FELÇ EDEN KANSER AŞISI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
Felç eden aşı

Fransa’da 15 yaşındaki Marie-Oceane Bourguigno isimli genç kızın rahim  ağzı kanserine karşı vurulduğu ve yürüme yeteneğini kaybetmesine neden  olduğu iddia edilen Gardasil isimli aşı uzmanları ikiye böldü. Bazı  doktorlar yan etkileri olabileceğini savunurken bazıları ise aşıyı  yaptıklarından herhangi bir şikayet gelmediğini belirtti.

“700 hastama yaptım” Dr. Yeşim Yerçok

Kendisinin de bu aşıyı olduğunu vurgulayan Dr. Yeşim Yerçok ise 7 yıl  içerisinde Gardasil isimli aşıyı 700 hastasına bizzat kendisinin  yaptığını ve hiçbir hastasından şikayet almadığını söyledi. Yerçok,  hastalarına da bu aşıyı mutlaka yaptırmalarını tavsiye ettiğini söyledi.

“Felç geçiren kızlar var” Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

Aşının  etkili olup olmadığı belli değil. Bu aşıya etkili denebilmesi  için  20-30 sene geçmesi lazım. Piyasaya çıkalı 6-7 yıl oldu. İkincisi  bu  aşının etkili olması da zaten mümkün değil.  Bu aşı 12  yaşından  itibaren sapasağlam genç kızlara yapılıyor. Bu yüzden felç,  epilepsi ya  da kan pıhtılaşmasına bağlı rahatsızlıklar geçiren, alerji  komasından  ölen genç kızlar var.

“Mutlaka yan etkisi vardır” Dr. Sebahat Turan

Her aşının yan etkilerinin  olabileceğini belirten Dr. Sebahat Turan,  “Bu aşıların riskleri var,  bunu inkar edemeyiz. Bu aşı sinir sistemine  zarar verebilir ama net bir  şey yok. Henüz yan etkileri tam olarak  belli değil. Ben hastalarıma  risklerini anlatıyorum ve kararı onlara  bırakıyorum” dedi.

KAYNAK: https://www.haberturk.com/tv/haber/898433-felc-eden-kanser-asisi/0

Not: Bu aşıyı çocuklarına yaptırmak isteyenlere veya bu mevzuya ilgi duyanlara “Rahim ağzı kanseri aşısının da foyası çıktı” başlıklı yazımı mutlaka okumalarını tavsiye ederim:

http://www.ahmetrasimkucukusta.com/2013/10/29/yazilar/tip-yazilari/rahim-agzi-kanseri-asisi/rahim-agzi-kanseri-asisinin-da-foyasi-cikti/

Siz de yorumunuzu paylaşın: