‘KOLESTEROL HAPI KULLANAN HAPI YUTTU’ KİTABINI YAZDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Tıp dünyasında bir süredir devam eden kolesterol ilaçlarının faydalı olup olmadığı yönündeki tartışma büyüyor.

Amerikalı ünlü hekim Dr. David Bronstein, yeni yayınlanan ‘The Statin Disaster’ (Statin Felaketi) adlı kitabında kolesterol ilaçlarını yerden yere vuruyor.

Kolesterol hapı olarak bilinen statinlerin ilaç endüstrisi tarihinin en kazançlı ilaçları olduğunu belirten Bronstein, Amerikalı yetişkinlerin yüzde 28’inin düzenli olarak statin kullandığını belirtiyor.

“Kullanmayın”

David Bronstein şok bir haber verdiğini söylediği kitabında statin kullananların yüzde 99’unun ne kalp ne de uzun yaşama bakımından hiçbir fayda görmediğini iddia ederek, “Statinlerin piyasadan çekilmesi ve hiç kimsenin bu ilacı almaması gerektiğini düşünüyorum” diyor.

Statinlerin HMG CoA redüktaz enzimini zehirlediğini belirten ünlü doktor, ilaç kullananların bu yüzden bir dizi biyokimyasal problem yaşadığını söylüyor. Problemler arasında Ko-enzim Q10 seviyeleri ve DNA hatalarını, kas hasarı ve zayıflığını önleyen önemli maddelerin üretiminin azalması olduğu belirtiliyor.

‘Kriz riskini yüzde 1 azaltıyor’

Statinlerin ALS, meme kanseri, konjestif kalp yetersizliği, kas zayıflığı, beyin disfonksiyonu ve nörolojik hastalıklar gibi ciddi yan etkileri olduğu konusunda ısrarlı olan Bronstein, sonuçları en iyi olan araştırmalarda bile bu ilaçları 3-5 yıl sürekli kullanan kişilerde kalp krizi riskini sadece yüzde 1 oranında azaltabileceğini söylüyor.

Kolesterol seviyesinin 55 yaşın üzerindeki kişilerde azaltılmasının parkinson ve alzheimer dâhil çok ciddi hastalıklara yol açtığını hatta yaşlılıkta yüksek kolesterolün hayatı uzattığını gösteren bazı araştırmalara atıf yapıyor.

Dr. Bronstein, konvansiyonel tıbbın çok pahalı ve çok fazla yan etkiye yol açan etkisiz ilaçlara dayandığını belirtse de, karşıt görüşteki birçok doktor bu tip açıklamalar yüzünden ilaçları bırakan hastaların özellikle kalp sağlığı konusunda zarar göreceğini söylüyor.

Kaynak: http://www.gazetevatan.com/-kolesterol-hapi-kullanan-hapi-yuttu-kitabini-yazdi-752925-gundem/

Siz de yorumunuzu paylaşın: