2 YILDIR GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK AT ÖKSÜRÜĞÜ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
öksürük geçmeyen

Ahmet Bey, 24 yaşındayım 2 yıldır geçmeyen ve at öksürüğü diye tabir edilen bir öksürüğüm var.

Göğüs hastalıkları doktoruna gittim, tomografi çekindim. Bronşlarda genişlik olduğu, ayrıca küçükken geçirmiş olduğum bir ateşli hastalıktan dolayı hafif bir lekenin olduğu söylendi. Hatta verem bile geçirmiş olabileceğim söylendi. Allerjik astımdan şüphelenildi hava verildi bir ay kullandım, geçmedi öksürüğüm.

Allerji servisine gitmem gerektiği söylendi gittim. Allerji uzmanına anlattım durumu; baharatların etkilediğini de söyledim. Herhesi etkileyebilir dedi Bir test yaptırılmadı, solunum testi yaptırdı solunum testinde ciğerlerin tam hava dolmadığını ve iltihap olabileceği söylendi.

1000 mg lık antibiyotik ve Avamys adlı vısvıs verildi. Antibiyotik bitti vısvısa devam ediyorum ama sonuçta hiç bir değişiklik yok.

Bana ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

25 yaşındayım ve girdiğim ortamlarda bu şiidetli öksürüğüm dikkat çekiyor ve bu beni rahatsız ediyor, cevap verirseniz sevinirim.

CEVABIM:

Öksürüğünüzün tomografide çıkan bulgularla ilişkisi olduğunu sanmıyorum. Bu anlattıklarınız tipik “bronş aşırı-duyarlılığı” belirtileri.

Sizin gibi hastalarda alerji testlerinde genellikle bir şey çıkmaz. Solunum testleri de normal hatta normalden bile iyidir. Sizde bulunan bozukluğun derecesini bilemiyorum ama bunun ileri derecede olduğunu sanmıyorum ve  muhtemelen de tarif ettiğiniz bronş genişlemesi (bronşektazi) ile ilgilidir.

Böyle uzun zaman geçmeyen öksürüğü olanlarda üst solunum yollarına ait rahatsızlıklar da çok sık olur: burun kemiğinde eğrilik, polip, sinüzit, geniz eti… vb.

Size ilaç tavsiye etmem mümkün değil tebii ki. Yapmanız gereken bir göğüs hastalıkları uzmanının takip ve tedavisi altına girmeniz.

Yazı için 11 yorum yapılmış:

  1. eda aslan dedi ki:

    merhabalar benimde geçmeyen öksürük krizim var birçok doktora gitmeme rağmen birçare bulamadım asist ve iğne kullanmama rağmen geçmedi saygılarımı sunar öneri beklerim.

  2. feyza dedi ki:

    merhabalar hocam.manisadan feyza ben.benim 2007 kasım doğumlu oğlum var.sorum alerji testi yapılabilecek yaştamıdır.rahatsızlığıda 3 aydır geçmeyen öksürük atakları.2 ay önce vardı.doktoru alerji olabileceğinden şüphelendi test yapılmadan sadece muaneyle şöyla bi tedaviye başladı.günde 3 kere filiksotenil ve ventolin karısımı hava,aureus şurup,ventolin surup,muskoreks şurum vede gece yatarken aurus alerjı tozuna basladık.ha bide astım tilacı verdik tüple.bukar ilacı bir arada verdik nekadar güveniyoruz doktorumuza bakarmısınız hocam.sizce doğrumu 4 yasındaki cocuğa çaresizlıkten bukadar yuklenmek.1 ay surdu ilaclarla tedavi.1 ayın sonunda kesildi oksuruk.şükür kurtulduk derken bu ay tekrar basladı öksürük nöbetleri.şimdi aynı doktor yine filiksotenil ve ventolin serum karistırıp hava veriyoruz,geceleride nebulen çiğneme tableti veriyoruz.20 gün oldu biraz rahatladı gibi oldu ama birkac gecedir öksürük nöbeti geliyor şiddetli bir şekilde.gündüzleride oluyor,biraz kossa`hemen öksuruyor.gece terlemesıde cok.1 sene oncede geniz etini aldırdık bademciği rahatladı bıraz,haftada bir hastanedeydik 40 derece ates,ha15 de bir antibiyotik 3 sene gectı boyle doktorumuzun geniz eti teshısı koyana kadar.simdi bademciği yılda 1 iki kere iltihaplanıyor.ama geniz akıntısı cok.alerji testi yaptırayımmı hocam.bize bır yol gösterin.ilaclar ne derece doğrudur.tesekkur ederim kıymetlı zamanınızı aldım.

  3. serdar dag dedi ki:

    sayın hocam öncelikle şunu söylemeliyimki benim için anlatacaklarıma cevap vermeniz çok önemli çünkü artık tükenmiş durumdayım gezmedigim doktor kalmadı 10 yılı aşkın geçmeyen gıcık şeklinde bir öksürüğüm var okadar ki bu öksürük yüzünden işimden oldum alerjik astım tanısı koydular toz akarlarına alerjim varmış düzenli olarak foster delodey luksat birde burun damlası kullanıyorum ama bi faydası olmuyor önceleri bazı ataklar gecirmiştim şimdi olmuyor nefes alışım bile kaliteli degil sürekli yorgun ve halsisim ama önemli olan şu öksürügü kesmek yaz kış demeden öksürüyorum içten degil sanki gırtlakda gıcık şeklinde sinizitim yokmuş burun amelitatı oldum oda bi fayda etmedi ne olur bi cevep yazın

  4. Kadir dedi ki:

    Merhaba Ahmet bey. 29 yaşındayım 3-4 yıldır öksürük şikayetim var. Bir türlü çözüm bulamıyoruz bu öksürüğü gidermekte. Bir çok doktora gittim ama nafile. Gırtlakta gıcıklanma oluyor buda beni öksürttüğünü düşünüyorum. Sigara kullanmıyorum ama balgamda çok fazla oluyor. Soğuk havalarda öksürüğüm artıyor. Sanki rahatsızlığım gırtlaktaki gıcıklanmadan kaynaklanıyormuş hissiyati uyandırıyor. Buna rahasızlığa ilişkin düşüncelerini ve ne tür tedavi önerirsini?

  5. Özlem dedi ki:

    Mrb hocam benim 3.5 yasinda bi oglum var 2 yildir gecmek bilmeyen öksürügü var özellikle geceleri düzenli uyuyamiyor göz kanal tikanikligi vardi haziran ayinda ameliyat oldu burnundan silikon tüp yerlestirildi 6 ay kalacak dediler burnunda sürekli tikaniklik oluryor simdi birde her doktora götürdümde cigerlerinde sorun olmadi bademciklerinin kizardini söylüyorlar bu neden oluyordur soguk icirmem cok dikkat ederim ama gecmiyor cok üzülüyorum bi care bulamiyorum

  6. Melike dedi ki:

    1 senedir balgamlı öksürüğüm var geceleri bu yüzden uyuyamadığım oluyor doktora gittim hiçbir şeyin yok dedi herşeyim temiz çıktı ama neden öksürüyorum hala bilmiyorum arada öksürürken kustuğum da oluyor madem bişeyim yok bu öksürük neden?

  7. burhan özen dedi ki:

    17 haziranda size yazan Kadirbey benim şikayetlerimin aynisini saymış benimde 4/5 yıldır geçmeyen gırtlakve göğüste gıcık benzeribir durum beni sürekliöksürtüyor ve gitmediğim doktor kalmadı çoğu allerji ev akarı deyip başlıyorlar allerji ilaçlarına malesef sonuç yok demekki allerji değil ama doktorlara maalesef anlatamadım

  8. ozdem dedi ki:

    Merhabalar hocam benim 3 yildir gecmeyen sürekli ogururcesine bi oksurugum var en az 4 dakika suruyo oksuruk asiri derecede koku hassasiyeti var her koku rahatsız ediyor iyi veya kötü koku psokolojimi cok bozdu disari cikamiyorum heran her dakika oksuruyorum gitmedigimiz doktor ve brans kalmadi ama sonuc.nafile ne yapmam gerekir asiri burnum kapali kemik egriligi var simdiden tesekkurler

  9. Mustafa Eğin dedi ki:

    Hocam Merhabalar, bende 5 senedir geçmeyen inatçı bir öksürük var. Öksürük hissi boğazımda oluşuyor , ve art arda 6-7 öksürüyorum. Aradan 30 saniye geçiyor veya 1 dakika geçiyor gene aynısı oluyor. Bu öksürme sıklığı yatınca daha da artıyor. 5 sene evvel çok yoğun 10 saniyede 1 katıla katıla öksüryordum ve Boğazda düğümlenme hissi oluyordu. Doktor doktor gezdim. Mideden şüphelenildi. Mide ilaçlarını düzenli kullanınca düğümlenme hissi geçti fakat bu öksürük kaldı. Eskidende midemde yanmalar olurdu, mide ekşimesi ve iştahsızlıklar olurdu. Bu öksürük geldiğinden beri mide yanması enteresan bir şekilde geçti. Sanırım Boğaz reflüsü hastasıyım. 2-3 kez endoskopi yapıldı. Gastrit ve hafif reflü sahibi olduğum söylendi. Ve bu kadar öksürük yapmaz dendi. Açıkçası çözüm arıyorum ama ne yapacağımı tam bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

  10. Çetin dedi ki:

    Merhaba hocam yaz kış demeden oksuruyorum sigara hiç kulanmadim kuru öksürük kışın daha çok oluyor yazın birazdaha az gecelerin yatarken oksurugum gelmiyor dogtora giderken karaciğer yaglanma var dedi ne yapmam lazım nedir acaba şimdiden tşk.

  11. Selda dedi ki:

    Bu şikayetlerin hepsini ben de 8 yıl belki de daha fazla yaşadım.Özellikle ilk zamanlar öyle şiddetli öksürüyordum ki nefesim kesiliyor,karın kaslarım acıyordu,kaburgam bile kırıldı öksürüğün şiddetinden.Çok zor günler geçirdim,öksürmeden geçirdiğim yarım saatim bile yoktu.Bununla ilgili okumadığım yazı,gitmediğim doktor,kullanmadığım ilaç kalmadı,kimisi alerjik astım dedi,kimisi reflü.Artık geçeceğine dair umudum kalmamıştı.Neyse uzatmayayım bundan 8ay önce dolgum kırıldı(amalgam) dişçiye gittim çekicez dedi ve çekti , dişeti iltihabı olduğunu ve tedavi olmam gerektiğini söyledi (aynı şeyi 10 sene önce gittiğim başka bi dişçi de söylemişti ama korkudan yaptırmamıştım) bir de 20 lik dışım de senelerdir çürüktü ve artık ağrı yapmaya başlamıstı. Kırık diş çekimi,bir hafta sonra flap operasyonu ve aynı gün 20 lik diş çekimi yapıldı, inanmicaksınız belki ama en son dişçi koltuğunda öksürdüm,8 aydır da öksürmüyorum. Öksürüğüm diş iltihabından kaynaklıydı buna eminim çünkü en son dişçi koltuğuna oturduğumda öksürmüştum.Ben de çok çektiğim için bunları size de belki bi faydam olur diye yazmak istedim ,diş iltihabı veya vücuttaki başka bir iltihap da olabilir sebebi ,baktırmak fayda var…

Siz de yorumunuzu paylaşın: