TÜRK TORAKS DERNEĞİ’ NDEN AÇIKLAMA BEKLİYORUM

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Türk Toraks Derneği “biber gazının insan sağlığına olan etkilerine” dikkat çekiyor.

Sayın derneğimiz astım ve KOAH’ lılara gereksiz yere verilen, hastalığın tabii seyrine hiçbir faydası olmadığı gibi hastaları ciddi yan tesirlere maruz bırakan ilaçlar hakkında ne düşünüyor merak ediyorum doğrusu.

“Nefesim daralıyor diyenlere”, “öksürenlere”, “nefes darlığı şikayeti olmayan ama solunum testlerinde obstrüksiyon çıkan hastalara aylarca kullanmak üzere Seretide, Symbicort, Singulair yazılması Türk Toraks Derneği’ ni rahatsız etmiyor mu?

Türk Toraks Derneği, parası hepimizin cebinden çıkan pahalı KOAH ve astım ilaçlarının bilinçsiz kullanımı konusunda bir açıklama yapacak mı heyecanla bekliyorum ama biliyorum ki “ıssız adada otobüs bekliyorum“.

Galiba en iyisi Türk Toraks Derneği’ nin “biber gazı” açıklaması ile iktifa etmek:

Türk Toraks Derneği geçtiğimiz yıl mayıs ayından bu yana toplumsal olayların kontrolü için kullanılan biber gazının sağlık etkilerine dikkat çekmiştir.

Türk Torak Derneği biber gazı ile ilgili olarak; -maruz kalanlarda üç haftaya varan solunum etkilerinin olduğunu, -eylemlere katılmayıp evlerinde maruz kalan bölge halkının solunum işlevlerinin bozulduğunu, -kronik hastalığı olanlarda etkilerinin hayat tehdit edici boyuta ulaşabileceğini, kamuoyu ile paylaşmıştır.

12 Mart 2014 tarihinde Tunceli’de polis memurunun ani kaybı, uzun süredir gaza mesleki nedenle maruz kalan emniyet mensuplarının da tehdit altında olabileceğini gündeme getirmiştir.

İnsan sağlığını olumsuz etkileyen bu gazın emniyet mensuplarında da, kömür madeni işçileri, kot kumlama işçileri gibi, hayatı tehdit eden mesleki akciğer hastalıkları yaratabileceği dikkate alınmalıdır.

Türk Toraks Derneği gelecekte benzer durumlarının tekrarını önlemek amacıyla, kaybedilen polis memurunun adli tıp incelemesinde bilimsel destek sağlamak ve izlemek talebindedir.

Türk Toraks Derneği, akciğer sağlığını geliştirme misyonunu kararlılıkla sürdüreceğini kamuoyumuza duyurur.

KAYNAK: http://www.medimagazin.com.tr/ana-sayfa/guncel/tr-turk-toraks-dernegi-biber-gazi-konusunda-uyardi-1-11-57096.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: