ŞARLATAN PROFESÖR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
alerjik-deri-testleri-

Merhabalar hocam,

Yumurtaya alerjim var, baharda da hapşırıyorum. Geçen sene de kurdeşen döktüm.

Kuzenim bir profesörü tavsiye etti, randevu tarihinde gittiğimde gayet iyi idim. 

Solunum testi yapıldı, astım varmış bende. Çok hasta olduğumu söyledi doktor.

1 iğne 2 şurup 3 hap 1 haftalık diyet verdi. Ertesi gün ilaçları kullanmaya başlamadan hapşırmalar başladı, ilaçları kullandım iyileştim.

Kontrole gittiğimde ilaçların iyi gediğini söyledi, sırtıma 6 tane alerji testi yaptı ertesi gün gittiğimde testin 6’sının da tuttuğunu, ev tozu akar, mite, kedi, köpek, kuş, ağaç ve çayır polenine alerjim olduğunu söyledi ve 5 yıllık aşı tedavisine başladık.

Aşıları yalnızca bu klinikten almak zorunda olmak kafamı karıştırdı.

Kuzenimin astımı çok ileride krizlere giriyor, ben 4 kat merdiven çıkıyorum, çok yürüyüş yapıyorum, hiç nefes nefese kalmadım.

Aynı tedaviyi görmek mantıklı gelmedi. Gelen herkes aynı tedaviyi görüyor, aşıları kendisinin ürettiğini duydum ama internette hakkında hiç olumsuz bir şey okumadım. 

Bunları size danışıyorum çünkü gebelik istiyorum. Bir yıl aşı olduktan sonra gebelik düşünebilirmişim bağışıklığımın güçlenmesi için ama ben grip bile olmam ki.

Yardım edin lütfen yolum doğruysa sıkıcam dişimi yoksa polenler bittiğinde gebelik istiyorum.

Sevgiler ve sonsuz saygılar.

ŞARLATAN PROFESÖR

Gittiğiniz doktor gerçekten profesör ise mutlaka “şarlatanlık anabilim dalından” olmalıdır.

Anlattıklarınıza göre sizde polenlere bağlı alerjik nezle olması muhtemeldir.

Modern tıp biliminde sırttan yapılan ve ertesi gün bakılan bir alerji testi yok veya ben bilmiyorum.

Sizin gibi hastalarda tüm dünyada tercih edilen ön kol derisi üzerinde yapılan testtir. Alerjenler deri üzerine damlatılır ve oraya ya özel bir iğne ucu batırılır veya çizilir. Test ertesi gün değil, yapıldıktan 20 dakika kadar sonra değerlendirilir.

Testte denenen her alerjene karşı duyarlılık saptanması teorik olarak mümkündür ama böyle bir durumda öncelikle  “dermografizm”den şüphe etmek gerekir.

Bazı insanların derileri sivri bir şeyle çizilmekle, hatta kaşımakla bile kızarıp kabarır. Buna dermografizm ismini veriyoruz. Derm0grafizmi olan kişilerde deri testleri yapılmasının bir anlamı yoktur.

Ben sizde sadece bazı bitkilerin polenlerine alerjiniz olabileceğini düşünüyorum.

Astım teşhisi solunum testi ile konmaz ve buna bakarak da kimseye “çok hasta olduğu” söylenemez. Üstelik anlattıklarından sizde astım olduğunu da hiç sanmıyorum.

Hiçbir doktorun profesör de olsa aşı üretmeye, satmaya kanunen hakkı ve yetkisi yoktur.

Siz de yorumunuzu paylaşın: