AKCİĞER KANSERİNİN YURT DIŞINDA TEDAVİSİ VAR MI?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
lung ca

Merhaba Ahmet Rasim Hocam,

Son günlerde kolesterol ilaçları nedeniyle takip ettiğim basında sizi keşfetmenin onurunu yaşıyorum. Tamamına katıldığım doğru tespitleriniz, tıp doktorlarının soğuk, iç acıtıcı cümlelerinden başka şefkat ve mantığa dayalı yaklaşımın insani boyutu ile olabileceğini net bir şekilde göstermektesiniz. Sorumluluk duygusuyla yaptığınız bu açıklamalar için öncellikle teşekkür etmek istiyorum.

Sizi geç tanıdığım için de çok hayıflandım. Zira akciğer kanseri teşhisi konulan annemin tedavi sürecinde sizin kıymetli fikirlerinizden faydalanabilirdik.

Saygıdeğer Hocam, 2008 Haziran ayında Çapa Göğüs Hastalıkları Bölümünde anneme küçük hücreli dışı adenokarsinom ve evre 3B akciğer kanseri teşhisi kondu ve tedavi için Çapa Onkoloji Enstitüsüne sevk edildi.

Başımıza kaynar su gibi dökülen bu haber bizi her yönden sarstı. Onkolog Evre 3B olması nedeniyle kemoterapi düşündü. Kemoterapinin vücudu nerdeyse iflas ettiren yan etkileri, bundan ötesi kemoterapi ilaçlarının aynı zamanda kanser nedeni olması, bizi epey mütereddit etti.

Kafamızda bol miktarda soru, içimizi kemiren derin endişeler ve evet de hayır da denmesi durumunda pişmanlık olabileceği bir zaman diliminden sonra onkologa tabii olmaya karar verdik.

Ancak modern tıbbın yanı sıra destekleyici ve alternatif tıp yöntemlerini birlikte kullanarak tedavi sürecine girdik.

Annemin kemoterapiye verdiği cevaptan ötürü 6 küre ilave 6 süper kür daha yapıldı. Sonuç nihai şifa olmazsa bile en azından stabil bir hali gösteriyordu. Ancak 11. ve 12. kürden itibaren durumunun ağırlaşması neticesinde bitkisel karışımlara yöneldik. Onkologlar bu durumdaki (evre 3B) hastalar için maksimum 11 ay ömür biçseler de annemin bitkisel karışımlara verdiği cevap çok olumlu idi.

Kan değerleri tümüyle istenen limit aralığında olduğu gibi Ca değerlerinde düşüş dahi olmuştu. Bir başka hastanın Ahmet Aydın hocanın beslenme bülteni sitesini bulması ve bana haber vermesi sonucu yüksek İV olarak dozda C vitamini öğrendik. Her ne kadar görüştüğüm onkolog tavsiye etmese de 11 ay ömür yanılgılarından sonra ki yine yanılmalarını umarak C vitaminini de uyguladık. Doğrusu C vitaminine tepkisi de iyi oldu. Daha dinç ve zinde gördük annemizi.

Ancak yüreğimizden geçen bundan fazlasını maalesef sağlamamıştı. Şifa tam olarak gelmemiş durum yine stabil kimi zaman da gelgitler şeklinde kah ağrılı kah iyi geçip 2011 yılına geldik.

Şubat 2011’de ise ne yazık ki kemik metastazı saptandı. Buna istinaden mart 2011 den ilave 3 kür kemoterapi ve 10 gün radyoterapi uygulandı. Sadece sağ kalımı uzatan ve yaşam kalitesinde ciddi bir düzeltme yapamayan bu medikal tedavilerden doğrusu artık annem de biz de bıktık. Temmuz 2011 den itibaren ise şüphe uyandıran baş ağrıları başladı. Rahatsızlığı nedeniyle doktorların direkt beyin metastazını düşündüğü bu durumu netleştirmek için çekilen beyin MR’ ında kitlevari bir tutulum gözlendiyse de bunun yapısal bir farklılık olabileceği de ifade edilmişti. Neticede beyin tümörü diye düşünülen bu kitle için 1 ay ara ile ekim ve kasım MR’ ları stabil idi.

Saygıdeğer hocam, muhtemelen duymuşsunuzdur. Kendisi de kanser olup yendiği söylenen Prof.Dr.Robert Gorter’in Almanya Köln de tedavi merkezi var ve neredeyse tüm evre kanserli hastalar için iddialı konuşuyorlar. Hipertermi, yüksek dozda C vitamini, bol miktarda antioksidan gibi çok fazla itiraz edilemeyecek yöntemlerle, kanserli hücreleri öldürmek için bağışıklık sistemini teyakkuza geçirecek bir yol izliyor gibi.

Sizden kıymetli yorum ve önerinizi öğrenmek isterim. Ayrıca siz olsaydınız annem gibi hastaları değişik tedavi öneriniz olur muydu, yoksa Çapa Göğüs Bölümü doktorları gibi onkologa mı sevk ederdiniz?

CEVABIM

Ben de sizi onkolojiye sevk ederdim. Sözünü ettiğiniz doktor için gazeteci Aslı Ortakmaç’ ın “KANSER AŞISI MI? MEDYA POMPASI MI?” başlıklı yazısını okumanızı tavsiye ederim.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. ayşe mürüvvet özpolat dedi ki:

    sayın hocam vakıf graba has. bugün aldığım patoloji raporu sağ üst ve alt paratrakeal lap kahverngi pig. taşıyan maling epitelial tümör hücrleri.eşim erkek 62 yaşında günde enaz 1 pak et sigara içiyor.şimdi nasıl bir yol izlemeliyim. hangi hastane hangi doktor.çok üzgün ve endişeliyim.tedavi şansımız varmı. ikimizde eczacıyız.saygılar

Siz de yorumunuzu paylaşın: