DOKTORLARIN DİLİNDEN MUAYENEHANE SİSTEMİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

‘Tam Gün’, ‘Aile hekimlerine ayda 8 saat zorunlu nöbet’ gibi hekimlerin karşı çıktığı maddelerin iptal istemini reddeden Anayasa Mahkemesi (AYM) karar vermeden önce Sağlık Bakanlığı, TTB ile Ankara, Gazi ve Hacettepe Üniversiteleri Tıp Fakülteleri’nden öğretim üyeleriyle bir görüşme yaptı.

Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kadriye Altıok, “Muayenehaneler nedeniyle çok sayıda etik sorun” yaşandığını iddia etti. Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Muayenehanesi olan öğretim üyelerinin hepsi üniversiteden ayrılsa Hacettepe olarak bundan bir şey kaybetmeyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, aile hekimlerine dayatılan nöbet uygulaması için, “Hekimlik 24 saat sürdürülmesi gereken bir meslek. 21 bin 600 aile hekiminin nöbet tutmaması kabul edilemez” dedi.

‘Mesaiye uymazlar’ Rektör Prof. Dr. Tuncer, üniversitenin en önemli sorununun muayenehanesi olan öğretim üyeleri olduğunu aktarırken, “Muayenehanesi olanlar mesaiye uymazlar. Muayenehanelerinde para alıp tetkikleri hastanede yaptırıyorlar.

Muayenehanelerinde üniversite hastanelerinin tetkik kâğıtları var. Hastaneye geldiklerinde biz bu hastalardan 50 TL paket ücreti alıyoruz, bunlar 200 TL tutarında tetkik yaptırıyorlar.

Muayenehanesi olan öğretim üyelerinin hepsi üniversiteden ayrılsa Hacettepe olarak bundan bir şey kaybetmeyiz. Kapanan muayenehanelerden dolayı işsiz kalan çalışanlar problem değil, gönderin bize, Hacettepe’de işe alırız” diye konuştu.

‘Erken taburcu ederler’ Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Altıok, “Muayenehaneler nedeniyle çok sayıda etik sorun” yaşandığını iddia ederken, “Asistanlığımın son döneminde hoca tatile giderken beni muayenehanesinde çalıştırdı. Muayenehanelerde bir muayene ücreti alırlar, hastayı hastaneye yatırmak için bir ücret daha alırlar.

Muayenehanelerinden getirdikleri hastayı yatırmak için tedavisi süren hastayı taburcu edenleri gördüm” dedi. TTB, Altıok’un dile getirdiği iddialarla ilgili olarak öğretim üyeleri hakkında Gazi Üniversitesi’nden bilgi isteyecek.

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/doktorlarin-dilinden-muayenehane-sistemi/8625

Siz de yorumunuzu paylaşın: