KAVAK PAMUKÇUKLARI ALERJİ YAPAR MI?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
pamukçuk

Hürriyet gazetesinde Mesude Erşan’ ın yazısı:

Bugünlerde her yerde kavak ağacı pamukçukları uçuşuyor. Bunların alerjik olup olmadığı sezonluk sık sorulan sorulardan… Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta pamukçukların polen olmadığını hatırlatıyor ve “Alerji yapması çok zayıf bir ihtimal” diyor.

Kavak pamukçuklarının alerjiye neden oldukları iddiası Türkiye’ de yaklaşık 15 yıl önce gündeme gelmiş, “bu alerjen ağaçlar dünyanın hiçbir büyük kentinde bulunmaz” gerekçesi ile çok sayıda kavak kesilmişti. Tartışma bugün de devam ediyor. Her baharda tekrar gündeme geliyor.

Prof. Dr. Küçükusta kavak ağacı polenlerinin alerji yapma etkisi çok zayıf olduğunu hatırlatıyor. “Bahar alerjisi olanların çoğunda sebep kavak polenleri değil. Bu mevsim başka pek çok bitkini de polen yayma zamanı” diyor.

Yazının tamamını okumak için: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20595757.asp?yazarid=110

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Uyarınız için teşekkürler Ahmet Hocam.İşte bitki bilgisi olmayan halkımızı,yine bitkisi bilgisi olmayan kişilerin yanlış yönlendirmesi sonucu doğayı katletme örneğidir bu.Söyediğiniz gibi bütün ağaç ve çüçeklerden polen uçuşuyor.Tabi verdiğiniz astım ilaçlarına destek olarak.Anti allerjik etkisi ve soluk borusu etrafındaki kasları gevşetme özelliğinden dolayı her sabah-akşam 1 çay kaşığı çörek otu yağı alınmasını öneriyorum.Tadı baharatlı gelenler bala,yoğurda karıştırarak alabilirler.Nigella sativa (çörekotu)Thymoquinone,Carvon,thymol,nigellin gibi doğal maddelerle bu etkiyi sağlar.Sadece anti-qoagülan -kan sulandırıcı kulananlar 1 çay kaşığını geçmemeliler.Müfit Cebecibaşı-Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikeri

Siz de yorumunuzu paylaşın: