BİR İNSANA DOMUZ GRİBİ TEŞHİSİ KONDUĞUNDA…

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Türkiye’de domuz gribine yakalanan 170 kişiden 11’inin hayatını kaybettiğini söyledi. Gümüş, “Herhangi bir salgın yok” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, domuz gribiyle ilgili açıklama yaptı.

Domuz gribi vakalarında geçmişteki yıllara oranla ciddi bir artış olmadığını ifade eden Gümüş, şöyle konuştu:

Gümüş konuşmasını şöyle sürdürdü:

Tüm illeri değerlendiriyoruz. 2014’ün ilk vakası 44. haftada bize ulaşmıştır. 2015’in ikinci haftası itibari ile vakalarda artış görüyoruz. 170 vakamız H1N1 domuz gribi. Bu vaklarda bugün itibari ile 11 domuz gribi vakamız görülmüştür. 2014-2015 sezonunda 16 vakayı kaybettik. Antalya, Kocaeli, Sivas, Mersin, Samsun bölgemizde bulunuyor. Bu illerimizle ilgili yerinde denetim yapılıyor. Mersin’de 2 vakamız var. Mersin’de ekibimiz değerlendirme yapıyor. Salgın var mı? 5 Mart 2015’te yapılan toplantıda herhangi salgın olmadığı konusunda mutabık kalınmıştır. Grip sadece soğuk algınlığı deyip geçmemek lazım.

“SALGIN DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL”

2014’ten bu yana 11’i domuz gribi, 5’i virüsün diğer tiplerinden kaynaklı olmak üzere 16 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Gümüş, bilim kurlunun toplandığını ve buna göre şu anda bir salgın durumunun söz konusu olmadığını vurguladı.

DOMUZ GRİBİ NEDİR?

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, domuz gribinin insanları en az rahatsız eden grip olduğunu belirterek “Korkuya gerek yok” dedi.

Göğüs hatalıkları uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, domuz gribine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı.

Domuz gribinin haber olacak kadar önemli olmadığını savunan Ahmet Rasim Küçükusta, “Bir insana domuz gribi teşhisi konduğunda, çok şükür ki domuz gribi demek daha doğru” dedi. Domuz gribinin insanları en az rahatsız eden grip olduğunu belirten Ahmet Rasim Küçükusta, “Domuz gribinden korkmaya, endişe etmeye gerek yok” sözleriyle merak edilen sorulara yanıt verdi.

Habertürk’e konuk olan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’nın açıklamalarını seyretmek için tıklayın.

Kaynak: http://www.memurhaber.com/bakanliktan-domuz-gribi-aciklamasi-16-kisi-virusten-oldu-h46594.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: