BALIK YAĞI HAPINDA KIRMIZI IŞIK YANDI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Balık yağı hapına vereceğiniz paralarla “mis gibi taze balık yiyin” sözümü dinleyenlerin sayısının arttığını düşünüyorum.

Haberi okuyun hak vereceksiniz bana.

***

Balık yağı pazarındaki yükselme trendi durdu. Pazarın bu yıl yüzde 25 daralacağı hesaplanıyor. Başlıca neden olarak kalitesiz ürünlerin tüketiciyi küstürmesi gösteriliyor.

Son yıllarda yükselen satışları ile eczanelerin önemli satış kalemleri arasına giren balıkyağında bu yıl önemli oranda gerileme yaşanıyor.

Dünya Gazetesine bir açıklama yapan Berko İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Berat Beran, geçen yıl 1 milyon 338 bin kutu olan balık yağı satışlarının bu yıl Eylül ayı itibariyle 601 bin kutu olduğunu, yıl sonunda ise 1 milyon kutunun altında kalmasının beklendiğini söyledi.

Son 5 yılın balık yağı satışları şöyle:

2011 yılında    800 bin kutu

2012 yılında    1 milyon 327 bin kutu

2013 yılında    1 milyon 397 bin kutu

2014 yılında    1 milyon 338 bin kutu

2015 yılında    601 bin kutu (Eylül)

Özellikle içinde bulunan omega 3 isimli yağ asidinin yararları anlaşıldıktan sonra hızlı bir çıkış yapan balık yağı satışlarında yaşanan bu gerilemenin nedenleri konusunda Berat Beren’in görüşleri şöyle:

“Balık yağı piyasasının 2011-2014 yılları arasında yükselmesini biz ve bizim gibi birkaç firmanın yerli ve ithal kaliteli balık yağı ürünlerini piyasaya sunmasıdır. 2015’te balık yağı piyasası neden düşmüştür? Bu fuarlarda eczacıların tedarik ettiği kalitesiz ürünler sebebiyle; halk bir kere kullandıktan sonra fayda görmediği için tekrar ürünü almamıştır ve bu durum pazarı olumsuz yönde etkilemiştir.”

Çözüm OTC yasası

Bazı firmalar kalitesiz ürün üretmelerinin yanı sıra rakiplerinin ürünlerini aslı olmayan karalayıcı söylemlerle kötüleyerek kalitesiz satış yaklaşımları sergilemekteler. Sonuç olarak OTC piyasası çok kötü bir yere gidiyor ve bundan ne eczacı ne üretici ne de halk karlı çıkabilir.”

Beran, çözümün köklü bir OTC yasasında olduğunu, pazardaki tüm unsurların OTC yasasının bir an önce çıkması için çaba sarf etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: http://eczaciyiz.net/haber/balik-yaginda-kirmizi-isik-yandi/202381422

 

Siz de yorumunuzu paylaşın: