SAKIN YATAĞINIZI TOPLAMAYIN!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

 Radikal’ de Oktay Volkan Alkaya‘ nın haberi:

Pek çoğumuz ama annelerimizin baskısıyla ama yılların verdiği alışkanlıkla kalkar kalkmaz yataklarımızı topluyoruz. Ancak meğerse bunu yaparak sağlığımıza ağır zararlar veriyormuşuz da haberimiz yokmuş! Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim, siz siz olun yatağınızı toplamayın. Neden mi?

Çocukluğunuzdan beri yatağınızın altında canavar olduğunu, olabileceğini en az bir kez düşünmüş ve korkmuşsunuzdur. Korkmayın canavarlar yatağınızın altında değil. Üstünde! Üstelik onları istemeden siz üretiyor da olabilirsiniz! Sabah uyanır uyanmaz işe ya da okula gitmeden önce hızlıca topladığınız yataklarınız tam bir canavar üretim merkezi! Nasıl canavarlardan bahsediyoruz peki? Aşağıda resmi olan küçük dostunuzla tanışın!

Bu bir toz akarı. Korkutucu görüntüsü sizi tedirgin edebilir ancak merak etmeyin gözle görmeniz mümkün değil. Kendisi çok küçük. Peki ne var bunda korkacak derseniz, bunlardan 1.500.000 tanesinin üstünüzde gezindiğini düşünün!

Evet yanlış yazmadık tam bir buçuk milyon! Peki 1.500.000 toz akarını bir araya ne topluyor? Eğer sabah kalkar kalkmaz yatağınızı topluyorsanız, toz akarlarına “Millet toplanın parti var!” demiş oluyorsunuz.

Kensington Üniversitesi araştırmacıları 2005’ten bu yana toz akarları üzerinde çalışıyorlar. Toz akarlarının en sevdiği besin kaynağı, üstümüzden dökülen deri parçaları.

Her kaşındığımızda ve sabit durduğumuz her noktada ardımızda toz akarlarının yutabileceği deri parçacıkları bırakıyoruz. Bunu da en çok yatarken yapıyoruz. Ancak toz akarlarının bu parçaları yemek için toplanması adına uygun şartların oluşması gerekiyor.

Bunun için de en uygun koşulları istemeden biz sağlıyoruz. Gece üstünde yatılmış, hafif terlenilmiş, pek çok deri parçası dökülmüş bir yatağı toplayıp üstünü örterseniz en az 1.500.000 toz akarının bir araya toplamış oluyorsunuz.

Bu haber muhtemelen annelerinizin hoşuna gitmeyecek ama araştırmacıların tavsiyesi kalktığınızda yatağınızı olduğu gibi bırakıp bütün gün boyunca havalanmasını sağlamak. Böylece toz akarları beslenmek için yatağınızda toplanamıyorlar! En iyisi mi bırakın dağınık kalsın…

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/radikalist/bilim_insanlari_uyariyor_sakin_yataginizi_toplamayin-1431469

Dağınık Yatak Izle | Yatak Ve Mobilya Tasarımı

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. NURULLAH dedi ki:

    Tamam haklı olabilirsiniz ama biz zaten yatağımızı kaldırıp yüklük denen yere koyardık. Şuana kadar da çok şükür böyle bir toz akardan dolayı sıkıntı yaşayan duymadık. en güzeli yine derli toplu olmaktır. yoksa pislik içinde yaşamaya başlarız…

  2. Aysel koçer dedi ki:

    Yıllarca çalıştığım için derli toplu bir hanım olamadım diye üzülürdümBilmeden doğru yapmışım.içim rahatladı.teşekkürler.:-):-)

  3. Behiye Başak dedi ki:

    Çok saçma sapan bir araştırma ve binlerce kişi de beğenmiş, hayret ki ne hayret. Akıl vaaaar mantık var, yaz veya kış her sabah yataklar toplanmalı, camlar açılıp oda ile beraber havalandırılmalıdır.

  4. Oya dedi ki:

    Bencede çok saçma akarlar ve mayt lar bilinen birşey zaten asırlardır varolan birşey yeni türeyen değil haklısınız havalandirmak gerekli sık sık çarşaf nevresim değiştirilebilir yatağı dağınık bırakmak yerine bu daha sağlıklı bana göre yinede bilgilendirdiginiz için teşekkürler

  5. Serap sarıgül dedi ki:

    Ben kahvaltı yaptıktan sonraya kadar pencereyi açar beklerim daha sonra toplarım yatağımı,bunu yıllar önceden okumuştum ondan sonrada hep birkaç saat ertelerim yatak toplamayı

Siz de yorumunuzu paylaşın: