BEŞ AYDAN BERİ GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞÜ OLAN GENÇ BİR DOKTORUN HİKAYESİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
öksüren kız

Bugün tıp fakültesini yeni bitirmiş genç bir meslektaşımın mektubunu yayınlıyorum.  Amacım kendimin reklâmını yapmak değil desem de birçoğunuzun “Hadi oradan sen de ” diyeceğinizi biliyorum.  Aynen yayınladığım bu mektubu isteyen istediği gibi değerlendirmekte serbesttir.  Amacım İstanbul Bronşiti adını verdiğim klinik tabloya dikkatinizi çekmekten ibarettir.

Mektup şöyle:

2010 Aralık ayı sonunda genizde yoğun kaşıntı, gıcık tutma hissi, art arda gelen hapşırma krizi, şiddetli baş ağrısı, sık sık öksürme ve sık sık balgam çıkartma şikâyetlerim başladı.

Bu şikâyetlerimin basit bir ÜSYE (üst solunum yolları enfeksiyonu) olduğunu düşündüm. Şikâyetlerimin başlangıcından 3-4 gün öncesine kadar dişimdeki abse nedeniyle diş hekimimin verdiği Augmentin BID 1000 mg ilacını kullandığım için de antibiyotiğin bu şikâyetlerime de iyi gelebileceğini düşünüp ek olarak evde başka bir tedaviden arta kalan Sefpotec isimli antibiyotiği de kullandım.

Bir kaç gün içinde şikâyetlerimin devam etmesi üzerine aile hekimime başvurdum. Aile hekimim muayene sonrası

-Enfexia 500mg 10 film tablet

-Muconex 600mg 20  efervesan tablet

adlı ilaçları reçete etti.

Bu tertip ilaçlarım bittikten 1 hafta sonra şikâyetlerim devam ettiği için tekrar aile hekimime başvurdum. Aile hekimim izinde olduğu için yerine görev yapan başka bir aile hekimi yaptığı muayene sonucu

-Avelox 400mg 7 Film tablet

-Levopront 150 cc şurup

adlı ilaçları reçete etti.

Bu tertip ilaçları da kullandıktan sonra günde 300-400 kez öksürüğüm ve öksürdükçe, nefes aldıkça kaburgalarımda aşırı derecede batıcı tarzda ağrılarım başlayınca daha ciddi bir rahatsızlığım olduğunu düşünerek bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurdum. Uzman doktor muayene edip, kan tahlili ve akciğer grafisi ile durumumu değerlendirip atipik zatürree tanısı koydu. Batma tarzındaki ağrılarımın ise kaburgalarımdaki mevcut kırık ve çatlaklardan kaynaklandığını belirtti. Kaburga kırık ve çatlaklarının böyle şiddetli ve sık öksürüklerde görülebileceğini de vurguladı.  Ayrıca;

-Avelox 400mg 7 film tablet

-Geralgine-K 20 tablet

-Sinecod 100ml şurup

-Dikloron 50mg tablet

adlı ilaçları reçete etti.

Bu ilaçları kullanırken ve sonrasında da özellikle öksürük ve kaburgalarımdaki aşırı batma, zor nefes alıp verme şikâyetlerimin devam etmesi üzerine tekrar göğüs hastalıkları uzmanına başvurdum.

Göğüs hastalıkları uzmanı tarafından tekrar değerlendirildim ve durumumun hospitalizasyon gerektirdiğini fakat o anki hastane koşullarında boş yatak olmadığını belirterek;

-Tamiflu 75mg kapsül

-Contramal 2o kapsül

adlı ilaçları reçete etti.

Son verilen narkotik analjezik ile ağrılarım hafiflese de şiddetli öksürük şikâyetlerim devam etti. Bu tertip ilaçları kullandıktan sonra da göğüs hastalıkları uzmanına tekrar başvurdum. Uzman doktor yaptığı muayene ve akciğer grafisi değerlendirmesiyle göğüs hastalıkları açısından bir sorun kalmadığını ancak geniz akıntısının ciğerlere inip öksürüğe sebep olacağını belirtti. Bu geniz akıntısının da sinüzit nedenli olabileceğini de ekledi.

Akabinde aile hekimine başvurdum ve sinüzit tedavisi amaçlı 2 kutu Augmentin BID 1000 mg reçete edildi.

Ancak şikâyetler yine geçmeyince KBB uzmanına başvurdum. Uzman sinüs BT’ si ile durumumu değerlendirip mevcut akıntımın mevsimsel olabileceğini belirtti. İlaç vermedi ama ekspektoran amaçlı bol su içmemi tavsiye etti.

Sinüzit olasılığımın da ekarte edilmesinden 1 gün sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta hocama başvurdum. Kendisi aldığı detaylı anamnez ve muayene sonucu durumumum alerjik kaynaklı olduğunu belirterek reçete verdi. Hocamın reçete ettiği ilaçları kullanmaya başladıktan 2 gün sonra şikâyetlerim belirgin derecede azaldı.

Hocama muayene olalı 1 ay oluyor. Şu anda çok nadir öksürük ve kaburga zedelenmelerim kaynaklı batmaların dışında ciddi bir rahatsızlığım kalmadı.

Tüm bu hikâyeden bana kalan: ‘Keşke hastalığımın başında hocama başvursaydım’ cümlesi oldu. Hocama rahat aldığım her bir nefes için sonsuz teşekkürler, saygılar.

Yazı için 80 yorum yapılmış:

  1. Arzu Karakaya dedi ki:

    Merhaba hocam,
    Biliyor musunuz daha ilk cümlelerde olayın alerjik nedenli olabileceğini düşündüm. Ben bir pratisyen hekimim, birinci basamakta sağlık hizmeti sunmaktayım ama o kadar çok uzman doktorun atladığı alerji vakasıyla karşılaşıyorum ki…Sadece antihistaminik kullanımı hastanın tedavisini sağlıyor. Hasta maalesef bu arada yazdığınız şekilde bir sürü gereksiz antibiyotik kullanımına maruz kalıyor.
    Kolaylıklar diliyorum…

  2. Ömer dedi ki:

    Doktor hanımın, hastalığı atlayan allerji uzmanlarından farkı hastasını dinliyor olmasıdır bence. Bazı konularda uzman olmaya gerek yok. Zaten belirli bir zeka puanına sahipsiniz. Sadece biraz vakit ayırmak ve dikkat etmek yeterli olabiliyor.

  3. tuna erincler dedi ki:

    Hastanın aile hekimi tarafından tetkikinde eskiden öğrenmiş olduğumuz; özgeçmişi,soygeçmişli, fizik muayene, klinik tanı sırası uygulanmış mı orası pek anlaşılmıyor

  4. Arzu Karakaya dedi ki:

    Evet sadece biraz kulak vermek, vakit ayırmak 2. basamakların ve eğitim-araştırma hastanelerinin yükünü de azaltır ve buralarda daha nitelikli sağlık hizmeti verilmesini sağlar.

  5. Berk dedi ki:

    Bence doktorların çok eksiği var, ben daha ilk paragrafta kızın hastalığına doğru teşhis koydum ki; ben doktor değilim. Benim de aynı durumum var.10 sene doktorlar teşhis koymanın yanından bile geçemediler.

  6. sakine ödemişoğlu dedi ki:

    ben bu mektubu aynen yaşadım.uzun zamandır aynı problemi yaşıyordum.sonunda Allerjik rinit ve bronşiyel astım teşhisi kondu.
    Çok geç ama bu hastalıkla yaşamayı öğreniyoruz.En azından hastalığımın ne olduğunu biliyorum…..

  7. ertuğrul akan dedi ki:

    bu hastalıklarla yaşamaya mahkum olanlara allahtan şifa diliyorum.her derdin bi çaresi mutlaka vardır..bir tek ölüme çare bulunmaz ..

  8. Ahmet Kadir dedi ki:

    Bir doktorun yetişmesi, deneyim kazanması hık deyince olmuyor.Bir sürü hastaya bakması ve rutin yaşamın dışına çıkamaması kendisini geliştirmesini engelliyor.uzman ise görevini yapıyor ve zaman içinde kayboluyor.Sorun doktorda değil, eğitim politikalarında.
    Kolay yetişmiyor bu değerler ama kolay kayboluyorlar!
    Allah hepsinden razı olsun.

  9. Resul BAl dedi ki:

    Yazinizi bastan sona okudum ama size iyi gelen son ilacin adini neden yazmadiniz yani simdi illa hocaniza gidip muayene mi olalim olalimda ben AMERIKA da yasiyorum gecen 2011 aralikta turkiye de idim geldigimden belli 1 yildir oksuruyorum NEW JERSEY bi suru hastaneye gittim ilaclar sut bal tarcin yumurta aklima geldiyse denedim ama faydasiz hala oksurukten boguluyorum bu ne menem bi hastalikmis ilaci yok mu ya sasirdim ne yapicam..

  10. Neyran Akyildiz dedi ki:

    Ben de bu soruna care olan ilaclarin isminin yazilmamasini cok yadirgadim dogrusu. Internetten teshis ve tedavi gibi bir amacimiz yok ama eger mumkunse merakimiz giderilebilir mi ? Cunku bu sekilde yazmamak oldukca ticari bir izlenim uyandiriyor.

  11. çiğdem dedi ki:

    benim kızımda anaokuluna başladığımızdan beri hasta yani doktorun demiş olduğu burun tıkanıyor genize akıyor boğazı tahriş ediyor öksürüğe neden oluyormuş.ama yazın üç ay boyunca hiç bir şikayetimiz olmuyor bu sene birinci sınıfa başladık tam on beş yirmi gün sonra kızım gene aynı şekilde öksürmeye başladı ve hala geçmedi her gün gece dahi öksürüyor ne yapabilirim bilmiyorum biz doktorun dan alerji testi istedik ama doktor alerjiye neden olabilecek bir şey görmediğini söyledi ne yapalım genede yaptıralım mı kızım öksürdükçe bizim içimiz gidiyor bu konuda yardım lütfen

  12. Ayşe dedi ki:

    Çiğdem Hanım’ın belirttiği sorunun aynısını biz de yaşıyoruz. Son1 aydır şiddeti değişmekle birlikte geçmeyen geniz akıntısı ve öksürük, zaman zaman hafif ateş ve kırıklı durumu kabus gibi üzerimize çöktü! En son aile hekimi bir astım şurubu ile levopront öksürük şurubu verdi, 2 gündür henüz bir fayda göremedik… İlaç kullanmaktan fenalık geldi, bu ay neredeyse hiç okula gitmedi. Bu arada çocuğumuz 3 yaşında ve yazın hiç hasta olmamıştı!! Ne yapmalı bilmiyorum…

  13. Merve dedi ki:

    Hocam,
    Ben 12 yaşındayım. 1 haftadır hiç kesilmeyen geceleri öksürmeyen sadece gündüzleri öksüren bir cocuğum.Ayrıca sinüzit hastasıyım ve geniz akıntısı içe akan bir hastalığım var. Öksürüğümü kesicek bir yardım istiyorum

  14. dilek dedi ki:

    47 yaşındayım çocukluğumdan itibaren öksürük illeti yakamı bırakmadı.sinüzit,laranjit,faranjit, alerjik hepsinin tedavisini gördüm nafile şu an bile buyazıyı yazarken boğuluyorum.lütfen bi çare.

  15. handan dedi ki:

    bende geçmeyen geniz akıntıtısından felaket derecede rahatsızın.doktor alerjik rinit diyor. ne kullandıysam fayda etmedi.kullamadığım ilç kalmadı .derdinize derman olan ilacı ne olduğunu çok merak ettim doğrusu..????

  16. Mustafa GEZEN dedi ki:

    Mektubu yazan tüm aşamalarda kullanılan ilaçların isimlerini tek tek yazılmış ama hocamız Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta hocanın reçete ettiği ilaç ismini NEDEN yazılmamış.

    Oğlum 6 yaşında. 2 yaşından bu yana Geniz Etinden muzdaribiz. Zespira ile geniz eti rahatlasada bırakınca gene geliyor hastalıklar. kış aylarında geçmeyen hastalıklarla uğraşıyoruz.(örneğin 2012 Kasım ayında hastalanan oğlum tüm ilaçlara rağmen hastalıkları burun tıkanıklıkları horlamaları halen devam ediyor)
    Oğlum yaşıtlarına göre fiziksel gelişimi çok yavaş.

    _________________________
    Ve şuan(2-3 gündür) kuru öksürükle beraber yediklerini kusuyor. Her 2-3 dakika da bir öksürüyor. Sabah yediklerini sabah , akşam yediklerini akşam birkaç saat sonra kusuyor.

    Ayrıca kulak testlerinde orta kulak iltihabı olduğu çıktı.

    Nazofarenks MR’ında SONUÇ kısmında sinüzit , Bilateral orta kulaklarda mastoid hava hücrelerinde inflamatuar değişiklikler , Nazofarenkste lenfoid hiperplazi mevcut olup lateral farengeal resesler oblitere,bilateral lateral retrofarengeal lenfadenopatiler,Orofarenkste palatin tonsillerde hipertrofi, her iki üst jugüler zincirde , posterior servikal zincirde konglemerasyon gösteren lenfadenopatiler
    yazıyor.

    3-4 gündür Zimaks Asists Defeks kullanıyor. Ama bir şuan için pek bir değişiklik yok.

    1)
    Geniz eti için ve şimdilik
    2-3 gündür devam eden öksürükleri ve kusmaları için
    Ne yapmalıyım.

    2)
    Doktorumuzdan hangi ilacı veya isim veremiyorsanız hangi etken maddeli ilacı istemeliyiz?

  17. Bahri Gümüş dedi ki:

    Ticaret Kokan hareket bunlar mayk.o kadar İlacın ismini ver, ama son yazdığını verme.Ne amaçla yazdın bu yazıyı?
    Madem o kadar doktora gittin, ilaç adı niye yazıyorsun?reklama girmiyormu bunlar?Hadi yazdın, iyi gelmedi dedin, o kadar doktoru niye kötülüyorsun?

    bu işin içinde iş var.Bu siteyi bilişim kuruluna bir göstereleim bakalım, öksürüğü varmıymış?Sizi gidi site sahipleri sizi….

  18. hakan korkudan dedi ki:

    yukarıda yazılan mektubun aynısı şu an başıma gelmektedir kbb ye gittim göğüs hastanesine gittim hep ilaç veryolar ama öksürüğüm geçmedi aşşa yukarı 5-6 ay oldu….bütün bunlar ilaç satmak için yapılıyosa yazıklar olsun allah hepsinin belasını versinnnnnnnnnn

  19. Buket dedi ki:

    Sayın Doktor Bey, Bu yazıyı paylasmanızı cok dogru buluyorum.. En azından bu belirtileri tasıyan ve bir suru antibiyotik kullanıp cozum bulamayan biri bu yazıyı okudugunda birazcık bir bilincle kendisi doktoruna acaba alerjik bir durum olabilir mi diye sorup yonlendirebilir..
    Berk Bey de yukarda bahsetmis kendisi de aynı sorunu yasıyorlarmıs ve 10 senedir doktorlar yanından bile gecememis. Burdan da anlasıalcagı gibi sadece hastayı iyi dinlemek yeterli degil bazı doktorların önsezi ve teshis gücü digerlerine gore daha fazla olabilir.

    Resul BAl beyefendiye de nacizhane bir cevabım olacak;
    DOKTOR BEYIN ILAC ADI VERMEMESI KALITELI VE BILINCLI BIR DOKTOR oldugunu gostermekte. Benim annemde de alerji var, lakin hem alerjik astım var hemde kronik astım var. Bazı ilacları tıbbi gecmisine gore kullanması dogru degil. Kısaca her alerjik durumu olan veya bu tur sikayetleri olan kisi aynı ilacla cozum bulamaz. Bazılarına iyi gelen bir ilac bazılarına cok ciddi yan etkiler yapabiliyor. Benim annemin yıllardır kullandıgı bir ilac gene aynı durumu yasayan baska bir arkadasıma cok agır yan etki yapıyor ani siddetli burun kanamaları vb gibi. Keza doktoru kendisine bu ilacı yasakladı ve farklı bir ilac verdi. Kısacası benzer cozum yapan ilaclar hastanın durumuna ve ilacın iceriklerine gore kisiye ozel verilmeli.. Bunun icin de evet bir doktora muayene olmanız önemli ve gerekli..

  20. Buket dedi ki:

    BAZI YAZIM HATALARI YAPMISIM ONLARI DUZELTTIM..

    Sayın Doktor Bey, Bu yazıyı paylasmanızı cok dogru buluyorum.. En azından bu belirtileri tasıyan ve bir suru antibiyotik kullanıp cozum bulamayan biri bu yazıyı okudugunda birazcık bir bilincle kendisi doktoruna acaba alerjik bir durum olabilir mi diye sorup yonlendirebilir..
    Berk Bey de yukarda bahsetmis kendisi de aynı sorunu yasıyorlarmıs ve 10 senedir doktorlar yanından bile gecememis. Burdan da anlasılacagı gibi sadece hastayı iyi dinlemek yeterli degil bazı doktorların önsezi ve teshis gücü digerlerine gore daha fazla olabilir.
    Resul BAl beyefendiye de nacizhane bir cevabım olacak;
    DOKTOR BEYIN ILAC ADI VERMEMESI KALITELI VE BILINCLI BIR DOKTOR oldugunu gostermekte. Benim annemde de alerji var, lakin hem ALERJIK ASTIM var hemde KRONIK ALERJI durumu var. Bazı ilacları tıbbi gecmisine gore kullanması dogru degil. Kısaca her alerjik durumu olan veya bu tur sikayetleri olan kisi aynı ilacla cozum bulamaz. Bazılarına iyi gelen bir ilac bazılarına cok ciddi yan etkiler yapabiliyor. Benim annemin yıllardır kullandıgı bir ilac gene aynı durumu yasayan baska bir arkadasıma cok agır yan etki yapıyor ani siddetli burun kanamaları vb gibi. Keza doktoru kendisine bu ilacı yasakladı ve farklı bir ilac verdi. Kısacası benzer cozum yapan ilaclar hastanın durumuna ve ilacın iceriklerine gore kisiye ozel verilmeli.. Bunun icin de evet bir doktora muayene olmanız önemli ve gerekli..

  21. Albatros Malkoç dedi ki:

    Hocamızın adını koymuş olduğu istanbul bronşiti=metropol bronşitinde tedavi belirttiği
    Yeni Nesil antihistaminikler ve oral kortizon içerikli sprey veya inhalerler den kasıtı sanırım aşagıdaki etken madde iceren ilaçlar oluyor..
    Yeni nesil antihistaminikler:
    Ebastin
    Loratadin
    Setirizin
    Levosetirizin
    Desloratadin
    Rupatadin

    tabi bunlardan herhangi birisi kullanılmalı

    ve agız yoluyla alına inhaler kortizonlardan bahsetmiş.

    kısa etkili “budesonid” etken maddesini iceren inhaler sanırım dogru bir tercih olabilir ,değil mi hocam ?

  22. Albatros Malkoç dedi ki:

    hikayesi uzun ve öksürük nöbetllerini şiddetli geciriyor ise sanırım tedaviye kortizon icerikli burun spreyleride eklenebilir. “Flutikazon Furoat veya mometazon furoat” gibi v.s

  23. Hüsnü Pirinç dedi ki:

    MALKOÇOĞLU,

    hll olsun sana.anlaşılan bir doktorsun ve bizi aydınlattın.Yazdığın ilaçları nasıl kullanacaz onu da yazarsan çok seviniriz doktor.Allah sizi başımızdan eksik etmesin.

  24. RONALDO dedi ki:

    dilek diyor ki:

    21 Aralık 2012, 17:08

    47 yaşındayım çocukluğumdan itibaren öksürük illeti yakamı bırakmadı.sinüzit,laranjit,faranjit, alerjik hepsinin tedavisini gördüm nafile şu an bile buyazıyı yazarken boğuluyorum.lütfen bi çare.
    *********

    Acil Şifalar dilerim.Geçmiş olsun.Hemen ve vakit kaybetmeden ALTERNATİF TIP ile tedavi olun:
    1-AKUPUNKTUR a hemen başvurun.
    2-HOMEOPATİ tedavisine hemen başlayın.

    Sonuçta bir daha asla geri gelmemek üzere giden hastalıklar ve tam şifa bulacaksınız.

  25. RONALDO dedi ki:

    Bu arada eklemeden geçmeyeyim, BIOENERJI de tam şifa tedavisidir.Hangisini isterseniz yaptırın.

  26. Tanju özoğlan dedi ki:

    Yha bırak şu alternatif tıp ayaklarını.Homeopati, yararı kendineden menkul.
    Akupunktur tamam.Ama hacıyı biyoenerjiyi, traşı bırakın.

  27. feray dedi ki:

    bendede bir aydır geçmeyen öksürük var öncesinde grip olmuştum antibiyotikler şuruplar kullandım olmadı şimdi rupafin verdiler bakalım

  28. azize pekin dedi ki:

    bende 1 haftadır soğuk algınlığı ile hastahaneye gidiyorum . göğüs hastalıkları tüberkiloz doktoruna başvurdum çünkü bronjektazi ve alerjik astım rahatsızlığım var, 1 haftada 2 tane antibiyotik değiştirdi, bütün tahliller ve alerji test sonuçları ile doktora gittiğimde bana avelox yazdı ve alerjik reaksiyon gösterdi ileri derecede zehirlenmişim. şu andada bütün vicudum ağrıyor kontrol için hangi doktora gitmeliyim, ilacı veren doktor alerjik astım ve bronjektazim olduğunu bildiği halde bu ilacı nasıl verir aklım almaz ilacı veren doktor hakkında herhangi bir işlem yapmalımıyım

  29. ahmet kahraman dedi ki:

    Bende alerjiden geberiyordum doktora geçirdiğim paranın hesabı yok ilaçları bıraktım hazir gıdaları bıraktım ve ılık banyo şifa oldu

  30. Hamdi YILMAZ dedi ki:

    aRKADAŞLAR BENİM OĞLUMDA 7 YAŞINDA AYNI BELİRTİLERİ VAR ALERJİK ASTIM ÖNEMLİ OLAN BURUN YOLUNU AÇIK TUTUMAK BUNU KÜÇÜK ÇOCUKLARDA VAKUMLU SİSTEMLİ BÜYÜK ÇOCUKLARDA TUZLU SU GEÇMİŞ OLSUN TEK ÇARE

  31. osman naçar dedi ki:

    merhaba hocam
    44 yaşındayım askerde iken hastalandım tbc plorzi sekeli diya tnım yapmışlardı (20 yaş)ara ara akciğer filmi aldık ama kendimi iyi hissedince son zamanlarda ihmal ettik açıkcası göğsümde hafif bir ağırlık vardı kardiyolojiye muayene oldum kan tahlili yaptılar hdl-36 ldl-169,4 trigiliserit 168 çıktı ayrıca hemtolojide rbc 6,84 hgb 18,7 hct 56,6 pdw 16,7 eos% 8 crp1 5,49 sonuçlar çıkmıştır,ACABA BURDAKİ SONUÇLAR NE GİBİ RAHATSIZLIĞIM OLABİLİR.VEYA İLERİDE AKCİĞER KANSERİ OLMA RİSKİM NEDİR İLAVE OLARAK 2010 YILINDADA MUAYEDE DE HEMATOJİDE SONUÇLAR AYNI SİGARA KULLANMIYORUM TAVSİYENİZ HANGİ HASTALIK DALLARINA GÖZÜKMELİYİM İYİ GÜNLER DİLER ÇLAIŞMLARINIZDA BAŞARILAR DİLERİM

  32. M.Melih MEMİŞ dedi ki:

    Yaklaşık 2 aydır bende sık öksürük,boğazda gıcık,öksürürken nefes almakta zorlanma, öksürmekten istiğfar etme gib idurumlar mevcut. göğüs hastalıkları doktora gittiğimde koah bronşit tedavisi verdi ve ilaçlar yazdı. halen öksürük devam etmekte geçmedi. şimdi istanbulda değilim Ahmet hocam ile görüşeyim birde ona muayene olayım. ne yapabilirim?

  33. mustafa yiğit dedi ki:

    hocam bendede tam 6 aydır geçmeyen bır oksurük gıcık gıbı bırşey bogazımda surtuyor bırşey gunduzleri oluyor gecelerı rahatım kesık kesık gelıyor arada bır balgam çıkıyor 2012 nın ocak ayın başlarında sıgarayı bıraktım öncelerı yoktu yaklaşık bır buçuk sene oluyor agzıma almıyorum sigarayı aradan bır sene geçti ardoından bır oksuruk başladı gıcık balgamlı göğüs hastalıklarına gıttım akcıgerde sorun yok dedıler dahılıye uzmanına gıttı o da reflu var dedı ama reflu olan arkadaşlar var böyle oksuruk yok farenjıt dıyorlar farenjıtte devamlı oksuruk olmaz dıyorum kendımce ardı ardı kesılmeyen hayattan soğudum meslek hayatımdan bıle fotoğrafçıyım kendı kendıme oksurukten dolayı rahatsız oluyorum etrafımdakılerınde rahatsız olmalarını ıstemıyorum bana yardımcı olursanız dualarım sizinle olsun hocam saygılar 05333633238 numaradan bılgı alabılırım sizlerden

  34. Yaşar Özyurt dedi ki:

    Bende sigarayı bırakalı ortalama 1,5 2 yıl oluyor. Yaklaşık bir ay önce boğazda yanma, öksürük ve öksürdükçe artan göğüs ağrısı şikayetiyle Ankara da özel bir hastanenin göğüs hastalıkları bölümüne başvurdum. Akciğer filmi tomografi vs. tetkiklerden sonra Üsye ve Sinüzit teşhisi ile Meiact levmont ve sinecod isimli ilaçlar reçete edildi. Ortalam bir hafta kullanmama rağmen bir değişiklik olmadı. Kontrolde doktor boğazla ilgili bi durum olduğunu ve ilaçlara devam etmem gerektiğini söyledi. Fakat inandırıcı gelmediği için aynı hastanenin KBB bölümüne başvurdum. Önceki doktor gibi profesor olan doktor Sinüs tomografisinden sonra sinuzit teşhisi ile diğer ilaçları kesmemi ve 7 gün Factive kullanmamı, 7 gün sonra kontrole gelmemi söyledi. Bu arada öksürük ve diğer şikayetler devam ediyor tabiki. Neticede 5. gün öksürük o kadar arttıki Keçiörende özel bir hastanenin acil bölümüne öksüre öksüre zor attım kendimi. Çekilen akciğer filminden sonra Bronşit teşhisi kondu. Novalgin ve antibiyotik enjektesinden sonra reçete ile nöbetçi eczanede yazılan ilaçların olmadığını öğrendim. Ertesi gün ilaçların tamamının üretimden kalktığı ve doktorun ilaçları düzeltmesi için aynı hastanenin aciline başvurduğumda doktorun yerinde olmadığını istersem Göğüs hastalıkları bölümünde yeniden yazdırabileceğimi söylereyerek Göğüse yönlendirdiler. Göğüs hastalıklarındaki uzman akciğer filmine baktığında Bronşit vs. olmadığını sadece boğazımın kızarık olduğunu söyleyerek günde 2 defa toplam 10 tane ampisid, Zitromax 500 mg tablet ve Levopront öksürük şurubu verdi. Ortalama 4 gün geçti fakat en ufak bir iyileşme olmadığı gibi daha da ilerledi. Ne yapayım ne edeyim hangi bölüme hastaneye gideceğimi bilemediğim için ve bi önceki yorumada benziyor diye paylaşmak istedim. Telefon numaram 0 530 386 31 50. Herkese rabbim şifa versin

  35. RONALDO dedi ki:

    “”Tanju özoğlan diyor ki: 25 Şubat 2013, 15:01

    Yha bırak şu alternatif tıp ayaklarını.Homeopati, yararı kendineden menkul.
    Akupunktur tamam.Ama hacıyı biyoenerjiyi, traşı bırakın.
    “”

    @Tanju öz oğlan:

    traşı brak demişsin, ama bırakamam, her gün uzuyor sakallar ve burun kılları+kulak kılları.Kesmem lazım.

    Homeopati ayaklarını hacıyı macıyı da bırakamam, çok seviyorum.

  36. feride dedi ki:

    Sayin hocam ben 4ay once memede hizli buyuyen kitle sikayetiyle hastaneye basvurdum. granulomatoz mastit tanisi aldim. sonra bir gogus hastaliklari hastanesinde mastitimin turunu ogrenmek istedim. butun tetkiklerim temiz cikmasina ragmen bana tubekuloz ilaclari baslandi. benim bunu aklim almiyor hocam beni aydinlatirmisinz lutfen

  37. mehtap dedi ki:

    benim de 2 aydır geçmeyen öksürüğüm var,geçen ay önce göğüs hastalıkları doktoruna gittim,hiçbir tahlil v.s yaptırmadan bronit olmuşun dedi ve bazı ilaçlar verdi, tekrar kontrole gittiğimde bu sefer astıma çevirebilir diyerek solunum testine gönderdi;ama normal çıktı,ertesi sabah alerji testine çeğırdı ve yüksek derecede alerji olduğunu söyledi,tekrar ilaç yazdı ve 1 ay sonra gel alerji testi yaparız dedi,hala öksürüyorum ne yapacağımı bilmiyorum,öksürmekten toplum içine çıkmaya çekiniyorum,inşallah çaresi vardır

  38. Atalay dedi ki:

    benim geniz akıntısına bağlı olarak aşırı derecede öksürük şikayetim var hekime gidiyorum üst solunum yolu yok göğüs hastalıkları diye ilaçları verip gönderiyorlar birde stajerlere hava atmaya çalışıyorlar bence böyle bir nesile yazık yüksek ücretli hademe bile çok iş yapar , ezberle ilaçları yaz reçeteye severek yapan kaç kişi var merak ediyorum.

  39. Gamze Keten dedi ki:

    Merhaba degerli hocam.. benim 6 ay öncesinde boğazımda batma, yabancı bir cisim takılıyormuş gibi şikayetlerle kbb uzmanına gittim.. Ve sinüz ve tomografimde sinüz kitlesi ve geniz akıntısı ortaya çıktı.. Fakat 20 gün öncesinde ciddi şikayet ve ağrılarım oldu..boğazımda çok ciddi batma, bogaz boyun da gerilme hissi ve göğüs kol ağrıları vs.genel cerrah uzmanı rutin tahliller ve tiroit tahlil ve filmleri çekti ve herşey çok güzel.. Birde tedbir amaçlı yemek borumdan endoskobi ile patolik tahlil yaptı durum negatif çıktı.. Daha sonrasında yine kronik faranjit ve sinüz tedavisine başladı .. Ama antibiyotikler (amoklavin-bıd)gb.gargaralar pek etkili değil.. Nolursunuz bana acil cevap ve yol gösterin.. Nasıl bir tedavi olmam gerekir ve bademciklerim alınırsa bu batma ve gerilme ağrılar geçebilir mi?şimdi den çok teşekkürler..sağlıkla kalın…

  40. elif dedi ki:

    Oncelikle yorum yapilinca cevap geliyor mu onu merack ettim.bu alerjik oksuruk bendede var .evet bir kez bende aldim bu kortizonlu ilac tedavisini ama en fazla bir ay surdu tedavinin etkisi ve kaldigim yerden devam ettim rahatsizliklarima.peki surekli bu ilaclar alinmak zorunda miyiz ?Birde icerikte kortizonvar.kortizon arti antibiotic.bu oksurugu kokten cozecek birsey yok mu?once alerjik sunizittim simdide siddetli oksuruge donustu.

  41. emre dedi ki:

    aynı sorun bende de var hocam kurtulamıyorum bu öksürükten sinüzütten kaynaklandığını düsünüyorum ciğerlerime bir şey doluyor sanki onu çıkarmak için sürekli öksürmem gerekiyor bu da beni oldukça rahatsız ediyor 3 yıldan beri aynı sorunla baş başayım

  42. Karamazot bilader dedi ki:

    Yha hepsiniz toplaşmışınız şifa arıyonuz.

    Kardeşim..gidin bi hocaya…Nefesi kuvvetlisinden olsun.İyice bi okutun.memş te olur, beriki de.
    AHA! işte bittii.Geçmiş olsun.

  43. Cem dedi ki:

    Herzaman konusunda uzman ve doğru doktora gitmek gerekmektedir. Yukarıdaki arkadaşımıza nekadar yazık olmuş dünya kadar antibiyotik içmiş özellikle avrupada bazı ülkelerde Avelox isimli antibiyotik yasaklandı. Bir dünya Avelox içmiş. Avelox ciddi derecede kalıcı psikolojik sorunlara yol açmakta olan bir ilaçtır. Avrupada yaklaşık 100 insan üzerinde yapılan Avelox deneyinde 81 adet insanın depresyona ve panik ataklara girdiği kanıtlandı. Daha önceden depresyonu olupta Avelox içenlerde ise ağır panik ataklarla hastanelik olanlar çok fazla. Yukardaki arkadaş 2 kutu Avelox kullanmış, Aveloxun psikolojik yan etkileri ilacı bıraktıktan yaklaşık 20 gün sonra başlamaktadır, yukaridaki arkadaşa Avelox sonrası alerjisi olduğu için devamlı anti-histaminik verildiği için bu tür sorunları yaşamamış olabilir. Anti-histaminik ilaçlar yatıştırıcı ve canlandırıcı içerir, buda kişinin herhangi bir depresyon durumunu baskılar. Bu durumu anlatmamdaki sebep, herzaman doğru teşhisler ve doğru doktor çok önemlidir bunu vurgulamak istedim.

  44. meryem dedi ki:

    tmm de son aldıgınız ılaclar nedır de hemen 5 aylık öksürüğu yok ettı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta hocanın verdı ılaclar nedır yazarmısınız

  45. Beycan Özcam dedi ki:

    Merhaba hocam ben elektrik teknikeriyim ve şuan azerbaycanda Şahdag hotel adlı bir projede gorev almaktayim anlattıgınız rahatsızlıgın aynısı şuanda bende mevcut cok şiddetli kaburga agrim var ve burdaki doktorlar hicbir şekilde beni tedavi edemiyorlar elimde Amoklavi -BID 1000 mg fil tablet ve dolgit kırem var bunları gelirken Türkiyeden getirdim 2 gündür kullaniyorum ama kaburgamin agrısından oksüremiyorum acil yardim isteyebilirmiy sizden türkiyeye enkısa zamanda gelecem gelene kadarki sürede ne yapmalıyım

  46. OZ Büyücüsü dedi ki:

    Değerli Ziyaretçiler,
    Gördüğüm, okuduğum her yerde insanlara bilgim kadarını aktarmaya, yardımcı olmaya çalışıyorum, lütfen okuyunuz:

    http://veganblogg.wordpress.com/2011/10/05/ilac-felaketleri/

    Ayrıva WHO(World Helath Office) tarafından YAsaklanan bazı ilaçların listesi:
    EVİNİZ DE BU ŞURUPLAR VARSA ÇÖPE ATIN DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ(WHO)AÇIKLADI Dekstrometorfan içeren ilaçlar;

    Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) resmi web sitesinde ‘dekstrometorfan’ içeren öksürük şuruplarının kullanımına bağlı olduğu düşünülen ölümlerle ve ciddi advers etkilerle sonuçlanan olaylar görüldü:

    ACTIDEM (Şurup)
    BENAFED (Şurup)
    BENICAL (Şurup)
    BENICAL COLD (Lak Tablet)
    BRONKAR-A (Şurup)
    DEFEKS (Şurup)
    DEKSAN (Şurup)
    DORFAN (Şurup)
    METORFAN (Draje)
    RHINOTUSSAL Mikropellet Kapsül
    RHINOTUSSAL Süspansiyon
    TRİATÜS (Şurup)
    TYLOL Cold (Şurup)
    VICKS Medinait (Şurup)
    VICKS Vapodry (Şurup)
    WİNTUS (Draje)
    ——————-

    Ayrıca 2008 yılında bir bankanın(ykb) personeline duyuruyla yayınladığı ve ABD de yasaklanan ilaç listesi:
    AFERIN CAPSUL
    * AFERIN TABLET
    * ALFAROL TABLET
    * APEX CAPSUL
    * BABYRHYNOL SÜSPANSIYON
    * CONTEX CAPSUL
    * CORSAL CAPSUL
    * EKORINOL SURUP
    * FORZA TABLET
    * GERAKON TABLET
    * KATARIN CAPSUL
    * KONGEST TABLET
    * THERAFLU TABLET
    * TRIAMINIC DAMLA
    * TRIAMINIC TABLET
    * TUSEPTIL SURUP

    Lütfen İlaç kullanırken DİKKATLİ olun.Hepiniz çok değerli, önemli insanlarsınız.Hastalıklara teslim olmayın, İlaçlara mahkum olmayın.

    Eğer kilolu olduğunuzu düşünüyorsanız yavaş ve sağlıklı biçimde zayıflayın ve kilo almayın.

    İmkanınız var ise! mutlaka egzersiz yapın.ve aksatmayın.

    Mümkün olduğu kadar dikkatli! ilaç kullanın!!!

    Sağlıklı, mutlu günler dilerim.Sayfılarımla.

  47. Sule Kilic dedi ki:

    Merhabalar,herkesin yorumunu okudum hiç birine dönülmemiş olsa da ben de derdimi yazmak istedim .Hocam benim 4.5 yasinda bir kizim var kis ayları gelince geceleri boğulurcasina oksuruyor her gece o öyleyken ben ağlamaktan o oksurmekten perişaniz allerjiktir diye gittim reflü şüphesi ile Dr değiştirdim reflü ve midede mikrop çıktı endoskopi antibiyotikler çok zor oldu ilaçları kullandık yazı iyi geçirdik 2 gecedir yine başladı petekler yanıyor bizim öksürük başlıyor aciz kalıyoruz ne yapacağımızı şaşırdık bize nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda bilgi verirmisiniz nolur hocam çaresizim ..

  48. Abbas ÖZYURTSEVEN dedi ki:

    Herkes derdini yazmış.Zavallı, biçare arkadaşlar! benim gibi öksürüğü geçmeyen kıymetli dostlar.Her defasında öksürüğe lanet ederek öhö öh diyenler..Herkes yazmış yazmasına daaaa.. Doktor bey lütfedip de cevap yazmamışşş..O yüzden ben ” hocam ben….” diye derdimi yazmayacağım zira adam cevap yazmıyoorr..

  49. yeliz dedi ki:

    Merhaba diger arkadaslar gibi bende hemen hemen ayni sorunu yasiyrm gitmedigim doktor kalmadi ama cozum yok hala.bogazimfa gicik tarzinda batma asiri derecede oksuruk ozellikle gece basliyo nefes bile aldirmiyo bogulacak gibi oluyorum bu kadar cok oksurmeden dolayi kaburgalarimda asiri derecede agri oluyo ve geceleri uykum yok bu sikayet 10gundur var kbbye gogus hastaliklarina dahiliyeye gittim kbbde sinizut ve geniz akintin var dedi ve antibiyotik yazip gonderdi gerci hepsi antibiyotik yazdi ama bir adim bile ilerleme yok lutfen yardimci olun

  50. irfan dedi ki:

    Istanbulu terkedin havasi temiz bir yere gidin 10 gun kalin tekrar goruselim. Oksuruk % 70 geniz akintisi % 30 soguk alginliklari ve alerjiktir.fazlasi icin mailden goruselim cozen doktor yoktur. mrirfankara@gmail.com

Siz de yorumunuzu paylaşın: