GRİP TİCARETİ YAPANLARA DİKKAT!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Serap Belovacıklı’ ın haberi:

Sağlık Bakanlığı 2 bin 905 hastadan 463’ünde H1N1 virüsüne rastlandığını açıkladı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta yapılan haberlerin ardından korkuya kapılan halka, “Korkulacak bir durum yok” dedi, yaşanan panikten faydalanıp durumu ticarete dökmeye çalışanlara karşı ‘dikkatli olun’ uyarısında bulundu.

HER ATEŞİ ÇIKAN HASTENEYE GİDİYOR

Domuz gribinin medya tarafından abartıldığı belirten Küçükusta, “Mevsim nedeniyle bu havalarda grip olmak son derece normal. Hatta grip olmamak anormaldir. İnsanları tuhaf bir korku sardı. Her ateşi çıkan ve öksüren hastalar hastaneye gidiyor. Hasta olmasanız bile o ortamda hasta olabilirsiniz” dedi. Küçükusta, ne zaman hastaneye gidilmesi gerektiği ile ilgili olarak, “3 gün ateş ve öksürüğe dikkat edilmelidir. Öksürük normalde 2-3 gün şiddetlidir. İlk gün yüksektir ancak daha sonra azalır. Bu devam ederse hastaneye gidileblir” şeklinde konuştu.

ANTİBAKTERİYEL ÜRÜNLER YASAKLANMALI

Gribin bir ilacının olmadığını belirten Küçükusta, en etkili önlemin olabildiğince topluma karışmamak olduğunu söyledi. Küçükusta, “Hasta bir insan kapalı bir ortamda konuştuğunda veya öksürdüğünde küçük zerrecikler yayar. Burada duran insanlarda bu virüsleri alırlar. Çünkü virüs havada bulunur ve oksijen alıyoruz. Mikropsuz ortamlarda bulunmak mümkün değildir. Steril dünya yoktur. İllaki virüslerle karşılaşacağız, korkmamıza gerek yok.  Bu hususta losyon ve antibakteriyel ürünler kullanılması kesinlikle yasaklanmalıdır. Çünkü içindeki kimyasallar bağışıklığı etkiliyor. Bu ürünler asla elleri yıkamanın yerini tutmaz” diye konuştu.

SAHTE CAN YELEĞİ GİYMEK GİBİ

Küçükusta, halkın telaşa kapılamaması gerektiğinin de altını çizdi, bu telaştan faydalanmaya çalışanlara karşı da dikkatli olunması çağrısında bulundu: ” ‘Bunu içerseniz domuz gribi olmazsınız’ gibi satılan ürünlerin hepsi ticari ürünler. İnanın hiç bir faydası yok. Yalnızca para ödüyorsunuz. Bunların yanında antibakteriyel ürünler ve grip aşıları da tamamen faydasız. Antibakteriyel jeller fayda yanında zarar verirken, grip aşıları da sahte can yeleği giymek gibi. Alınacak en önemli önlem olabildiğince topluma karışmamak.

Kaynak: http://www.bugun.com.tr/saglik/domuz-gribi-icin-ne-yapilmali-2009592.html

Siz de yorumunuzu paylaşın: