AKCİĞERLER NASIL TEMİZLENİR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
süpürge

İyi günler,

Hocam ben 22 yaşındayım. Başlıca hastalıklarım astım sinüzit trombosit fonksiyon bozukluğu ve 3-4 senedir sigara içiyordum.

2 gün önce  nefes alamayacak duruma geldim. Göğüs hastanesinde hava verdiler. Şu an da durumum çok kötü, zorlukla nefes alabiliyorum. Sigarayı içmiyorum 2 gündür, bir daha da ağzıma koymayı düşünmüyorum.

Akciğerleri nasıl sigaradan temizlerim, astımdan kurtulabilmek için ne yapmalıyım. Bana yardımcı olursanız bilgilendirirseniz çok ama çok sevinirim.

AKCİĞERLER NASIL TEMİZLENİR?

Akciğerleri temizleyen özel bir ilaç yoktur.

Sigara içenler sigarayı bıraktıkları günden itibaren akciğerler kendi kendilerini temizlemeye başlarlar.

Bundan sonra asla sigara içmeyin ve sigara içilen ortamlarda da bulunmayın.

Soluduğunuz hava daima temiz olsun.

Düzenli spor veya egzersiz yapın.

Sağlıklı beslenin. Fast-food, ambalajlı gıdalar yemeyin; şekerden uzak durun.

Akciğerleri temizleyen özel bir besin veya diyet yoktur.

Yemeklerden sonra ağzınızı suyla iyice yıkayın, dişlerinizi fırçalayın (macun kullanmadan).

Kolalı, gazlı içecekler, buzlu çay, enerji içecekleri, kutulardaki her türlü meyve suyu yerine su, maden suyu veya ayran için.

Geceleri 7-8 saat uyuyun.

Her gün yarım saat güneş banyosu yapın.

Yazı için 22 yorum yapılmış:

  1. sude baran dedi ki:

    sayın hocam siteniz çok yararlı bir site teşekkürler.merak ettiğim çok sorunun cevabını buldum sayenizde

  2. emre dedi ki:

    Buğday çimi suyu veya ısırgan otu ve tere kullanın çok kısa sürede ciğerleriniz temizlenir.

    Buğday çiminde klorfil adı verilen bir madde başka bir değişle güneş ışığı konsantresi

    başta akciğer ve bütün vucudu temizleme özelliği taşır.

    buğday çiminde klorfil %70
    Isırgan otunda klorofil %30 kadar mevcuttur.

    Mutlaka deneyin faydaısını göreceksiniz.

    Krolofil maddesi vucutta oksijeni kana taşıyan hemoglobin adlı hücre yapımını tetikler buna örnek

    dağcılarda yükseğe çıkıldıkça oksijen yetmezliği görülür,vucut kendini duruma adapte edebilmek için vucuttaki hemogobin hücrelerini tetikleyerek duruma uyum sağlamaktadır.

    Yani klorfil=sıvı oksijen arkadaşlar.

  3. Nergiz dedi ki:

    Hocam Benim Astlımım Aslında geçmiştir. ama bu aralar sık sık nefes alıp verıyorum ve yorulma hıssedıyorum nefes borusunda astlımım yenilenmişmidir ?

  4. Ali dedi ki:

    Hocam benimde aynı şikayetim var
    Buharlı vantilatörün sadece buharını açıp içime çekiyorum böylece nefesim açılıyor zararı varmıdır teşekkürler

  5. elif dedi ki:

    Hocam ben 25 yaşında 5 yıldır astım hastasıyım Sağ akciğerimde bir sıkıntı varmış ve doktor akcigerimin yıkanması lazım dedi böyle bir operasyon ne kadar doğru bunla ilgiliacil cevap aatarsanız sevinirim

  6. mustafa yurtgül dedi ki:

    hocam ben 2011 werem hastalığına yakalandım şimdi tekrar rahatsızım filimde leke var o lekeler hiç geçmiyor neden veya neden geçmiyor yardımcı olun lütfen

  7. ramazan dedi ki:

    ben 2010 yılında verem gecirdım ondan sonra benım ak ciger üst kısmı çalışmaz oldu nefes alamıyorum ne yapmak gerek
    hiç bı çare bulamadım

  8. Ümit Özbaykal dedi ki:

    Değerli hocam;
    Hayatımda sigara içmedim.
    Hatta 10 yıldır falan hiç ciğer filmi çektirmadim.Geçenlerde çektirdim ve meslektaşınız ciğerlerimin hiç de iyi olmadığını söyledi. Hatta sigara içmediğime inanmadı sanki. Ayrıca sigara içilen ortamlarda da bulunmam.
    Yalnız alerjik bir bünyem var. Ciğerlerimi temizlemek için bundan sonra ne yapabilirim?
    Saygılarımla.

  9. derya dedi ki:

    deyerlı hocam benım kızım kıstık fıbrosız akcıyer hastası ve aynı zamanda troıd kanserıde oldu bugday cımının suyunu denemek ıstıyorum nerden alabılırım lutfen bılgılendırın saygılarımla..532 285 49 79

  10. cengiz dedi ki:

    sayın okurlar benim düşüncem şudur. bizler bir şekilde nikotin tuzağına düştük ama bunun farkına hala varamıyoruz. ben 25 yıldır sigara içen bir vatandaşım. kendi kafamda bir çözüm ürettim.tüm TÜRKİYE genelinde sigarayı bırakma rehabilitasyon merkezleri kurulması gereklidir. neden mi sağlık bakanlığının kampanyaları ve tavsiye edilen ilaçları yetersiz. bu olay toplumsal yani devleti bire bir ilgilendiriyor.bir taraftan tekel satış yapıyor diğer taraftan bakanlık halkı kurtaracağız diye sözde uğraşıyor.hepsi boş şeyler. hastanelerde saat altıdan sonra göğüs uzmanları seminer vermeye çalışıyor buda boş. her bölgede uzman doktorlar olmalı ve toplum toplu bir şekilde kurtarılmalı bu illetten..bakanlığın buna bütçesi rahat rahat yeter..saygılarımla..

  11. idil dedi ki:

    Bende 35 sene sigara içip sonunda KOAH hastası olmuş biriyim.Beni de ailem dahil birçok insan uyarmasına rağmen bırakmayı hiç düşünmemiştim ta ki bende hiç durmadan 9 gün öksürüp öksürmenin neticesinde sırt kaslarımın kasılmasına ( bu arada durmadan öksürdüğünüz için çişinizi tutamamaya) kadar gitti.Doktorlar banada 200mg teokap ve ağızdan soluyarak kullanılan Spiriva verdi sol akçiğerimin alt kısmındada hasar oluşmuş

  12. idil dedi ki:

    Bir arkadaşımın eşi yemek yiyemiyor ,birşey yutamıyor sıcak çay içemiyormuş (ondada koah varmış)bazı tahliller sonucu dil arkasında yumru oluşmuş kanser sanılmış inhalasyon yoluyla kullanılan ilaçların yaptığı anlaşılmış bu kapsülleri kullanan kişilerin ağızlarınımutlaka suyla veya yarımçay kaşığı karbonatla çalkalaması gerektiği söylenmiş.
    Neden doktorlar bizleri bu konuda uyarmıyorlar?

  13. kenan dedi ki:

    slm ben kenan 35 yas istanbuldan ben beledıye deıse gırecem de her ıkı akcıger orta alt zonlarda perihiler ve paradiyak bölum de bronkovasküler izlerde belirginlesmeler ve yer yer retiküler formda dansite artısları ızlenmıs dıyor bu nedır hocam beledıye gırıs raporu alabılırmıyım yardımcı olursanız sevinirim

  14. yaşar temiz dedi ki:

    heyırlı günler hocam benim sorunum.ciğerlerim tozdan tıkanmış.nasıl temizlenir.doktor kötü dedi.düzelmem olabilirmi.sigara içmiyorum.

  15. memet dedi ki:

    Benim cigerim agriyo ne yapmam gerek

  16. merve dedi ki:

    doktor bey bnm kalp ritmim bozuk bır ara ilaç kullandim daha iyiyim son 5 gündür sol göğüsümde bir ağrı var omuzumada sırtımada vuruyor. Doktora gittim kalbımde bişy yok ciğer filmi istedi. Cıgerlerinde damarlanmalar duman var dedi astım başlangıcıymış. Kanda aldılar.sonra bişt yok temiz desi gönderdi bn bişy anlamadım. 6 7 yıldır sigara iciyorum 23yaşındaym ne yapmalıyım sigarayıda icmiyorum artık.

  17. pınar dedi ki:

    akçiger kendini yenileyen bir organmıdır

  18. mutlu dedi ki:

    Sadece bir bardak koyu ayran 10 dakikada 1 yudum içiniz ayran ciğerlerinde beyazlatan sigara leke dökülür. 1 aya kadar deneyin hissedebilirsiniz. Yatmadan önce su içiniz sonra koyu ayran içiniz. Sigara içmeden yat. Biz artvinliyuz hala sigara içmekteyim. Korkum yok yaş 94 bursada yaşamaktayım

  19. ayberk dedi ki:

    akciğer kendini yenileyen bir organ değildir eğer öyle olsaydı akciğer kanserine yakalanan bir insanın ciğerdeki kanserli bölge alınır ve oranın yenidenm çıkması beklenirdi kendini yenileyen tek organımız karaciğerimizdir

  20. Enes dedi ki:

    Arkadaşlar size şimdi yapacağım açıklama çok önemli.
    Akciğeri çürüten, sigaradan kat kat zararlı bir madde olan, tuvalete astığımız, lavaboya koyduğumuz, yorganların, giysilerin arasına koyduğumuz ve bunları soluduğumuz ve akciğerlere yapışan 1. sınıf toksik zehirli, kanserojen, tehlikeli madde olan naftalin maddesi. Bu madde insanı kanser yapıyor. Yani sadece sigara dumanı akciğeri çürütmüyor. Sürekli maruz kaldığımız naftalin maddesi bizi günden güne çürütüyor. Bu maddenin üretimi yasaklanmalıdır. Lütfen naftalin üretimine ve satışına karşı çıkalım hep birlikte. Anne-babalar naftalini kullanarak çocuklarının ve gençlerin gelecegini karartıyor. Teşekkürler.

  21. Canan dedi ki:

    Akciğer sağ paradiak alanda ve her iki hilusta intertisyel imajlar belirgin şekilde artmış .
    Hocam bu ne anlama geliyor kötü birşey değil demi

  22. Atay YILMAZ dedi ki:

    Hocam ben 30 yaşındayım 6 ay önce akciğerimde 6mm sağ tarafta nodül çıktı 3 ay sonra kontrol oldun nodül aynı özelliklerde duruyo 1 yıl sonra bi kontrolüm var çok kafam takiliyo hocam ayrıca kömür ocağında madenciyim. Teşekkürler

Siz de yorumunuzu paylaşın: