TRT NAĞME’ DE UNUTULMAYANLAR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
SADİ HOŞSES

TRT-Nağme’ de Salı günleri akşam 10’ da başlayan Gülru Köşker tarafından hazırlanan ve Sadiye Erimli tarafından sunulan “Unutulmayanlar” isimli bir program var.

Her hafta farklı bir bestekâra ayrılıyor. Bestekârın hayat hikâyesi ve küçük anekdotlar anlatılıyor; eserlerinden örnekler veriliyor. Türk musikisini sevenlere tavsiye ediyorum.

Bu haftanın misafiri musikimizin önemli bestekârlarından ve ses sanatçılarından biri olan Sadi Hoşses idi. Hoşses’ in halk tarafından çok sevilmiş olan sayısız şarkısı var.

Yıldızlı semalardaki haşmet ne güzel şey// Şarap mahzende yıllanır// Hicranı açmıştır sinede yâre// Gülmedi şu bahtım gülmedi gitti// Seni sesini gözlerinin rengini unutabilsem// Ağlamakla inlemekle ömrüm gelip geçiyor//Bağa girdim ay çıktı// … bunlardan sadece birkaçı.

Sadi Hoşses’ in eserlerini Esra İçöz çok güzel yorumladı. Sadiye Hanım’ın da su gibi akan, böyle bir programa çok yakışan musiki tadında yumuşacık sesi var.

Programda Sadi Bey’ in iki eserini de kendi sesinden dinledik. Çoktan beri duymadığımız hicaz şarkısı beni yıllar öncesine götürdü:

     Bir bakışla başka bir âlem yarattın sen bana
     Öyle sevdim öyle sevdim ki tapar gönlüm sana
     Korkarım kalbim durur içmekle doymam aşkına
     Öyle sevdim öyle sevdim ki tapar gönlüm sana

Eserin notası için: http://www.notaarsivleri.com/hicaz/1802.png

Siz de yorumunuzu paylaşın: