HEKİMLER MUAYENEYE TELEVİZYONDAN HAZIRLANIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
televizyon hastane

Zaman gazetesinin haberi:

Pilot uygulama olarak 2005 sonlarında başlatılan ‘aile hekimliği’ sistemi, aradan geçen 6 yılda Türkiye geneline yaygınlaştırıldı. 81 ilde, binlerce aile hekimi görev yapıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın 10 günlük eğitim programı sonrası sahaya çıkan aile hekimleri, klinik uygulamada sık karşılaştıkları hastalıklarla ilgili destekleyici bilgileri ise ‘a-hekim.tv’ adlı internet televizyonundan alıyor. 2011 yılı başında hizmete giren siteye üye doktor sayısı 8 bini aştı.

Siteyi hazırlayan ilaç şirketi Sanofi-aventis’in Pazarlama Direktörü Tolga Tangüler, aile hekimliğine geçip yeni sorumluluklar üstlenen doktorların sisteme uyum sağlamalarına yardım etmeyi amaçladıklarını söylüyor. Bu süreçte aile hekimlerinin en büyük gereksiniminin ‘eğitim’ olduğunu belirten Tangüler, “Sitemizi, 12 uzmanlık derneğinin işbirliği ile hazırlıyoruz. Projemiz, uluslararası ödüller de kazandı.” diyor. Sitede, aile hekimlerine ışık tutmak amacıyla ‘bu sistemi halkın ne kadar bildiği’ne ilişkin sokak röportajları da yayınlanıyor. Çeşitli tıp kongreleri de canlı verilirken, videoların toplam izlenme süresi 1 milyon 400 bin dakikayı buldu.

Yorum

TRT-TIP bir an önce faaliyete geçmeli, doktorlar “home-ofis” hastalar “home-hasta” olarak ekran başından muayene ve tedavi olmaldır.

Siz de yorumunuzu paylaşın: