CERRAHLAR SHOW ANA HABER SPİKERİ ECE ÜNER’ İ DAVA EDECEK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Türk Cerrahi Derneği’ in Ece Üner’ i veya kanalı dava etmeye kalkmasını hiç doğru bulmuyorum.

Ece Üner besbelli ki bir espri yapmış; nükteye de nükteyle karşılık verilir.

Ece Üner’ in  ard niyetli olmadığına “kefilim“; amacı kesinlikle cerrahları küçümsemek veya incitmek olamaz.

O kalbi sadece sevgi ile dolu insanlardan biridir.

Cerrah arkadaşlarımızın bu durumu “hoşgörü” ile karşılaması, bilimsel verilerle değerlendirmesi ve “esprili” bir cevap vermesi çok daha etkili ve şık olurdu.

Derneğin böyle bir durumda “olur olmaz sebeplerle doktorları dava eden hasta veya hasta yakınlarından” hiçbir farkı kalmaz.

Derneğe bu dava açma işinden vazgeçmesini tavsiye ediyorum; açarlarsa “yanlış” bir iş yapmış olurlar.

Şu iki yazımın derneğe “yol gösterici” olacağına inanıyorum.

BİZİM CERRAHLARIN GÖZÜNÜ SEVEYİM : http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/12/24/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/bizim-cerrahlarin-gozunu-seveyim/

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU? : http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/06/06/yazilar/elestirel-yazilar/saglik-sistemi/insan-hayati-bu-kadar-ucuz-mu/

Medimagazin’ in haberi:

13 Mart tarihinde Ece Üner tarafından sunulan Show Ana Haber Bülteni’nde “karın içinde unutulan gazlı bez” haberi ile ilgili genel cerrahlar harekete geçti.

Haberin sonunda Spiker Ece Üner tarafından yapılan yorumda “gerçi artık gazlı bez unutulma olayları haber değeri taşımıyor, hastanın içinde gazlı bez unutulmadığı zaman haber yapacağız” ifadesine sert tepki gösteren Türk Cerrahi Derneği kanala dava açacak.

Haberde kötü tıbbi uygulamaların, iyi uygulamalardan daha fazla olduğu ve bu oranların çok yüksek olduğu algısının yaratıldığını belirten Türk Cerrahi Derneği açıklamasında, Ece Üner’in tüm cerrahları zan altında bırakan bu suçlayıcı yorumunun gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Ülkemizde bir günde 7000’i aşan sayıda karın ameliyatı başarı ile gerçekleştirilmekte ve hastalar sağlıklarına kavuşturulmaktadır.

Bu ameliyat sayısı karşısında kötü tıbbi uygulama oranları, son derece düşüktür. Ancak binde birler düzeyinde olan hatalı işlem oranlarından söz etmek mümkündür.

Ameliyathanede cerrah, hemşire ve personel, uluslararası kurallar çerçevesinde kabul edilen bir düzen içerisinde çalışmaktadırlar.

Ameliyat aletlerinin sterilizasyonu, ameliyat sahasının temizliği, ameliyat sırasında kullanılan gazlı bez, kompres gibi materyallerin sayımı, hastanın ameliyat yeri kapatılmadan defalarca kontrol edilerek sayılmakta ve kayıtlara geçirilmektedir.

Ancak bütün bu önlemlere karşın, pek çok nedene bağlı olarak gazlı bez gibi bazı ameliyat malzemelerinin ameliyat yerinde kalması söz konusu olabilmektedir.

Bunun içindir ki başka ülkelerde olduğu gibi, uluslararası standartlara uygun olarak ülkemizde de kullanılan gazlı bezlerde, röntgen filminde görülebilecek ince bir şerit bulunmaktadır.

Bu uygulama, her türlü tedbire karşın unutulabilecek bir gazlı bezin erken dönemde tespit edilmesini sağlama amacına yöneliktir.

Ancak bir kez daha altını çizmek isteriz ki bu tür olaylara çok çok az sayıda vakada rastlanmaktadır.

Kaynak: http://www.medimagazin.com.tr/hekim/meslek-org/tr-cerrahlar-show-ana-haber-spikeri-ece-uneri-dava-edecek-2-14-64931.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: