BECEL DAMARLARA ZARAR VERİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
becel

Vatan gazetesinin haberi:

ALMANYA’nın saygın gazetelerinden Die Welt, içeriğinde sterol maddesi bulunan Becel gibi margarinlerin kalp ve damar sağlığını bozduğunu yazdı. Tüketici Derneği Gıda İzleme Kuruluşu’nun Hamburg savcılığına başvurduğu belirtilirken, kuruluş “Sterol uzak durulması gereken maddedir” açıklaması yapıldı.

Welt, margarinleri daha sağlıklı bir besine dönüştürdüğü belirtilen sterol hakkında Avrupa Gıda Güvenliği Birimi’nin yeniden bir araştırma yapılmasının gündemde olduğunu yazdı.

Saarlandes Üniversitesi’nde görevli kardiyolog Oliver Weingartner de sterolün, damarlara zarar verdiğini belirterek “Bu madde yüzünden damarlar esnekliğini kaybediyor. Bu da tansiyon ve kalp krizi gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor” açıklamasını yaptı.

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/becel-damarlara-zarar-veriyor/430205/41/Saglik

YORUM

Bu haber için yorum yapmayacağım.

Sizlerden sadece Becel firması ile  yaptığı işbirliğini “iftiharla duyuran” Türk Kardiyoloji Derneği’nin internet sitesine bir göz atmanızı istiyorum:

“Türk Kardiyoloji Derneği, Becel sponsorluğunda Dünya Kalp Günü öncesi yeni bir kampanyaya başlayacağını duyurdu. “Kalbini Sev Değerini Bil” isimli kampanyayla kalp – damar sağlığı konusunda bilinç oluşturmaya devam edilecek.”

Okumak için tıklayın: http://www.ahmetrasimkucukusta.com/2011/12/15/haftanin-haberi/turk-kardiyoloji-dernegi-yag-firmasiyla-isbirliginde/

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Metin Uğurlu dedi ki:

    Margarinler zararlıdır fakat margarinlerin zararlı olduğunu söyleyemedikleri için, margarinlere dışardan koyulan bitkisel sterollere takmışlar…Dikkat ettiyseniz, margarine değil, bitkisel steroidlere bulaşıyorlar. Aslında bitkisel steroidler iyidir, ama margarinler kötüdür…En iyi bitkisel steroidler ise Ceviz ve fındıkta bulunur…

  2. Ayhan Narin dedi ki:

    Yazıklar olsun yuh olsun bu kalpsiz kalp derneğine ve çıkar ilişkisi peşindeki doktorlara

Siz de yorumunuzu paylaşın: