BEŞ AYDAN BERİ GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞÜ OLAN GENÇ BİR DOKTORUN HİKAYESİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
öksüren kız

Bugün tıp fakültesini yeni bitirmiş genç bir meslektaşımın mektubunu yayınlıyorum.  Amacım kendimin reklâmını yapmak değil desem de birçoğunuzun “Hadi oradan sen de ” diyeceğinizi biliyorum.  Aynen yayınladığım bu mektubu isteyen istediği gibi değerlendirmekte serbesttir.  Amacım İstanbul Bronşiti adını verdiğim klinik tabloya dikkatinizi çekmekten ibarettir.

Mektup şöyle:

2010 Aralık ayı sonunda genizde yoğun kaşıntı, gıcık tutma hissi, art arda gelen hapşırma krizi, şiddetli baş ağrısı, sık sık öksürme ve sık sık balgam çıkartma şikâyetlerim başladı.

Bu şikâyetlerimin basit bir ÜSYE (üst solunum yolları enfeksiyonu) olduğunu düşündüm. Şikâyetlerimin başlangıcından 3-4 gün öncesine kadar dişimdeki abse nedeniyle diş hekimimin verdiği Augmentin BID 1000 mg ilacını kullandığım için de antibiyotiğin bu şikâyetlerime de iyi gelebileceğini düşünüp ek olarak evde başka bir tedaviden arta kalan Sefpotec isimli antibiyotiği de kullandım.

Bir kaç gün içinde şikâyetlerimin devam etmesi üzerine aile hekimime başvurdum. Aile hekimim muayene sonrası

-Enfexia 500mg 10 film tablet

-Muconex 600mg 20  efervesan tablet

adlı ilaçları reçete etti.

Bu tertip ilaçlarım bittikten 1 hafta sonra şikâyetlerim devam ettiği için tekrar aile hekimime başvurdum. Aile hekimim izinde olduğu için yerine görev yapan başka bir aile hekimi yaptığı muayene sonucu

-Avelox 400mg 7 Film tablet

-Levopront 150 cc şurup

adlı ilaçları reçete etti.

Bu tertip ilaçları da kullandıktan sonra günde 300-400 kez öksürüğüm ve öksürdükçe, nefes aldıkça kaburgalarımda aşırı derecede batıcı tarzda ağrılarım başlayınca daha ciddi bir rahatsızlığım olduğunu düşünerek bir göğüs hastalıkları uzmanına başvurdum. Uzman doktor muayene edip, kan tahlili ve akciğer grafisi ile durumumu değerlendirip atipik zatürree tanısı koydu. Batma tarzındaki ağrılarımın ise kaburgalarımdaki mevcut kırık ve çatlaklardan kaynaklandığını belirtti. Kaburga kırık ve çatlaklarının böyle şiddetli ve sık öksürüklerde görülebileceğini de vurguladı.  Ayrıca;

-Avelox 400mg 7 film tablet

-Geralgine-K 20 tablet

-Sinecod 100ml şurup

-Dikloron 50mg tablet

adlı ilaçları reçete etti.

Bu ilaçları kullanırken ve sonrasında da özellikle öksürük ve kaburgalarımdaki aşırı batma, zor nefes alıp verme şikâyetlerimin devam etmesi üzerine tekrar göğüs hastalıkları uzmanına başvurdum.

Göğüs hastalıkları uzmanı tarafından tekrar değerlendirildim ve durumumun hospitalizasyon gerektirdiğini fakat o anki hastane koşullarında boş yatak olmadığını belirterek;

-Tamiflu 75mg kapsül

-Contramal 2o kapsül

adlı ilaçları reçete etti.

Son verilen narkotik analjezik ile ağrılarım hafiflese de şiddetli öksürük şikâyetlerim devam etti. Bu tertip ilaçları kullandıktan sonra da göğüs hastalıkları uzmanına tekrar başvurdum. Uzman doktor yaptığı muayene ve akciğer grafisi değerlendirmesiyle göğüs hastalıkları açısından bir sorun kalmadığını ancak geniz akıntısının ciğerlere inip öksürüğe sebep olacağını belirtti. Bu geniz akıntısının da sinüzit nedenli olabileceğini de ekledi.

Akabinde aile hekimine başvurdum ve sinüzit tedavisi amaçlı 2 kutu Augmentin BID 1000 mg reçete edildi.

Ancak şikâyetler yine geçmeyince KBB uzmanına başvurdum. Uzman sinüs BT’ si ile durumumu değerlendirip mevcut akıntımın mevsimsel olabileceğini belirtti. İlaç vermedi ama ekspektoran amaçlı bol su içmemi tavsiye etti.

Sinüzit olasılığımın da ekarte edilmesinden 1 gün sonra Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta hocama başvurdum. Kendisi aldığı detaylı anamnez ve muayene sonucu durumumum alerjik kaynaklı olduğunu belirterek reçete verdi. Hocamın reçete ettiği ilaçları kullanmaya başladıktan 2 gün sonra şikâyetlerim belirgin derecede azaldı.

Hocama muayene olalı 1 ay oluyor. Şu anda çok nadir öksürük ve kaburga zedelenmelerim kaynaklı batmaların dışında ciddi bir rahatsızlığım kalmadı.

Tüm bu hikâyeden bana kalan: ‘Keşke hastalığımın başında hocama başvursaydım’ cümlesi oldu. Hocama rahat aldığım her bir nefes için sonsuz teşekkürler, saygılar.

Yazı için 80 yorum yapılmış:

  1. elif dedi ki:

    Ya yardım edin oksurugum cok kuvvetli her hangi bir oneriniz varmi nolur soleyin 🙁

  2. elif dedi ki:

    Offf gıcık tuttu :'(

  3. samet dedi ki:

    Bence boşuna yazıp sormayın.. doktor bey yarım saatini ayırıp dönmüyor… Artık sağlıkta ticatet rantı oldu.. parayı ver düdüğü çal kısacası

  4. ahmet dedi ki:

    Yazıyı yazan kişi “Hocama rahat aldığım her bir nefes için sonsuz teşekkürler” demiş. Bende bunu okuyunca Rabbime rahat her bir nefes için sonsuz teşekkürler dedim.

  5. selin dedi ki:

    Benim anneminde nerdeyse 5 ay oldu oksuruk gecmio doktorada gitti ilac kullaniyo fayda yok gene acaba doktor bey ne ilac verdide kesildi oksurugunuz

  6. OZ BÜYÜCÜSÜ dedi ki:

    Çok Değerli HASTA’lar;

    Öncelikle bilmeniz gereken şu:

    Bir hastaya Bilgisayar başından klavyeden yazdıklarıyla TEŞHİS KOYMAK İMAKANSIZDIR!!!

    Hangi tahlili yaptırmış olursanız olun, hangi sonucu yazsanız da bilgisayar başından ÇARE ÖNERİLEMEZ, zira hangi doktora gideeseniz gidin, tahlillerinizi yenilemenizi isteyebilir, daha ziyade sizi mutlaka kendisi muayene etmelidir!!!Lütfen klavye başından atıp tutmayın.Sizde kahvaltılık ekmeğe sürülecek kadar bile akıl yok mu?Bunu idrak edemeyenler hala abuk sabuk yazıyorlar.Yazma o zaman kardeşim.Yolun açık.

    Değerli HASTA lar, ben doktor değilim ancak doktoruna göre de tedavi değişir.Hastalığına çare bulmayanlara çok güçlü önerim olacak(altına da PÜF noktasını yazacağım)

    AKUPUNKTUR deneyin.Özellikle ASTIM ve ALLERJi de çok başarılı sonuçlar alındığını duydum.Araştırın ve deneyin.Ayrıca TEMİZ HAVA öneren arkadaşın görüşlerine içtenlikle katılıyorum.Ancak bünyeniz allerjikse gittiğinz yerde de benzer allerjenler varsa derdinize deva olmayabilir buna dikkat edin.

    AKUĞUNKTUR’un PÜF NOKTASI ise Bunu uygulayacak kişinin mutlaka DOKTOR yani TIP DOKTORU olması gerekir.haricen uygulayıcılara itibar etmeyin.yalnızca bir kez olsun deneyein.İnşallah şifa bulacaksınız.

    herkese geçmişler olsun.

  7. bilgin aslan dedi ki:

    hocam iyi günler bendede alerjik öksürük var 3 aydan beri çekiyorum ilaçlar yanlış mı veriliyor bilmiyorum dün doktora gittim akciğer filmi çekti alerjik ilaçlar verdi ama hala şiddetli öksürüm var yardım edermisiniz.

  8. ezgi nazlı dedi ki:

    Doktor var doktorcuk var o kadar dr dolaşmış biriside alerji olduğunu anlamamış kaybettiğiniz zamanamı,çektiğiniz ağrıya,öksürüğemi yanarsınız?, çiçeği burnunda doktorumuza çok geçmiş olsun iyileşmesine sevindim,Allah Prof. Dr. Ahmet Rasim Beyden razı olsun…Benimde kronik laranjitim varmış bu gün doktorumdan öğrendim boğaz yanması seste çatallaşma,kısıklık şikayetiyle gitmiştim işin ilginç yanı eve geldiğimde bana reçete ettiği TİLAC SR 600 adlı ilacın prospektüsünü okudum eklem hastalıkları belirtileri, akut gut, akut kas iskelet sistemi ağrıları falan yazıyor teşhis kronik laranjit iken TİLAC ne alaka anlamadım bir sürüde yan etki yazıyor bir tanede içmiş bulundum ne yapıcam bilmiyorum Doktor önemli arkadaş :((

  9. derya dedi ki:

    Sinuzit oksurgune yakalanan varmi ???

  10. leyla dedi ki:

    Kızım 9 yaşında 2 haftadır şiddetli bir şekilde mide bulantısı, kusma dan dolayı doktora gòtürdüm 3 kez geniz akintısı var dendi ilaç kullandik ama hala geçmedi. Şuanda hastande yatiyor. Tahlil yapıldı sonuçlar temiz çikti. Benim anlamadigm konu 2 haftadir ateşi olmayan kizimin serum takildiktan 6 saat sonra ateşlenmesi bi nlam veremedim. Yardimcı olursaniz sevinirim.yalniz çocuk doktoruna götürdüm acaba kulak burun boğaza götürmelimiyim.

  11. Eser dedi ki:

    Bütün doktorların verdiği ilaçlar birbir Yazılmış (tabi faydası olmayanların) da bitek hocanın tedavisinde kullanılıp fayda Görülen ilaç yazılmamışşş ,hımm ilginç

  12. Rana dedi ki:

    Öncelikle aynı dertten bende muzdariptim , senelerdir doktor değiştirdim gıtmedim özel hastane prof dr kalmadi ama bir gün haseki arastirma merkezinde Gülşah Acar a muayene olana kadar bana sadece burun spreyi ve evosten 300 mg tablet yazdı inanirmisiniz senelerdir sinizutren kulaklarim agrisi basim gozum en önemlisi cigerlerim fena halde şikayetçiydim bir tarafta prof, dr özele gidip fark ücretide ödemen ayri , üstelik te faydali ilacta yazmiyorlar , bir tarafta devlet hast diye burun kivirdigim bana iyi bir ders oldu asla ve asla özel dr gitmiyorum, devletten şaşmıyorum:)

  13. mehmet dedi ki:

    Mektubun sonuna kadar muayene olduğu doktorun vermiş olduğu reçeteleri paylaşıp hiç bir ise yaramadığını ilgili hocamızın tedavisi ile iyilestigini o hocamızın reçetesinin neden paylaşılmadigini, metnin son kısmına kadar okutup sonunda ilgili hocaya mecbur bırakan bir söylem olmuş; kabul ediyorum iyi reklam

  14. serkan dedi ki:

    Merhaba arkadaslar bendede aynı problemler gecmeyen öksürük ve ice akıntı vardı isviçrede cok doktora gittim hepsi baska sey dediler ama en son gittigim bana xyzal tablet ve symbıkort fort verdiler ilk ilacla 10 dakikada hepsini unuttum bunları 6 ay kullandım hastalıktan eser kalmadı

  15. dogan dedi ki:

    4 aydir oksuruyorum bundn sebeb gous polikngn le gttm 3 kere ilac verdi ictm gecmedigi icin bida gttm kbb ye gtmemi soledi sunizt olabr die ve kbb ye gttm snuizt olmadgni soledi gous ve kbb snuclarnda kesinlkle bsy cikmadi temz oldgnu soledr her testi yptm ve hala oksuruyorum mevsimsel alrjik olblr dedilr bana allah rizasi icin biri yardim etsn gtmesgm doktr kalmadi

  16. mehmet dedi ki:

    Bütün doktorlarin recete ettiği ilaclari yazdin onu anladık da meshur hocanın ilaclarini neden yazmadin? Buralar hayli reklam koktu.

  17. şahin dedi ki:

    O doktor o kdar genç ve tecrübesiz bir doktormuş ki insn söylemeden duramıyor” ulan insan evladı hocanın yazdığı reçeteyi niye yazmadında hocanın reklamını yaptın amacın neydi” demeden duramıyor insan işte.

  18. Ertuğrul Açıkgöz dedi ki:

    Ahmet Rasim hoca bundan önceki tüm tetkikler, ilaçlar ve sonuçlarını hasta Dr.dan öğrenmemiş olsaydı acaba yine ve hemen aynı teşhisimi koyardı bunu bilmek pek mümkün değil ..

  19. Rabia dedi ki:

    Dahiliye doktorlarının tansiyon ilacı yazarken boğazda gıcık yapanları elemeleri ilaç şirketleriyle anlaşmalarını hastalarının hayat konforuna tercih etmemeleri gerekir. Kırk gündür kullanmaya başladığım tansiyon ilacı ve kırk gündür geçmeyen gıcık öksürüğüm var. Doktoruma bundan kaynaklı bir öksürük olabilir mi derken yani olabilir belki vs cümleleler kullandı. Eczacıya sordum kesinlikle gıcık yapar dedi. Lüzumsuz ige tahlillerinden bıktım hep düşük çıkıyo ezberledim artık. Doktorlar biraz kendine gelmeli bence. O kadar okuyup bir öksürüğün kaynağını bulmak için profesör olmak gerekmiyor. Kortizon illüzyonlarından bahsetmek bile istemiyorum. Apayrı bir yara bu. Allah vicdanlı doktorları herkese nasip etsin.

  20. Seymen dedi ki:

    E peki..hocanın yazdığı ilaçlar hangileri ?

  21. Gökhan Şeremet dedi ki:

    Anlamayana laf anlatmaya çalışmamak lazım derim ama bizimki de meslek (eczacıyım) hastalığı işte:
    1) Doktorun seni fiziken görmeden fiziki muayene yapmadan sana teşhis koyup tedavi başlamasını nasıl bekliyorsun?
    2) Seni görmeden direkt ilaç verecek doktora sen güvenir misin?
    3) Seni görmeden verdiği için yanlış ilaç kullandığında zarar gördüğünde sorumluluk kimin olacak?
    4) Utanmadan parayı veren düdüğü çalıyor diyorsun. Bu sitedeki yazıları okumak için bile para (bu kanıta dayalı bilimsel derlemeler için harcanan zaman ve emek karşılığı olan ücret) ödemen gerektiğini düşünüyorum
    5) Hasta da hekim olduğu için anlaşılsın diye önceki tedavileri ve bahsedilen antibiotikleri birbirinden farklı gruplar olduğu için ismen belirtmiş. Hocanın verdiği ilaç grubu onlardan farklı bir yaklaşım olduğu için sadece grubu belirterek söylemiş ama bunlarda art niyet arıyor ve ilaç reklamı diyorsunuz. Ancak negatif bir reklam olur.
    6) Benim de sitede yayınlanan bazı yazılarda katılmadığım, daha fazla araştırılması gerektiğini düşündüğüm ya da olumsuz verilerde klinik çalışmanın numunelerine, kriterlerine tekrar bakılmadan kesin hüküm verilmemesi gerektiğini düşündüğüm noktalar oluyor. Ama genel ve sallamasyon yorumlar yerine spesifik açıklama istemek, bilmediğini safça sormak gerekiyor.
    7) Sezarın hakkı sezara. Çok doktor çok eczacı var ama aynı anda hem bilgili ve hem de vicdanlı olanlarını seçmek sağlığınızı düşünüyorsanız sizin göreviniz

  22. Ahmet dedi ki:

    Önceki bütün doktorların yazdığı ilaçları adıyla soyadıyla açık açık yazmış yazar. Ama kendi reçetelediğiniz ilaçların ne olduğunu belirtmemişsiniz? Neden?
    Yoksa bu angut sürüleri bu yazıyı okur, sonra da kilo kilo o ilaçtan tüketirler diye mi korktunuz sayın ARK?
    Bilmiyorum ki yapar mıyız?
    (Sakın reklam olurdu demeyin, küserim)

  23. Ümit bas dedi ki:

    Hocam yıllardır alerinit kullanıyorum 5 mg lik ev mayk larına alerjim varmış. Bi doktor alerinit 50 yaşından sonra bunama yapıyor dedi doğruluk oranı nedir sizce

  24. Nagihan dedi ki:

    Aynı şikayetler.Bende de oldu.Altı ay sürdü .Alerji dendi(çapa da )Alerji ilacı içtikten sonra geçti.Daha sonra Omega3 günlük olarak kullanmaya başladım vücudun sağlam olması için .2 senedir bir problem yaşamaxım

  25. Sibel Esen dedi ki:

    En başindan beri tum doktorların reçete ettiği ilaclari tek tek yazan hastamiz her nedense Ahmet Rasim Kucukusta nin reçete ettiği ilaclari yazmamis. İlginç…

  26. Tayfun dedi ki:

    Annem 62 yaşında böbrek hastası 8 aydır süren balgamli öksürüğü var sürekli beynimden bişey akıyor diyor iki ayri kbb doktor gordu emar ve birçok kan tahlili sonuç temiz bizim le ilgisi yok gOğuş ve dahiliye çıkın dediler dc doktor göğüs hastalıkları gördü sonuç yine yok dahiliye gördü yine geçmedi 1 yıl olucak nerdiyse akapunturu denicem delircem yardımci olun lütfen gitmediğimiz yer kalmadı ben böyle öksürük görmedim

  27. Coşkun dedi ki:

    Ada çayı için arkadaşlar kuru kayısı yiyin birde kayısı çekirdeği mükemmel illa antibiyotik kullanmak zorunda kalırsanız ithal zinnat 5000 mg tavsiye ederim

  28. Recep dedi ki:

    Ben de öksürmeye başladım. Google öksürük yazınca bu siteyi buldum. Şimdi doktora gitmek istemiyorum.. Ne ilaç kullanabilirim dostlar? İstanbulu terk edemem, öyle öneride bulunmayın…

  29. Mesut dedi ki:

    5 ay boyunca gecmeyen bir öksurugun tek bir sebebi olur oda kesinkikle tuberküloz hastaligidir insan vucudu grip ve nezleyi maksimum 2 haftada yener yenemiyorsa durum ciddi demektir hele birde nefes darligi ve sigara parfum kokusuna dayanamiyorsa kesinlikle verem mikrobu yani tuberküloz olmus demektir.tedavisi IZONIASID..RIFAMPISIN..STREPTOMISIN IGNE…PARAZINAMID ve MORFOZID dir bu ilaclarin 5 i birden 1 ay kullanildiktan sonra geriye kalan 5 ayda sahahlari ayni saatte ve duzenli olarak IZONIASID VE MORFOZID KULLANILACAKTIR. bilgi icin ariyabilisiniz 0533.0358995

  30. Gülten Batur dedi ki:

    Sayın Hasta
    Kendiniz çok akıllı bizler aptalız öylemi🥰🤨
    İşe yaramadığını söylediğiniz bütün doktorların reçetelerini yazmışsınız.Ama işe yarayan ilaçlar yok ama doktorun adı var. Reklamın bu denli negatifliliği ancak doktor için eksi puandır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: