SİNÜZİTİN İLACI BİLDİĞİMİZ DENİZ SUYU

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
sinüs yıkama

Merhaba hocam, 6 – 7 yıl önce geçirdiğim zatürree’ den sonra bir geniz akıntısı başladı ara, ara oluyordu yalnız çok rahatsız etmiyordu ama yaklaşık 1 yıl önce ciddi bir geniz yanmasıyla KBB bölümüne gittim.

Doktor sinüsler dolmuş 1 aylık tedaviye cevap vermezsen ameliyat dedi. 1 ayı geçtim 1 yıldır tedavi görüyorum ama şikâyetim devam ediyor.

Aircombi ve türevi ilaçlar burun spreyleri kullandım şimdi Desmont kullanıyorum ve şikayetimin alerjik olduğu söyleniyor. Süreyyapaşa’ da yaptığım alerji testi temiz çıktı.

Sorunun kronik sinüzit olduğu KBB bölümüne geri gitmem gerektiği söylendi. KBB doktorları da oradaki alerji testinin temiz çıkması alerjin olmadığı anlamına gelmez, mevcut akıntı alerjik bir akıntı diyorlar.

Bizim yapabileceğimiz bir şey yok ancak ilaç yazabiliriz diyip gönderiyorlar ama ne hastalığın ne olduğunu ne de nasıl çözebileceğim konusunda bir bilgi veriyorlar.

Ne yapmam lazım, Haseki hastanesinin alerji polikliniğine başvurmayı düşünüyorum, sizin tavsiyenizi bekliyorum; cevabınız için şimdiden teşekkürler.

SİNÜZÜTİN İLACI BİLDİĞİMİZ DENİZ SUYU

Yapmanız gereken şeyler şunlar:

BİR: Mümkün olduğu kadar akıllı bina, AVM gibi iyi havalandırılmayan kapalı mekanlarda zaman geçirmeyin.

İKİ: Sigara dumanı, hava kirliliği ve solunum yollarınızı tahriş edecek her türlü kimyasal maddeden uzak durun.

ÜÇ: Kışın evinizin sıcaklığı 20 derece, nemi ise %45-50 olsun.

DÖRT: Evinizi her gün havalandırın, yatak odanız olabildiğince az eşyalı olsun; yün veya kuştüyü, kaztüyü yastık, yorgan, battaniye kullanmayın.

BEŞ: Yazın denize girin.

ALTI: Denize girmediğiniz zamanlar burnunuzu “deniz suyu” ile (asla eczanelerde satılan deniz veya okyanus suyu denen sıvıları kullanmayın !) her gün sabah-akşam abdest alır gibi yıkayın.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Vildan gungor dedi ki:

    Allah Denizi içindeki faydalı bakteriler sayesinde kendini temizleyenilecek şekilde yaratmıştır. Ancak bu çok aşırı boyutlara ulaştığında tabi ki bu mümkün olamaz. Yine de lağım karışmayan bir bölgeden alınan deniz suyu çok şeye sifadir

Siz de yorumunuzu paylaşın: