ÇİN TUZU ZEHİRLİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
MSG

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Ahmet Rasim Küçükusta, gıdalarda bulunan katkı maddelerinin zararlarına vurgu yaptı. Ahmet Rasim Küçükusta, “Yapılan araştırmalarda pek çok hastalığın nedeninin gıda katkı maddeleri olduğu ortaya çıktı.” dedi.

Moral FM’de Selahaddin Kocaaslan’ın sunduğu Sabah Gündemi programına konuk olan Küçükusta, gıdalara tat katmak için kullanılan Çin tuzu ile ilgili “Gerçek adı monosodyum glutamat olan, ama Çin tuzu diye bilinen yalnız 1 asır kadar önce bir Japon ürettiği için Japon tuzu demenin daha doğru olduğu bu madde hazır çorbalara, bisküvilere, cipslere, sosislere, salamlara ve sayamayacağımız kadar çok ürüne lezzet verdiği için katılıyor.” ifadelerini kullandı.

çin tuzu ile ilgili görsel sonucu

Küçükusta, Çin tuzu hakkında da şu uyarılarda bulundu:

“Salam ve sosiste bulunan katkı maddeleri kansere yol açıyor. Başta kalın bağırsak kanseri ve lösemi gibi kanserlere neden oluyor. Nitrat ve nitritler bizim sağlığımıza hiçbir faydası olmayan maddelerdir. Çin tuzu gıdaların tamamına yakınında var. Buna beşinci tat adı veriliyor. Yediğimiz gıdalara ve içeceklere daha fazla bir lezzet veriyor. İnsan bu tür ürünleri yedikçe daha fazla yeme istediği duyuyor. Obeziteye ve devamında diyabete ve kalp hastalıklarına doğru gidiyorsunuz. Bunlar hazır gıdada çok fazla var. İnsanların kendi kendilerine bir günde aldıkları maddelere çok dikkat etmeleri gerekiyor.”

Bu katkı maddelerinin insanlara hiçbir faydası olmadığını belirten Küçükusta, sözlerine şöyle devam etti:
“Bunların bize hiçbir yararı yok. Tabiatta bulunmayan ve bizim vücudumuza hiçbir faydası olmayan maddelerdir. Vücudumuzun hiçbir şekilde ihtiyacı yok bu maddelere. Sadece ticari amaçlı kullanılarak maddeye renk, koku ve tat oranını arttıran maddelerdir. Dışarıdan aldığımız bu maddeler son yıllarda hayatımıza girmeye başladı. Birçok hastalığın bunlarla ilgili olduğunu gösteren pek çok araştırma var.”

KAYNAK: http://haber.stargazete.com/saglik/cin-tuzu-zehirliyor/haber-757555

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. asya ekşi dedi ki:

    sadece salam sosistemi var?mesala bulyon;hazır çorba

Siz de yorumunuzu paylaşın: