İSVEÇ’ İN GENÇ SAĞLIK BAKANI TÜRKİYE’ NİN GÜNDEMİNDE

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Yakışıklılığı ile İsveç’ten çok Türkiye’nin gündemine oturan İsveç’in 29 yaşındaki yeni Sağlık Bakanı Gabriel Wikström CNN TÜRK ana haber bülteninde Nevşin Mengü’nün sorularını yanıtladı.

Bugün Twitter hesabı üzerinden bir de Türkçe tweet atarak, teşekkür eden genç Bakan, “Dün ve bugün pek çok yeni Türk takipçim oldu ve sadece onlara teşekkür etmek istedim. Bu kadar çok ilgi çekmeyi beklemiyordum, şaşırdım. Benim için sürpriz oldu” dedi.

Nevşin Mengü’nün “Twitter üzerinden gelen cevaplar size çevrildi mi?” sorusu üzerine, “Sizin de bilebileceğiniz gibi hükümet içinde Türk kökenli bakanlar var, ben de onlardan bu tweetlerin çevrilmesi için yardım isteyeceğim” diye konuştu.

Wikström, “Genç bir yaşta bu göreve getirildiniz. İsveç kabinesi son derece renkli mi demek lazım?” sorusuna da, “Farklı kültür ve ülkelerden gelen insanlar kabinede olduğunda daha iyi politika yürütüyorsunuz, yaş farklılıkları için de bu geçerli. Umuyorum ki daha iyi bir politika yaratabiliriz genç bir isim olarak” yanıtını verdi.

“Twitter’ı, sosyal medyayı çok sık kullanıyorum” diyen Genç Bakan, “Yeni bir perspektif getirebileceğimi umuyorum. Genç bir bakan olmanın dezavantajından daha çok avantajı var diye düşünüyorum” ifadesini kullandı.

“Türkiye’ye gelme planınız var mı?”

“Türkiye’ye gelmek gibi bir planınız var mı?” sorusu üzerine de Wikström, şunları kaydetti:

“En yakın zamanda Türkiye’ye gelmeyi umuyorum. Kişisel olarak da hayranlarıma, takipçilerime merhaba demek isterim. “

Kaynak: http://www.cnnturk.com/video/turkiye/isvecin-genc-saglik-bakani-gabriel-wikstrom-cnn-turke-konustu

Siz de yorumunuzu paylaşın: