GİZLİ KAMERAYA YAKALANALAR İÇİN MÜTHİŞ FIRSAT!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
gizli kamera küçükusta

Özel hayatları gizli kameraya takılanları bu yazımı dikkatle okumaya davet ediyorum çünkü onları bu zor durumlarından kurtaracak müthiş bir bilimsel araştırmadan bahsedeceğim.

Önce yazımı takdim etmek istiyorum:

Japonya’da yapılan bilimsel bir araştırmada öpüşmenin, duygusal durumumuzdan etkilenen saman nezlesi, astım, egzama gibi alerjik kökenli hastalıklara iyi geldiği ortaya çıktı.

Öpüşmenin, bir tedavi yöntemi olarak kullanılabileceğini açıklayan Japon bilim adamı Kimata, bunun bir annenin çocuğunun yanağına ya da öğretmenin öğrencisinin alnına kondurduğu cinsten masum bir öpücük değil, dudaktan dudağa yani bir ‘french kiss’ olması gerektiğinin altını çiziyor.

Araştırma nasıl yapıldı?

Öpüşmenin alerji üzerine olan etkileri ev akarları ve sedir ağacı polenlerine karşı alerjileri olan 30 saman nezleli ve 30 egzamalı hasta ile 30 normal kişi üzerinde yapıldı.

Araştırmaya katılanların tümü de Japon idi ve bunlar öpüşmeye alışkın olan kişiler değillerdi.

Bu kişilerden sevgilileri veya eşleri ile kapalı kapılar arkasında romantik bir müzik eşliğinde 30 dakika süreyle öpüşmeleri istendi.

Bu sırada The Beauty and the Beast, When You Wish Upon a Star, My Heart Will Go On, Love is a Many-Splendored Thing, Moon River, Sunrise Sunset, Can You Feel the Love Tonight gibi romantik şarkılar dinletildi.

Araştırma 2 hafta sonra aynı eşlerle aynı şartlarda, ancak bu sefer öpüşmeden sadece birbirlerine 30 dakika süreyle sarıldıktan sonra tekrarlandı.

Öpüşmeden ve sarılmadan önce ve sonra ev akarları ile sedir ağacı polenlerine karşı gösterdikleri tepki deri üzerinde yapılan alerji testi ile belirlendi. Eşzamanlı olarak kanlarında “nörotrofin” seviyeleri ölçüldü.

Öpüşmeden sonra saman nezlesi ve egzaması olanlarda hem alerjik deri tepkilerinin ve hem de kanlarında nörotrofin seviyelerinin belirgin olarak azaldığı ama normal insanlarda bu tür bir değişikliğin olmadığı belirlendi.

Alerjiyi öpüşerek yenin

Bu sonuçlar, öpüşmenin nörotrofin adı verilen maddelerin salgılanmasını azaltarak alerjik reaksiyonları baskılamada etkili olabileceğini gösteriyor.

Daha önce yapılan bir araştırmada da emzirilirken anneleri tarafından öpülen bebeklerin daha fazla gülümsedikleri ve daha az ağladıkları belirlenmişti ve buna göre annelere bebeklerini sık sık öpmeleri önerilmişti.

Birçok hastalık ruhsal durumumuzla yakından ilgilidir. Üzüntü, stres gibi faktörlerin bazı hastalıklara ya da hastalık belirtilerinin artmasına yol açtığı herkes tarafından bilinir.

Mutluluk, neşe, gülme gibi olumlu duyguların ise pek çok hastalık üzerine müspet tesirleri vardır. Çeşitli araştırmalarda gülmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan dolaşımını düzelttiği, kan basıncını düşürdüğü, kalbi kuvvetlendirdiği gözlenmiştir. Mutluluk duygusunun saman nezleli hastalarda alerjik deri testlerindeki reaksiyonları azalttığı saptanmıştır.

Öpüşme de insana mutluluk ve haz veren eylemlerden biridir ve bu eylemin alerjik hastalıklara iyi gelmesi hiç de şaşırtıcı değildir.

Bundan sonra alerji doktorları hastalarına ilaç yerine sevgilileri veya eşleri ile öpüşmelerini tavsiye ederse buna kimse şaşırmamalıdır.

Nörotrofinler nedir?

Nörotrofinler önce merkezi sinir sisteminde tespit edilen ve sinir hücrelerin doğumdan önce ve doğumdan sonraki gelişmesinde çok önemli rolleri olan bir grup maddedir.

Daha sonra nörotrofinlerin bağışıklık sistemi hücreleri ve sinir hücreleri arasındaki ilişkileri düzenlenmesinde kritik rolleri olduğu, alerjik hastalıkların alevlenme dönemlerinde kandaki seviyelerinin arttığı belirlenmiştir.

Bunların 4 çeşidi olup kısaca NGF, BDNF, NT-3 ve NT-4 işaretleriyle gösterilir.

Gelelim neticeye

Bu araştırma sadece alerjik olanlar için değil esas özel hayatları gizli kameraya takılanlar için müthiş bir fırsat yaratıyor.

Bu kişiler bundan sonra “Ben Japon doktorun hastasıyım. Saman nezlesi tedavisi oluyordum” diye kendilerini savunabilirler ve onlara kimse de bir şey diyemez.

“İyi ama araştırma sadece öpüşmenin faydalı olduğunu söylüyor; siz fazla ileri gitmişsiniz” diyenlere ise “Alerjim çok azmış, hastalığım çok ilerlemişti. Ölmek üzereydim. Öpüşme yeterli olmadı.”  şeklinde cevap verip bu zor durumdan kendilerini kurtarabilirler.

Günahları Kimata’ nın boynuna!

KAYNAK

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14637240

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. tuna erincler dedi ki:

    tüm mutluluk veren olayların insanların sağlığına da olumlu etkilediği ve stresin de pekçok hastalığın başlamasına veya daha ağır seyretmesine neden olduğu zaten bilinmekte idi.

Siz de yorumunuzu paylaşın: