GRİP AŞISI SAHTE CAN YELEĞİDİR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlık Bakanımızın “Ben olmadım, sağlıklı insanların da önermiyorum” dediği, koruyuculuğunun (!) sıfırın bile altında olabileceği bildirilen grip aşısını hâlâ tavsiye edenler var (1, 2).

Grip aşısı “Suriye’ lilerin çakmak can kurtarma yeleğinden” başka bir şey değildir.

İnsan korunduğunu sanır ama bir işe yaramaz; takana değil satana faydası vardır.

***

Habertürk’ ün haberi (3

Halk arasında “domuz gribi” olarak bilinen H1N1 virüsü, şu ana kadar 19 can aldı. Türkiye’nin çeşitli ilerinde domuz gribi şüphesi ve tedavisiyle başvuranların sayısı da artıyor. Sağlık Bakanlığı’nın geçen hafta 17 ilden aldığı numunelerde grip oranı, yüzde 33’ten yüzde 38’e yükseldi.

Virüsün özellikle kalp-damar, akciğer ve böbrek yetmezliği bulunan kronik hastaları öldürdüğünü belirten Grip Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, şunları söyledi: “Grip bu ay sonu pik yapabilir. Ama bunu kestirmek çok zor. Önümüzdeki ay bu ayı da geçebilir. Dünyada her yıl 500 bin kişi gripten ölüyor. Türkiye’de de ölümler artabilir. Bu beklenmeyen bir durum değil. Ancak panik yapmadan hareket etmek gerekiyor. Aşı olmayanların hâlâ zamanı var.” Grip Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da, hastalara nefes darlığı, göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı, yüksek ateş, öksürük gibi belirtilerin ağırlaşması durumunda hastaneye gitmeleri uyarısında bulunarak “Antibiyotikler gribi tedavi etmez. Ölüm görülme ihtimali de devam edecek” dedi.

KÜÇÜKUSTA: ABARTILIYOR

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta, grip vakalarını abartıldığını öne sürdü. Grip vakalarının mevsimsel olarak olağan seyrinde görüldüğünü anlatan Küçükusta, şöyle devam etti: “Şu an grip vakaları olağan seyrinde. Bugünlerde grip aktivitesinde bir artış var, ölüm olayları da bildiriliyor ama henüz bir salgından söz etmek doğru değil. H1N1 virüsü çoğu zaman ağır olmayan hatta bazen fark bile edilemeyen bir grip tablosuna yol açmakla beraber ölümlere de sebep olabilir.”

Kaynaklar:

1. http://ahmetrasimkucukusta.com/2016/01/12/hakkimda/saglik-bakani-saglikli-insanlara-asiyi-onermiyorum/

2. http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/09/23/yazilar/tip-yazilari/grip-tip-yazilari-yazilar/grip-asilarinin-koruyuculugu-sifirin-altina-dustu/

3. http://www.haberturk.com/saglik/haber/1179821-grip-ay-sonu-pik-yapacak

Siz de yorumunuzu paylaşın: