AMERİKALILAR KOLESTEROL HAPLARINA HAYIR DİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

USA’ nın meşhur Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC tarafından yapılan bir araştırma acı gerçeği ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre, yüksek kolesterolü olan Amerikalıların yüzde 44.5’ i yani neredeyse yarısına yakın kısmı onları kalp krizi ve felçlerden koruyacak olan kolesterol düşürücü ilaçlarını kullanmıyor.

2005-2012 tarihleri arasındaki verilerin analizi ile gerçekleştirilen ve Morbidity and Mortality Weekly Report’ da yayınlanan araştırma, erişkinlerin yüzde 36.7’ sinin yani 78.1 milyon erişkinin kolesterol düşürücü ilaç almaları gerektiğini gösteriyor.

Araştırmaya göre, bunların yüzde 55’ i kolesterol düşürücü ilaç alıyor, yüzde 46.6’ sı da kolesterol düşürmek için daha fazla egzersiz ve sağlıklı beslenme gibi hayat tarzı değişiklikleri uyguluyor.

78.1 milyon insandan yüzde 37.1’ i de hem ilaç alıyor hem hayat tarzı değişiklikleri yapıyor ama yüzde 35.5’ i ne ilaç alıyor ne de herhangi bir hayat tarzı değişikliği için çaba sarf ediyor.

Araştırmaya göre kadınların yüzde 58.6’ sı, erkeklerin ise yüzde 53.9’ u ilaç alıyor.

Araştırmada kolesterol düşürücü olarak kullanılan ilaçların yüzde 90’ ı statin sınıfından idi.

Kimler kolesterol ilacı almalıdır?

İki sene önce Amerikan Kalp Derneği ve Kardiyoloji Koleji tarafından yayınlanan yeni kolesterol kılavuzu daha fazla insanın kolesterol hapı içmesini gerekli kılıyor.

Buna göre, daha önce kalp krizi veya felç geçirmiş olanların; kanda LDL-kolesterol seviyeleri 190’ dan yüksek olanların; yaşları 40-75, kolesterol seviyeleri 70-189 olan diyabetiklerle 10 senelik kalp hastalığı riski yüzde 7.5 veya fazla olanların kolesterol düşürücü ilaç almaları gerekiyor.

İlaç içmeyen Amerikalıları tebrik ediyorum

USA’ da her sene 800 bin kişi kalp damar hastalıkları yüzünden hayatını kaybediyor tamam doğru ama bu durum insanlarda “statin eksikliğinden” kaynaklanmıyor.

Sadece kalp krizi ve felçlerden değil tüm hastalıklardan korunmanın yolu ilaç içmek veya aşı olmak değil “adam gibi yaşamaktır.”

Bu gerçeği gören Amerikalıları tebrik ediyor, sayılarının artmasını temenni ediyorum.

Adı Centers for Disease Control and Prevention’ dan “Center for Disease Creation” a çıkan kuruluş, bu ilaç kıymeti bilmeyen nankör Amerikalılara karşı “Kolesterol hapı içme mecburiyeti” getiren bir kanun çıkarırsa hiç şaşırmam.

Gelelim neticeye

Bu araştırmayı modern tıp ve gelişmişlik için birer utanç belgesi olarak görüyorum:

BİR: Tüm korkutma kampanyaları ve beyin yıkama faaliyetlerine rağmen Amerikalıların yarıya yakınının kolesterol ilaçlarını almamaları, insanların modern tıbbın tavsiye ve uyarılarının dikkate almadığını yani onu “takmadığını” gösteriyor.

İKİ: Dünyanın en gelişmiş ülkesinde insanların yüzde 40’ ının kalp krizi ve felçlerden korunmak için ilaç almak zorunda kalmaları çok düşündürücüdür.

Kaynak

http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6447a1.htm?s_cid=mm6447a1_w

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Canan Karatay dedi ki:

    Evet,

    ‘Biri Bizi Hasta Ediyor!

    Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta

    Akıl paraşüt gibidir,
    Ancak açık olunca çalışır !!!!

    PARAŞÜTLERİMİZİ AÇACAĞIZ!

Siz de yorumunuzu paylaşın: