TIPTAN UZAK SAĞLIKLI HAYAT

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlıklı Hayat‘ konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, “Hazır gıda tüketimi vücuttaki mikrop dengesini bozup, hasta olmamıza neden olabilir. Sağlıklı beslenebilmek için bol bol sebze tüketmeliyiz. Hazır gıdalardan da uzak durmalıyız” dedi.

Düzenlenen programa Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, katılımcılara sağlıklı yaşamla ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Tıp İnsanları Hastalıktan Korumalı

Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta; “Tıp’ın esas amacı insanları hastalıktan korumaktır. Maalesef tıp, insanları tedavi etmek yerine, ticari faaliyet alanına dönüşmüş bir sektör haline geldi. Oysaki tıbbın insanları hastalıklardan koruması gerekmektedir. Ayrıca tıbbın günümüzdeki en önemli eksikliği doktorların hastaları arasındaki ilişkinin kopmasıdır. Doktorlarımız her zaman hastaları ile olan ilişkilerini sağlam tutmalıdır” diye konuştu.

Bolca Sebze Tüketilmeli

Sağlıklı yaşam hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Küçükusta, “Dengeli beslenme, vücuttaki mikropların dengeli olmasını sağlamaktadır. Yediğimiz ve içtiğimiz besinler mutlaka sağlıklı olmalıdır. Hazır gıda tüketimi vücuttaki mikrop dengesini bozup, hasta olmamıza neden olabilir. Sağlıklı beslenebilmek için bol bol sebze tüketmeliyiz. Sağlıklı yaşamak içinde hazır gıdalardan uzak durmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen programın sonunda Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Aydın Sarı, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta’ya teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti.

Kaynak: http://medyabar.com/haber/95781/uzmanlardan-hazir-gida-uyarisi.aspx

Siz de yorumunuzu paylaşın: