YILIN EN ÇARPICI TARTIŞMA PROGRAMI, PEKİ NEDEN?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
sina koloğlu

Milliyet gazetesinde Sina Koloğlu’ nun yazısı:

Habertürk’ün ‘Sansürsüz’ programı kolesterol üzerine bir tartışma yaptı. Ne olacak kolesterol işte. İçinde siyaset var mı? Yok dedikodu var mı? Yok. Bağıran çağıran var mı? O da yok. Ee, peki ne vardı?

Sabah kuşağında tonla doktor çıkıp kolesterolü anlatıyor, ne albenisi olabilir ki bu konunun? Ama vardı. Kolesterol ilacı taşımayınımız var mı? Yok. Şeker niyetine yutup duruyoruz. “Kolesterol yüksek, dikkat vallahi götürür” muhabbetleri gündelik yaşamın bir parçası.

Peki biri çıkıp da “Bu ilaç firmalarının pompalaması, kolesterol bir hastalık değil, kandırıyorlar” diye iddiada bulunursa? ‘Sansürsüz’ programında “Bu hastalık değildir, ilaç verilmemeli” diyen Prof. Dr. Canan Karatay ve Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta bir taraftaydı, diğer yanda Uzm. Dr. Deniz Şener ve Prof. Dr. Bingür Sönmez vardı.

Zaman, zaman bizi aşsa da ama zorunlu olarak kendi terminolojierini kullanarak karşılıklı görüşleri çürütmek istediler. Ama genelde şu soruyu aklımıza taktılar; “Kolesterol ilaçlarını boşuna mı alıyoruz?” Dünyayı ve ülkeyi kurtarmaktan galiba kendimizi kurtarmaya zaman olmuyor televizyon tartışma programlarında. ‘Telegol’de ise “TT Arena’da Volkan yuhalanır mı?” tartışması vardı mesela!

Siz de yorumunuzu paylaşın: