İMTİHANSIZ TIP FAKÜLTESİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Anadolu Ajansı’ nın haberi:

Merkezi İstanbul’da bulunan Analitik Dershaneleri Eğitim Danışmanlık Kurumu, Bulgaristan Varna Tıp Üniversitesi ile Trakya Üniversitesi’nde düzenlenen törenle ortak eğitim ve danışmanlık protokolü imzaladı. İmzalanan ortak protokole göre, Türk vatandaşlarına, sınav şartı aranmaksızın hazırlık sınıfını İstanbul’da okuma imkanı verilecek.

Hazırlık sınıfını bitiren herkese de Varna Tıp Üniversitesi’nde tıp fakültesi okuma imkanı sağlanacak. Lise mezunu olma şartı aranan hazırlık sınıfı eğitimi, bu amaçla Bağcılar’da oluşturulan Varna Tıp Üniversitesi İstanbul Hazırlık Bilimleri Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin hizmet binasında verilecek.

Merkezin Başkanı ve Bağcılar Birey Dershanesi sahibi Mehmet Yeniay, konuya ilişkin açıklamasında, Varna Tıp Üniversitesi ile uzun zamandır yapılan görüşmeler sonucu ortak eğitim protokolü imzalandığını belirterek, ”Türkiye’de okuma arzusu taşıyıp üniversiteye yerleşemeyen gençler başta olmak üzere, okumak isteyip de zamanında bu imkanı bulamayan herkes için bir fırsat yaratmak istedik” ifadelerini kullandı. 

Bulgarca ve İngilizce eğitim verilecek 

Bunu yaparken de Türkiye’deki doktor açığını da göz önünde bulundurduklarını ve Varna Tıp Üniversitesi hazırlık sınıfını İstanbul’a getirdiklerini kaydeden Yeniay, ”İstanbul’da hazırlık sınıfını tamamlayacak olan her öğrenciye Varna Tıp Fakültesi belge verecek. Bu belgeyi alan her öğrenci Bulgaristan’da Varna Tıp Üniversitesi’nin istediği bölümünün birinci sınıfından başlama hakkını kazanmış olacaktır.

Ayrıca, hazırlık döneminde Bulgarca ve İngilizce eğitim verileceğinden, Bulgaristan’a gittiğinde zorluk çekmeyecektir” görüşlerine yer verdi. Yeniay, hazırlık sınıfını tamamlayan her öğrencinin Bulgaristan Varna Tıp Üniversitesi’ne kaydının yapılmasından, yurt teminine kadar her türlü danışmanlık desteğinin kendileri tarafından verilmeye devam edileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

”Yapılan bu protokolle Türk gençlerine Avrupa Birliği üyesi ülkede okuma ve Avrupa Birliği diplomasına sahip olma imkanı sağlanacak. Ayrıca Varna Tıp Üniversitesi’nin devlet üniversitesi olması nedeniyle YÖK Denkliği’ne de sahip. Bulgaristan’ın komşu ülke olması nedeniyle öğrenciler için bir avantaj. En önemli unsur ise Avrupa ve Türk Üniversiteleri’ne yatay geçiş imkanının bulunmasıdır. Önümüzdeki eğitim dönemine öğrenci almak için çalışmalara başlayan merkezde hazırlık sınıfı eğitimi alacakların belirli bir not ortalamasına sahip olması gerekiyor.

Siz de yorumunuzu paylaşın: