ÜRTİKERDE AŞI TEDAVİSİNİN FAYDASI YOK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
ürtiker

Hocam, ben 2 senedir kronik ürtiker hastasıyım ve ev akarına alerjim var aşı tedavisi görüyorum. İkinci ayım daha yeni sayılır.

Aşı tedavisinin faydasını ne kadar sürede görebilirim ve benim de astım krizi gibi bir riskim var mıdır, yorum ve yardımınızı rica ediyorum.

ürtiker, ile ilgili görsel sonucu

ÜRTİKERDE AŞI TEDAVİSİNİN FAYDASI YOKTUR

Ürtiker hastalığında aşı tedavisinin yeri yoktur; dolayısıyla aşının faydasını hiçbir zaman göremezsiniz.

Hatta bu tedavi ürtiker ataklarını bile tetikleyebilir.

Ürtikerlerin çoğunun sebebini bilmiyoruz, sinirsel diyip geçiyoruz.

Hakikaten de bazı kişilerde bir şeye üzülmek, sıkılmak, stres ürtikere yol açabiliyor.

Zaten halkımız bunu “Sıkıntıdan kurdeşen oldum” diye ifade eder.

Ürtiker, hastaların çok azında başka bir sistemik hastalığın belirtisi olabilir.

Gerçekten ev akarına alerjiniz varsa astım riskiniz daha fazladır ama bu sizde mutlaka astım görüleceği manasına gelmez.

Yapmanız gereken şey ev akarlarına karşı tedbir almaktan ve solunum yollarınızı tahriş edecek etkenlerden uzak durmaktan ibarettir.

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. Nevgün Canut dedi ki:

    Hocam kronik ürtiker hastasıyım yaklaşık 5 yıldır. Şimdi bu hastalıkta xolair (omalizumab) tedavisi uygulanıyor. Astım tedavisinde de uygulanıyormuş. Bana ilacı anlatan ve tedaviyi kabul edersem imzalamam için bir kağıt verdiler. Burada okuduğum yan etkilerin yüzdesi yüksek geldi bana. Konuştuğum hastalar 1-2 senedir iğne olduklarını, rahatladıklarını ama hastalığın geçmediğini söylediler. Sizin de bu ilaçla ilgili fikrinizi almak istedim. Bütün tetkiklerim normal çıktı bu arada. Teşekkürler.

  2. Banu gorusken dedi ki:

    Hocam oglum 20 yasinda 7 yasindan beri anjiyo odem hastasi kucukken cok sık atak geciriyordu fakat su handa yok denilicek kadar az fakat cok sik hasta oluyo soguk alginligi deniyo fakat testlerinde total cok yuksek cikiyo sizce buna alerjisinin etkeni varmidir universite okuyo ve bu durum okulunuda etkiliyo sizce ne yapmaliyiz halam cehrapasadan emekli hemsire ve size goturmemizi tavsiye etti bransinizmi oglumun durumu bilemedim evet derseniz randevu alip gelmek istiyoruz

Siz de yorumunuzu paylaşın: