Aşk ve astım

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
nazlı ılıcak

Bizim Fasıl’ın müdavimlerinden biri de, alerji uzmanı Prof. Ahmet RasimKüçükusta. Küçükusta geçen toplantıda ” Modern Zaman Hastalıkları” isimli kitabını hediye etmişti.

Küçükusta’nın üslubu, kitabın bir çırpıda okunmasını sağlayacak kadar akıcı. İlgi çekici bilgiler vermesinin yanı sıra hoş mukayeseler de yapıyor. Mesela çağımızın hastalığı alerjiyi, AŞK ile karşılaştırmış:

“Astım, aşk gibidir. Her ikisinin de teşhisi kolay, tarifi zordur hattayoktur. Âşığı gözlerinden tanırız. Astımlıyı öksürüğü ele verir. AŞK da,astım gibidir: Çaresizdir. Çaresi olduğunda, aşk aşk değildir; astım daastım.”

Küçükusta, ” öldüren öpücükten ” de söz ediyor: “Sevgilinizin,dudaklarınızda tatlı bir uyuşukluk yaratan öpüşü ile hayatınız tehlikeyegirebilir. Dikkat! Sizi öpen kişi, sizde alerji yaratan bir besini (yer fıstığı, ceviz, fındık, badem, balık, kabuklu deniz ürünleri vs.) yemişse, ya da penisilin sınıfından ilaç kullanıyorsa, ağız mukozası salgısında kalan çok küçük miktarlardaki besin tanecikleri dahi, öpülen kişiye geçerek alerjik reaksiyonların, hatta yaşamı tehdit eden anaflaksi gibi ciddi tepkilerin ortaya çıkmasına yol açabilir.”

Küçükusta’nın mizahi bir üslupla kaleme aldığı bu kitabı zevkle okuyacağınızı tahmin ediyorum. Küçükusta, “Öpüşmeden önce sevgilinize, ne yediğini mutlaka sorun” tavsiyesinde de bulunuyor. (Hayykitap. Acilserisi)

Kaynak: http://arsiv.sabah.com.tr/2009/04/19/haber,09B12249A0BF44CC8C2B2B8E439C8293.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: