KADINLAR “UZUN ADAMI” SEVİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
uzun adam

Erkekler için güzel bir yüz ve mevzun bir vücut daha önemli olabilir ama kadınların olmazsa olmazı çok farklı: “Kadınlar uzun adamı seviyor!”

Bu, Kuzey Texas ve Rice Üniversiteleri uzmanları tarafından gerçekleştirilen ve Journal of Family Issues isimli tıp dergisinde yayınlanan bilimsel araştırmadan çıkan bir sonuç.

Boy önemli mi? Romantik çiftlerde boy tercihinin incelenmesi” başlıklı araştırmanın iki bölümü var.

Birinci bölümde USA’ nın farklı eyaletlerinde yaşayan boy ortalamaları 1.72 yaş ortalamaları 36 olan 455 erkek ve boy ortalamaları 1.62 yaş ortalamaları 35 olan 470 kadın üzerinde yapıldı.

Erkeklerin sadece yüzde 13.5’ i kendilerinden daha kısa boylu bir kadınla arkadaşlık yapmak istedikleri ama kadınların yüzde 48.9’ unun kendilerinden uzun erkekleri tercih ettikleri ortaya çıktı.

İkinci bölümde USA’ daki bir üniversiteden ortalama boyları 1.83 olan 54 erkek ve 1.63 olan 131 kadına on-line olarak açık uçlu soruları cevapladılar.

Sonuçlar ilk bölümdekilere benziyordu: erkeklerin yüzde 37’ sinin kendilerinden daha kısa kadını, kadınların yüzde 55’ inin ise kendilerinden uzun erkekleri arzuladıkları tespit edildi.

Prof. Dr. M Emerson diyor ki:

“Evrimsel psikoloji insanların çiftleşmesinde benzerliğin çok kuvvetli bir prensip olduğunu iddia eder ama bizim çalışmamız özellikle kadınlar için benzerliğin dominant prensip olmadığını gösteriyor.

Verilere göre kadınların uzun boylu bir erkek istemelerinin sebebi korunma ve kendilerini daha kadınsı hissetmeleri.”

Gelelim neticeye

Gerçi bizde de çiftlerin “boyu boyuna huyu huyuna denk” olmalı şeklinde bir inanış varsa da bu araştırmanın sonuçlarının ülkemiz insanları için de geçerli olduğu söylenebilir.

Acı ama gerçek: Kısa boylu bir erkek olarak çok iyi biliyorum ki kızlarımızın, kadınlarımızın da gözü “yükseklerde”.

Bizimkiler de “Uzun Adamı” çok seviyor!

KAYNAK

http://www.scienceworldreport.com/articles/12795/20140210/women-like-taller-men-men-dont-really-care-study.htm

Siz de yorumunuzu paylaşın: