ALERJİK NEZLE BELİRTİLERİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
MENDİL ALERJİ

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Alerjik nezle belirtileri sadece duyarlı alerjenle karşılaşıldığı zaman değil, sigara dumanı, parfüm, deodorant, soğuk hava ve her türlü keskin koku ile de ortaya çıkar.

HAPŞUUUUUUU….

En tipik belirti hapşırmadır; bazen arka arkaya 10-20 kez olabilir. ‘Sayılamayacak kadar çok hapşırıyorum’ diyen hasta sayısı hiç de az değildir. Hapşırmalar sabah saatlerinde daha çoktur ve hastayı yorgun düşürebilir. Hapşırmalar bazen aniden başlar, bazen de burunda önce rahatsız edici bir yanma-kaşınma tarzı bir rahatsızlıktan sonra ortaya çıkar. Hapşırma sırasında refleks olarak gözler kapanacağı için araba sürenlerin çok dikkatli olmaları gerekir.

 MENDİLCİLERİN EN SEVDİĞİ BELİRTİ

Bu, burun akıntısıdır; çoğu zaman su gibi ve berraktır. Bir hastam ‘Şaşal gibi’ diye tarif etmişti burun akıntısını da uzun zaman Şaşal içememiştim. Sürekli ve fazla miktardaki burun akıntısı, hastanın sinirlerini bozar. Düşünün, elinizde bir mendil devamlı burnunuzu siliyorsunuz… Birçok hasta, cep mendili yerine artık kağıt havlu kullanmaya başlar. Sürekli burnu akanlar ve bunu mendille silenlerin burun deliklerinin etrafı ve üst dudakları kızarır, tahriş olur. Aşırı burun akıntısı, devamlı burun çekme, geniz akıntısı, boğazda gıcıklanma, öksürük ve hatta bulantı gibi şikayetlerde olamaya başlar.

Bu berrak akıntı sarıya, yeşile doğru renk değiştirirse, bilin ki, sinüslerinizde iltihap (sinüzit) olmuştur.

 BURUN TIKANIKLIĞI

Bazen iki taraflı, bazen tek taraflıdır. Tıkanıklık sürekli olarak aynı tarafta ise, burun içinde darlık yapabilecek bir durum (polip, yabancı cisim, burun eti…) araştırılmalıdır. Tıkanıklık fazla ve devamlı ise, burun etrafındaki boşlukların (sinüsler) ve orta kulağın havalanması bozulur. Bu da, kulak ağrısı, duymada azalma gibi şikayetlere neden olur. Burun tıkanıklığı, çocuklardaki alerjik nezlenin tek ve en önemli belirtisi olabilir.

BURUN, GENİZ, DAMAK KAŞINTISI

Çok sık rastlanan ve bir çok hastayı huzursuz edebilecek olan bir belirtidir. Kaşıntı, çoğu zaman sadece burunda değil, damakta, genizde, kulakta ve gözlerde de vardır.

Gurklama: Hastalar dilleri ile geniz ve damaklarını kaşırken ‘gurk’ sesi çıkarırlar. Dışarıdan rahatlıkla duyulan bu ses, çevredekilerin özellikle de anne ve babaların, kardeşlerin sinirine dokunur.

 Bazı hastalar kaşıntıyı yenmek için sürekli olarak burunlarını ovalayıp dururlar. Özellikle de çocuklar el ayası ile burunlarının ucunu yukarı doğru kaldırırlar veya burunlarını iki taraftan sıkarak sağa sola sallarlar.

 Bazı hastaların kulaklarını kaşımak için kullandıkları tığ, kalem… gibi sivri uçlu cisimler son derecede tehlikelidir. Hastalar, kulaklarını kaşımak için kulak temizleme çöpleri dahil, hiçbir yabancı cismi kullanmama konusunda ciddi şekilde uyarılmalıdırlar !

DUMANA HASSAS BURUNLAR

Alerjik nezleli hastaların bazılarının burnu sigara kokusuna karşı aşırı derecede hassas oluyor. Bu hastalar, çok uzaklardaki sigara dumanının kokusunu kolaylıkla aldıklarını ve bundan rahatsız olduklarını belirtirler. Bir hastam, ‘alt kattaki komşusunun sigara dumanından rahatsız olduğunu’ söylemişti; inanır mısınız?

YELLENMENİN SAKINCASI YOK…

Bazı hastalarda koku alma bozukluklarına  rastlanır. Bu hastalar ne iyi, ne de kötü kokuları hissedebilirler… Bazılarının burnu ise, aksine, radar gibi çok uzaklardaki kokuları bile duyabilir, hele de sigara kokusunu…

Bazı alerjik nezleli hastalar ise yiyip içtiklerinin tadına varamadıklarından şikayetçidirler.

NEZLE DİYİP GEÇMEYİN !

Alerjik nezlelilerde, bu yukarıda saydıklarımızdan başka şikayetler de olabilir. Meselâ, geniz akıntısı, boğazda gıcık hissi…öksürük…koku alma bozuklukları…baş ağrısı, yüz ağrısı…uykusuzluk, uyku bozuklukları, horlama, ağız kuruluğu, nefeste kötü koku… yorgunluk, bitkinlik, iştahsızlık, sinirlilik… İştahsızlık, bulantı, karın ağrıları…

***

EK 1 (6.9.2022): Non-alerjik nezlesi olanlarda  depresyon riski nezlesi olmayanlardan 2 kat yüksek bulundu. Nezle alerjik veya non-alerjik olmasına bakılmaksızın depresyon riskini yüzde 42 artırıyor.

Kaynak: https://www.jaci-inpractice.org/article/S2213-2198(19)30249-1/abstract

***

Yazı için 85 yorum yapılmış:

  1. selina dedi ki:

    ya ben her sabah uyanırken hapşuruyoyrum burnumun bırı tıkalı oluyor bogazım kasınıyor ve burnum akıyor tıkalı taraftan gelıyor sızce ben bu alerjıyımı oldum bana cevap verırmısınız?

  2. asiye yalçınkaya dedi ki:

    mrb ahmet bey bende gece burun tıkanıklığı sabah kalktığımda burun akıntısı boğaz kuruluğu gırtlak kaşıntısı kulak az rüzgara karşı bile hasasiyet gözlerde kaşıntı yanma bırında akmadan önce kaşıntı ve yanma bu ajerjik mi ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim tşk ederim saygılarımla

  3. Anlattıklarıız şikayetlerinizin alerjik olduğunu düşündürüyor. Bununla ilgili olarak bir uzmana muayene olmanız iyi olur.

  4. evrim omurca dedi ki:

    3 gündür grip olduğumu düşünüyordum. dün doktora gittim yapılan muayeneden sonra doktorum soğuk algınlığı veya gribal enfeksiyon olmadığını alerjiden kaynaklandığını söyledi. iğne ve bir sürü alerji ilacı verdi. daha öncede alerji belirtilerim vardı ama hiç bu kadar ağır olmamıştım acaba giderek ilerliyor mu?bir önlem almam gerekiyor mu?bu alerji gözlerimdede mevcut bunun içinde alerji damlası kullanıyorum.

  5. aylin koçer dedi ki:

    yaklaşık bir yıldır özellikle sabahları ama gün içindede devamı gelen burun akıntısı hapşuruk ve göz sulanması şikayetlerim var.ilaç kullandım geiyo ama ilacı bırakınca tekrar başlıyo ilacı nekadar kullanmalıyım.çok sinirim bozuluyo akıntıdan cevaplarsanız sevinirimmm

  6. ŞENAY CANPOLAT dedi ki:

    merhaba.4 yaşında bir oğlum var.3 senedir allerjik riniti var.allerjisi tetiklendiği dönemde öksürmeye başlıyor,astım gibi oluyor.geniz akıntısını durdurucu ilaç kullanamıyorum,öksürüğü dahada artıyor.allerjik rinit için ilaç sürekli kullanmalımıyım,tedavi ne önerirsiniz,yardımcı olursanız sevinirim.

  7. aslı_ dedi ki:

    yaa harbiden. (alerjik nezlem var) benim burnum kokuya acayip duyarlı. alt komşumuz mutfağında sigara içtiğinde koku bizim mutfaktan giriyor, antremize geçiyor, ordan da benim odaya. ve ben sinir küpleri içinde bir hale dönüşüyorum.
    kokuları çok iyi ayırt edebiliyorum. arkadaşlar bana köpek diyor 🙂

  8. begüm dedi ki:

    Ahmet bey merhaba;
    ben yaklaşık 1 yıldan beri burun tıkanıklığı, geniz akıntısı, ağız kuruluğu, sık olmamakla birlikte baş ağrısı, kulaklarımda sinüzitten kaynaklandığını zannettiğim duyma sorunu yaşıyorum.sıkıntılarımın başlangıcının bademcik iltahabından kaynaklandığını sinüs dokumun bozulduğunu söylediler. ben çocukluğumdan bu yana grip olsam bile çok ağır geçirirdim ama daha önce hiç bukadar uzun bir süre bu şikayetleri yaşamamıştım.enson 2010 Eylül ayında deriden alarji testi yaptılar ve kesinlikle alerjimin olmadığını söylediler. ancak buna pek inanasım gelmiyor. hayatımı böyle sürdüreceksem daha kolay nasıl yaşayabilirim? tedaviyle ilgili önerilerinizi rica ederim.

    İyi akşamlar.

  9. sanyil dedi ki:

    mrh doktor bey benim sorunumda bir seneden beri gece hapşuruklarla ve burun akıntısıyla uyanmak beni çok rahatsız ediyor mutlaka her gece yaşıyorum gitmediğim doktor kalmadı alerji testi oldum akorlara karşı çıktı sadece ama toza girmemeye çalılşıyorum ve ne kadar girmesemde yaşıyorum bu sorunu ben bir yıl bir buçuk yıl önce burun ameliyatı geçirdim estetikte oldu eşim bu ameliyattan kaynaklandığını söylüyo sizce doğrumu yanlış yapılan burun ameliyatı alerjiye yol açar mı lütfen yardım edin çok ağır geçiriyorum ve gece uyuyamamak yaşam kalitemi düşürüyor ne yapmalıyım teşekkür ederim

  10. deniz yılmaz dedi ki:

    mrblar.Bende sıcak bölgede yaşadığıma rağmen 2 senedir yaz kış burnumu silmekle geçti.Ta ki soğan yemeye başlayana kadar.Hergün kuru soğanı limonlayıp tuzlayıp yiyorum ve inanın çok iyigeldi.Bu sıkıntıyı çeken kişilerin denemesini tavsiye ederim.Hiç bir yan etkisi yok:) yani bir kaç gün deneyin ve görün..

  11. Ceylan dedi ki:

    Merhaba,
    Alerjik Rinit rahatsızlığım var. Fakat burun akıntım olunca nezle miyim alerjim mi ortaya çıktı ayırt edemiyorum. Hangisi için ilaç alacağımı bilemiyorum dolayısıyla. Nasıl ayırt edebilirim? Teşekkürler

  12. reis atay dedi ki:

    meraba ben sevilay benimde anlattığınız belirtiler gibi şikayetlerim var yaklaşık 6 yıldır devam ediyo aniden hapşırmaya başlıyorum sanki gripmişim gibi kokulara sıcak soğuk havaya karşı alerjim var tuhaf olan yarım saat uyusam bile geçiyo evdeyken başlaşa dışarı çıktığım anda bitiyo yada belki psikolojiktir ne yapmalıyım teşekkürler

  13. senem dedi ki:

    hocam merhaba,
    benim kızım 2 yaşında nezle olduğunda çocuk dr umuza götürdüğümde alerjisi var dedi ben de dolayısıyla bu konunu uzmanı alerji ptrofesörüne götürüorum kızmın ev tozu akarlarına (değerleri fazla yüksek değil)ve de hipokrat labaratuvarlarında test yaptırdık reflü dolayısıyla ses kısıklığından dolayı besişn alerjisi var hocam çocuğumun kazain,inek sütü ,yumurta vede buğdaya alerjisi var dolayısyla hayvansal gıdalara yöneldik zaruri sabah kahvaltısında manda peyniri veriorum onun dışında yoğurt vs yok benim sorum hocam çocuğuma calsiyum yetersiz değil mi calsiyum ek tedavisi şartmı?

  14. gönül dedi ki:

    ya ben ne demeliyim,neyesem damağım kaşınıyor ardından burnum akıyor sonra hapşurma kaçyıldır koku alamıyorum hangi doktora gittiysem çözüm olmadı.hamile kalmak istiyorum bu rahatsızlıktan korkuyorum ne olur çözüm bulunsa…

  15. bilal dedi ki:

    hocam merhaba.
    Birkaç ay önce grip ve nezle belirtisi vardı.doktora gittim.akut farenjit ve ÜSYE teşhisi koydular.ilaçları kullandım dakat her sabah uyandığımda sayısız hapşurmalar,burun akıntısı,göz sulanması ve gözlerimin kaşınması şikayetim artarak devam etti.Tavsiyeniz varsa sevinirim hocam….

  16. NALAN dedi ki:

    15 yaşımdan beri yaklaşık 10 yıldır alerjik rinitim var önce polen hububat olarak başladı 5 yıl aşı oldum son 2 yıldır bitmek bilmeyen bir geniz akıntısı deli olacağım ya ilaçlar fayda vermio akıntıdan dolayı sürekli mide bulantım var.Meğer ev akarına karsı alerjimde gelişmiş.Aşı tedavisi polen alerjime iyi geldi ama devlet 5 yıl olunca aşı parasını karşılamıormus ev akarı için aşı olamıyorum bu yüzden ilaçlarda fayda vermio lütfen ya bu alerji hastalığının kesin çözümü var mı:(

  17. ismail ak dedi ki:

    selemlar hocam ben ailecek grip hastalıgına yakalandık ve burnumuz koku almıyor damagızda tat yok hic bir şeyin kokusunu alamıyoruz tekrar koku almak icin bir yontem varmı ne yapmalıyız bunun ilacı yada bir tedvisi varmı neyapmalıyız annemin karımın yemeklerinin kokusunu alamıyum nasıl olmuş yemeklerden dediginde hep yalan söylemek durumunda kalıyorum lütfen acil yardımıc olun saygılarımla

  18. Leyla dedi ki:

    Merhaba dr.bey, benim 3 yaşında bir oğlum var.yaz – kış sürekli burnu akıyor. Öncesinde sürekli bir kulak enfeksiyonu durumu vardı. Ayrıca bronşiyolit tedaviside gördük. 1 yıl önce geniz eti alındı ve kulaklarına tüp takıldı.Ama burun akıntısı sürekli devam ediyor.Uyuduğunda başında terlemesi var ve sonrasında öksürük nöbetleri tutuyor. Kandan bakılan ajerji testi yaptırdık.( Eozinofil Katyonik Protein değeri :33,8 çıktı. Olması gereken sonuç aralığı ise 0 ile 24 arası) doktorumuz normal olduğunu söylesede sonuç değeri yüksek. yani olması gereken aralıkta değil. geceleri ve gündüz ağzı sürekli açık vaziyette. uykudan kalkınca ağız kokusu da oluyor.Sizce bu test sonucu normal mi? cevaplarsanız sevinirim.

  19. Mehmet Özduman dedi ki:

    Merhaba doktor bey,
    Eşim iki senedir her türlü kokudan etkileniyor
    ve devamlı gözyaşı döküyor.
    Alerjik olduğu söylendi. Yardımcı olursanız
    Çok seviniriz. Saygılarımla.
    M.Özduman

  20. Toprak dost dedi ki:

    selamun aleykum hocam bende diğer arkadaşlar gibi sabahları kalkıyorum aşırı bir hapşırık ve burun akıntısı oluyor..bu ilk bahar başladı ve durmak bilmiyor..çok zorlanıyorum tedavisi varmı varsa ne kadar sürer bilgisini verirseniz müteşekkir olurum ..saygılarımla

  21. abdurrahman aktaş dedi ki:

    bizde irsi olmuş babadan çocuklara bendende çocuklarıma geçti ben yıllardır bu derdi çekiyorum son 6-7,yıldır dahada şitdedlendi artık agzımda maskeyle dolaşıyorum maske taktıgım zaman olmuyor tıpta çare bulamadım yada bana bilgisiz doktorlar denk geldi,artık çareyi tv.de reklam yapan mustafa er aslan hattını aradım bana altı aylık tedavi süreci tanıdılar ilaçlarım bu önümüzdeki hafta içi gelecek deneyecegim yalnız ilaçlar çok pahalı altı aylık tedavi için ilaç parası 600 tl ödeyecegim kargoyla eve teslim olacakmış şimdiden hayırlısı şifa ALLAH tan,derman olursa burdan tavsiye ederim eger bana tavsiyeler varsa degerlendirrim saygılar.

  22. Karin dedi ki:

    Ahmet bey merhaba. Benim 4 yaşına basıcak olan jan isminde bir oğlum var. Bizim cocuk doktorumuz ayrı , mide doktorumuz ayrı, alerji ve kulak burun boğaz doktorumuz ayrı. Ve bunların hepsi özel ve öyle zannediyorum ki sizde bu doktorları tanırsınız. Benim oğlumun sorunu sürekli burnunun tıkanıyor ve geniz akıntısının sürekli olması. Bir seneye yakındır alerji doktorumuzun verdiği ilaçlarla idare ettik. Fakat oğlum yuvaya başladığında doktor( alerji doktoru) ilaçları kesti. Ve kabus başladı .

  23. kemal dedi ki:

    cevaplar nerde dr bey

  24. asuman dedi ki:

    doktor bey ne olur çevap verin şuan boğazım damaklarim ve dış etlerim kaşınıyo çok kotu burnum alıyo hapsirik üştune hapsirik ve gözlerim kaşınıyo çok canım yaniyo uyuyamıyorum su saat oldu uykum var ama yaniyo ne olur bir yardim edin ne yapayım

  25. asuman dedi ki:

    çevap bekliyorum doktor bey

  26. arsen dedi ki:

    bende ilk alerji 19 yaşında ilk şehir dışına çıktığımda anıden olmustu iğne oldum zamanla gecti sonra antibiyotik ve ağrı kesici aspirin gibi şeyler alerji yapmaya başladı sonra bir bahar gunu gecmeyen nezlem uzun sure ilaç ve iyileştim sanıyordum yıllar sonra ameliyat sonrası aşırı ilaç kullanımı ve burnumda sürekli akıntı bi kaç yıl idare edildi . alerji tedavisi bırden azaldı . sonra yıne basladı . alerjı için kullanılan steroid mi mantar enfeksiyonu yapmış olmalı ki mantar için aldığım bir ilaç inanılmaz iyi geldi sonra ne mi. yeniden başladı. delirecem akıyo şişiyo rahatsız ediyo beynım yerinde değil. keşke bunun adını koysalar deseler ki . bak sen şu virüse yakalnmıssın tedavisi yok hadi hayırlı işler.

  27. EYYÜP DOĞAN dedi ki:

    merhaba

    ben 30 yaşındayım yaklasık 10 yıl once bir havuza gitmiştim orda hapsırık başladı. ondan sonra devamlı sıcak soguk havalarda sabah yataktan kalktıktan sonra, burun kaşıntısı ve sonrası peşpeşe hapşırık. burnum kaşındığı zaman sıgara kokusu parfüm kokusu toz, kokusu beni çok rahatsız ediyor devamlı hapsırmaya başlıyorum sonra gözlerim kızarıyor devamlı akıntı oluyor. bunun bi tedavisi varmı teşekürler.

  28. Deniz dedi ki:

    İlk başlarda bitkinlik vardı hasta olucam dedim burun akıntısı hapsurma burun tıkanıklığı ve boğaz ağrısı vardı. Bugun hastalığımın 2,gunu ve gece yataga yattığımda uyuyamadim damağımda bir kaşıntı bir kaşıntı su saate kadar damak kaşidim cok zor durumdayım ha birde kulak ağrım var doktor bey lutfen yardım edin lutfen 🙁

  29. Yaşar Karabaş dedi ki:

    Merhaba Hocam.
    Ben alerjik rahatsızlığı olan bir hastayım.Burnumda akıntı,geniz akıntım oluyor,öksürürken nefesim daralıyor.Doktorum alerji testi yaptı.Ev akarlarına karşı alerjim oduğuna ve tozlara karşı alerji oldumu söyledi.Bana Desmond diye bir hap ve bir de Renne şurup verdi.Bunları kullanıyorum.Bu ilaçlara devam edeyim mi?
    Bunlar hakkında görüş ve önerilerinizi bekliyorum.Cevap verirseniz memnun olurum.Hayırlı günler.

  30. Kadir Karakol dedi ki:

    Hocam merhabalar.

    17 yaşındayım ve 3 yıldır sigara kullanıyorum. Daha önce hiç olmamıştı fakat değişik marka sigara içtiğimden dolayı iki gün önce boğazımda geniz akıntısı başladı. Damağımın üstünden bir türlü atamıyorum. Sıcak şeyler içiyorum fakat bu sadece bir saatliğine öksürüğü ve gıcığı geçiriyor. Bundan kurtulmamın bir uolu var mı? Teşekkürler.

  31. hasan özkan dedi ki:

    hocam öncelikle sizi tebrik ederim.bu alerji konusunu “halkın” anlayacağı şekilde çok güzel özetlemişsiniz.eğer mümkünse “bu sorunlar karşısında hasta ne yapmalı” şeklinde de yazınız olursa seviniriz.

    saygılarımla
    hasan özkan

  32. Bestami BİÇER dedi ki:

    merhabalar.
    7-8 ay önce allerji testi yaptırdım toza karşı allerjim olduğu söylendi ve kestine diye bir hap verdiler ama kaşıntım hala devam ediyor boyundan yukarda kaşıntı oluyor başka yerde sıkıntı yok,hiç bahçede toprakla uğraşamıyorum ne yapmam gerekir.?
    Teşekkürler

  33. Zeki Karagül dedi ki:

    Ahmet bey. ayrıntıys girmeme hiç gerek yok. Çünkü “Allerjik nezle” tanımınızda yer alan belirtilerin hemen hepsi bende var.test yaptırdım, “toz” akarşı alllerjin var denildi. Fakat benim gözlemlerim sonucu vücut ısısının belirli seviyelere inmesi yada çıkması sonucu da hemen allerjik nezle başlıyor.Rupafin ve Allerset kullandım, 4-5 gün iyi geliyor ama daha sonra tekrar başlıyor. Bu arada ben hipertansiyon hastasıyım. bu ilaçlar tansiyonu yüksettiği için artık kullanamıyorum.Çok enteresan 2011 yılında Rusya’ya gidip 6 ay kaldım. Kazan şehri çok tozlu olmasına rağmen orada nezleden eser kalmamıştı.Tekrar Antalya’ya döndüm 2 ay kadar sonra tekrar başladı. Lütfen bana bir çözüm yolu önerir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

  34. Ahmetb dedi ki:

    Zeki Karagül beyefendi, Konya ya da Afyon yada az nemli ve nispeten ılık bölgeler sizin için avantajlı olacaktır. Bende aynı soruyu sordum. Sonunda fark ettik yüksek nemli ve sıcak bölgeler çok riskli. Rusya’da rahat etmenizin nedeni o. Geçmiş olsun.

  35. tuğçe aydoğan dedi ki:

    iyi günler hocam 25 yaşındayım ergenlik çağında gözde kaşıntı sulanma hapşırma şikayetlerim başladı tedavi olmadan geçiyordu son zamanlarda da olmuyordu.2 yıl önce hamile kaldım ve tüm bu belirtilerle birlikte geçmeyen gece uyutmayan gıcık şeklinde öksürük başladı.pulmicort turbohaler kulandım geçmişti ve o günden bu yana her yıl polen mevsiminde öksürükten ne uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum. doktor bu yıl aircomb ve nazoster ilaçlarını verdi fakat emzirmeyi kesmemi söyledi ancak kızım çok tepki gösteriyor kesemiyorum şu an.size sorum bu ilacı sabah erkenden alsam geceye kadar emzirmesem gece emzirsem anne sütüne geçen ilaç etkisini kaybeder mi? bir de bu alerjik rinit ve öksürük astıma çevirir mi?ne yapmalıyım?

  36. TUĞBA AKTAŞ dedi ki:

    merhaba ahmet bey,
    ben gün içinde ve gece uyuyacakken sürekli burnumu çekiyorum grip, degilim skıntı yok ama burnumu çekiyorum nedendir cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

  37. yavuz dedi ki:

    vay be 🙁 ilk başta yazan belirtilerin aynılarını yaşıyorum,grip düşüncesiyle doktora gittiğimde biriside demiyoki allerjik olabilir,işini yapamayan ve araştırma yapmadan ilaç yazan doktorlara sitemimdir… internettn araştırmak istemesem 1000 mg antibiyotikleri içirtip içirtip öldürecek bizi ustelik,özel hastanelere kesinlikle güvenim kalmadı hele bazı özel hastaneler … neyse ,

  38. Esra Şahin Gülçeler dedi ki:

    bende de anlatılan belirtilerin aynısı var. yazı kışı yok her dönem aynı artık tuvalet kağıdıyla geziyorum iş yerinde bile günlük yaşantımı iş hayatımı mahvediyor bıktım artık.

    nedir bunun tedavisi. aşısı varmı.
    ne yapmam lazım lütfen bu konu hakkında da bilgilendirmenizi rica ediyorum.

  39. Birkanc dedi ki:

    Merhabalar bu sıkıntı bende yıllardır var. Aileden gelen ırsi bi hastalık. Annemde ve kardeşimde de var . Bnede ki belirtiler yıllar geçtikçe ilerliyor. En son b usene tam teşekküllü bi hastaneye gittim.Bana ev akarına karşı alerjin var dedi. Çözüm olarakta aşı olmam gerektiğini ve uzun süreli (5 yıl) bir tedavi olduktan sonra geçme ihtimali Yüzde 80 dedi. böyle giderse sanırım bir kaç ay içinde aşı tedavisine başlıycam. Keşke başka bi çözümü olsaydı.İlaçlar felan artık fayda etmiyor bir an önce tam teşekküllü bi hastaneye gidip tedavi olun .

  40. ŞEYDA HALLİ dedi ki:

    ah ahmet hocam ah bahsettiğin her bişey var bende 1 yıldırda arttarak devam ediyor öksürüğüm 6 aydır var bana sigarayı bıraktırdı bı şikayetler ama geçmedi aksine öksürüğüm arttı geceleri özellikle genzimin akmasından boğazım doluyor nefes alamadığım geceler oluyor birde bu yüzden galiba panik atak olacağım kalp çarpıntımda başladı acaba kötü bi rahatsızlığımmı var diye düşünmekten ,eğlenceli şarkı sözlemeyi seven bir insanken şimdi sıkıntılı mutsuz biri oldum..hocam ya öksürüğüm geçmiyor sadece boğazım gıcık yaptığında sökene kadar ara ara öksürüyorum ama en çokta gece yatarken..önemli bişeyim olsaydı bu zamana belli olurdu dimi hocam:)cevaplarsanız sevinir ve kendime güvenirim hocam teşekkürler..

  41. mustafa dedi ki:

    Ahmet hocam 15 gün önce memlekette eski boş bir cuvalın
    tozundan aniden hapşırık ,boğaz yanması,öksürük,göz yaşarması oldu.Allerjı hapı,önce 500 lük antibiyotik,sonra 1000 lik antibiyotik aldım rahatsızlıgım halen geçmedi.yardımcı olursanım memnun olurum.SAYGILARIMLA.MUSTAFA ESEN

  42. Zehraktas dedi ki:

    Ahmet Bey benim burnum dudak ustum genizim damagim kulaklarim kasiniyor 1 senedir gitmedigim doktor kalmadi hep alerji haplari kullandim bunlar gecici cozumler oldu. Geceleri uykumdan uyandiriyor bazen sokakta oluyor nerede baslayacagi belli olmuyor. Neyin tetikledigini bilmiyorum. Sizce ne yapmaliyim

  43. tuğba kiziloglu dedi ki:

    Merhaba hocam 4 yasindaki kizim allerjik nezle ve atopik dermatit hastasi. Burun tikanikligi ve cilt kurulugu icin dogal onerileriniz olur mu? Sonbahar geldi hapsirik ve burun akintisindan egzamadan sikayetlerimiz basladi. Tavsiyelerinizi bekliyoruz.

  44. Nazlı Öztürk dedi ki:

    doktor bey lütfen cevap yazın. 2013 ocak ayında grip oldum. gribim geçti ama o tarihten bu yana sürekli burnum akıyor yaklaşık 9 aydır akıyor. Hapşırık, öksürük, kaşıntı hiçbir şey yok. Sadece burnum akıyor ve su renginde akıyor.

  45. nuray dedi ki:

    hocam benim 4 yaşında bir kızım var bizim sorunumuz allerjik rinit.yazık çocuğum öksürmekten bıktı artık ne yapacağımızı bilemez olduk allerji ilaçlarıda işe yaramaz oldu.ilk önce boğazı temizleme hissi,sonra yavaş yavaş başlayıp sonra boğulacakmış gibi artan öksürük zaman zaman nefes alamamaya giden durumlar sonra kullandığımız ilaçlarla biraz yavaşlıyo ama geniz akıntısı ve öksürük geçmiyo çocuğum hıngırmaktan burnunu silmekten öksürmekten bıktı artık .bir anne olarak bu durum beni fazlazıyla üzüyo bir çare lütfen cevabınızı bir umutla bekliyorum.

  46. erdal kıvrak dedi ki:

    hocam benim 7 yıldır alerji sıkıntım var günde abartısız 20 kere hapşırıyorum ve burnum akıyor bazen konuşamıyorum hapşurmaktan ilaç kullanıyorum nasonex, aerıus ve arveles bunları kullanıyorum biraz bastırıyo ama uzun süre kullandığım zaman bunlarında etkisi kalmıyo arasıra kesip tekrar kullanıyorum burun tıkanıklığı oluyo gece uyuyamıyorum tıkanıklıktan dolayı bazen uyurken bile burnum akıyo uyanıyorum lütfen bi cevap yazmanızı bi yol göstermenizi beklyoırum saygılarımla

  47. elif orak dedi ki:

    hocam benim 7 yıldır alerji sıkıntım var günde abartısız 20 kere hapşırıyorum ve burnum akıyor bazen konuşamıyorum hapşurmaktan ilaç kullanıyorum nasonex, aerıus ve arveles bunları kullanıyorum biraz bastırıyo ama uzun süre kullandığım zaman bunlarında etkisi kalmıyo arasıra kesip tekrar kullanıyorum burun tıkanıklığı oluyo gece uyuyamıyorum tıkanıklıktan dolayı bazen uyurken bile burnum akıyo uyanıyorum lütfen bi cevap yazmanızı bi yol göstermenizi beklyoırum saygılarımla

  48. ümran dedi ki:

    slm hocam benım 4 gunur bı sıkınım var sabah kalktıgımda gırıp gıbı oluyorum ve sureklı burun akıntım hapsırık ve bogazım yanıyor kuruluk var gun ıcerısınde duzelıyorum ama gece oldumu yıne aynı sıkıntım baslıyor sureklı hapsırıyorum ve burnum akıo gozlerım yasarıyor alerjık grıpmıyım sızce kolay gelsın…..

  49. emine dedi ki:

    berbat

  50. Yılmaz Karaalp dedi ki:

    Hocam merhaba, benim rahatsızlığım gece yatarken burnumun aktığını hissediyorum ve başım ağrıyor sabah kalktığımda ise boğazımı temizleyeceğim diye öğürmek zorunda kalıyorum, bu olay günün ilk saatlerinde devam ediyor ve başımım ağrısı da devam ediyor, hocam derdime bir çare…

Siz de yorumunuzu paylaşın: