YEMEĞİNİZİ BULAŞIK MAKİNESİNDE PİŞİRİN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlıklı ve uzun bir ömrün sırrı doğru beslenmede saklı. Uzmanlar, besinleri tüketirken doğru pişirme yöntemlerinin de önemine değinerek, gıdaların bulaşık makinesinde de sağlıklı şekilde pişirilebileceğini savunuyor.

Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, bu yöntemin Türkiye’de çok fazla bilinmese de yurtdışında sıklıkla kullanıldığını söylüyor. Yemek pişirme işleminin bulaşık makinesinin alt rafında yapılabildiğini belirten Gök, şunları anlatıyor:

BESİN DEĞERİ …

“Bulaşık makinesinde sıcaklık çok yüksek derecelere ulaşmadığı için taze bir balığı, eti, sebzeyi, suyunu uçurmadan ve besin değerini kaybetmeden pişirebiliyoruz. Çünkü burada sıcaklık 70 derece oluyor. Yaklaşık 2,5 saatlik sürede pişiyor. Evde otururken, bulaşıklar yıkanırken yemeğiniz de hazır oluyor.”

Yemeklerin bulaşık makinesinde yıkanmasının enerji tasarrufu da sağladığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Gök bulaşık makinesinde yemeklerin nasıl pişirildiğini şöyle anlatıyor:

“Hamsileri tabağa dizdikten sonra içine soğanını, sebzelerini koyup, ağzını kapatıyoruz. Aynı şekilde somon balığını fileto haline getirdikten sonra, cam kavanoz içine deri kısmı alt tarafa gelecek şekilde koyduktan sonra, ağzını sıkıca kapatarak pişirebiliriz.”

Kaynak: http://www.ahaber.com.tr/yasam/2015/09/18/yemeginizi-bulasik-makinesinde-pisirin

Siz de yorumunuzu paylaşın: