25 YAŞINDA KOAH TEŞHİSİ KONDU

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
Canan Karatay 1

Merhaba, size bir hikâyemi anlatıyım. Aynı sayın hocamın dediği gibi doktor mağdurları oldum 🙂 baştan KOAH teşhisi kondu, yaşım o zaman 25 idi daha tabi durum beni yedi bitirdi. Psikolojik anlamda çok çöktüm. Sonra bir gece rahatsızlandım ateşim 39.3 derece çıktı acile gittik ve doktor yeniden göğüs hastalıkları gitmem gerektiğini söyledi ve gittim bu sefer astım olduğumu söylediler.

Tabi yine bende moral vs bitti. Bana mor kutuda bir sprey verdiler ama hala nefes darlığı vs çektim şu anda da çekiyorum. Neyse memlekete geldim 2 ay oldu kafamı toparlamak için.

Sonra burada kendimi biraz iyi hissettim ve doktora gittim. Son 6 aydır ne bir ilaç ne bir sprey vs kullanmadım çünkü nedeni bilmiyorum ama daha sıkıntı yaşıyordum.

Sonra Soma Devlet Hastanesine gittim ve solunum testi vs yapıldı ve testi aldığım bir sıkıntılı sorunum olmadığını daha doktorun yanına gitmeden anladım.

Doktorun yanına çıktığımda sadece bronşlarım tıkandığını ve KOAH da astım da değilsin dedi. Ben de ama hala nefes darlığımı yaşadığımı bildirdim. Psikolojik olma olasılığı çok yüksek dedi ve oraya gittim ve şu an artık yavaş yavaş nefes darlığımda azalmaya başladı ve depresyon yaygın anksiyete tedavisi görüyorum.

Şunu belirtmeden geçemicem benim baştan nefes darlığım değil çarpıntım vardı kriz geçiyor sanıyordum. Bu yanlış teşhisler sonrası başladı tamamen ve bu yamlış bilgiler yüzünden nefes alamıcam korkusu yüzünden ne arabaya ne uçağa ne de treni binebiliyorum.

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Rasit dedi ki:

    S a bende 2 yildir gecmeyen kuru ökdürek var balgam cikmiyor bütün Testberichte yapildi temiz cigerletime bakildi kalp be bakildi midemde Gastrit var
    alergi test bronsint deyilim astim deyilim
    Bendeki bu öksürek neden olabilir 2yil önce ankarada kan degerlerime bakilmis ti kanda enfeksiyon gecirmissim haberim yok suan iyi sin dediler

    Ben hangi yolu hangi tedaviyi takip etmem gerek yardimci olun lütven

Siz de yorumunuzu paylaşın: