TV’ LER VE SAĞLIK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
sözcü

Sözcü gazetesinde Tokmak köşesindeki yazı:

Televizyonda görünmek, üne kavuşmanın en kısa yolu…

Bu nedenle bazı doktorlar, doktorluktan çok televizyon oyunculuğu yapmayı ikinci meslek edindiler.Hem şöhret hem bol kazanç sağlıyorlar çünkü..

Ancak, sağlık konusunda her kafadan ayrı bir ses çıktığı için televizyon izleyicilerinin aklı karışıyor, tavsiye edilen bitkisel ilaçlar kafaları bulandırıyor, insanlar ne yapacağını şaşırıyor!

Otla-çöple kilo verdirenler, kiraz sapı, üzüm çöpü, ebegümeci ile tedavi yapanlar ekranları doldurdu!

Sağlık Bakanlığı’ nın bu konuya bir düzenleme getiirmesinde büyük fayda var.

Son haftalarda televixyonların doktor yıldızı, Prof. Osman Müftüoğlu oldu. Sabahları “Melek Abla” programında uzun uzun görünen Müftüoğlu, ayrıca bir su şirketinin reklamlarında”Her gün 2 litre su içiniz” diyor.

Elbetteki su hayattır, canlılara sağlık verir ama her insanın 2 litre su içmesi doğru mudur?

Bu konuda bir kitap hazırlamakta olan gazeteci-yazar Ertuğrul Akbay bakınız ne diyor?

“Sayın Müftüoğlu’ nun anlaşma yaptığı şirketin hazırladığı senaryo icabu söylediği rakam doğru değildir. Doğrusu insanların kilosuna göre ayarlama yapmaktır. 60 kiloluk bir insanla, 90 kiloluk bir insanın su ihtiyacı farklıdır. Her 30 kiloya bir litre su içilmesi gerekir. 50 kiloluk bir insan günde 1.7 litre su, 60 kiloluk bir insan 2 litre su, 75 kiloluk bir insan 2.5 litre su ve 90 kiloluk bir insan 3 litre su içmelidir. İnsanları su içmeye teşvik etmek güzel bir şey ama yanlış veya eksik bilgi vermek fayda sağlamaz.”

Siz de yorumunuzu paylaşın: