ÇOCUKLARDA ANTİDEPRESAN KULLANIMINDAKİ ARTIŞ ENDİŞE VERİYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Çocuklarda antidepresan kullanımındaki artış endişe veriyor” haberinin asıl önemi bu durumun psikiyatri uzmanları tarafından dile getiriliyor olmamasıdır.

Demek ki bu artış onların ya umurunda değil ya da belki de işlerine bile geliyordur.

Ben bir psikiyatrist olsam memleketi ayağa kaldırırdım.

Hem çocuklarda hem erişkinlerde gereksiz ve yanlış antidepresan kullanımı ile ilgili olarak psikiyatristlerden yazı bekliyorum.

Depressed Kids Far More Likely to Have Social, Academic Deficits

***

Anadolu Ajansı’ nın haberi:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyada çocuklar arasında antidepresan kullanımındaki artışın endişe verici olduğunu kaydetti.

BBC’nin haberine göre, “European Journal of Neuropsychopharmacology” dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, çocuklarda antidepresan kullanımı kayda değer düzeyde arttı.

Buna göre, 2005-2012 yıllarında çocuklarda antidepresan kullanımı İngiltere’de yüzde 54, Danimarka’da yüzde 60, Almanya’da yüzde 49, ABD’de yüzde 26 ve Hollanda’da yüzde 17 oranında yükseldi.

DSÖ’nün akıl sağlığından sorumlu yöneticisi Şekhar Saxena, araştırmanın sonuçlarını “endişe verici” sözleriyle değerlendirdi.

Doktorların gençlere gereksiz antidepresan tedavisi uygulama ihtimali ile antidepresanların yol açabileceği hasara dikkati çeken Saxena, DSÖ’nün, 18 yaşından küçüklerin kullanmasına izin verilmeyen ilaçların reçetesiz veriliyor olabileceğinden de kaygı duyduğunu söyledi.

Saxena, “Bunlar, gençler üzerinde denenmeyen, gençlerde yaygın kullanımının haklı gösterilemeyeceği ilaçlar” dedi.

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/saglik/dsoden-antidepresan-uyarisi-238618.html

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. osman arıkan dedi ki:

    HOCAM BU ÇOK ÇOK ÖNEMLİ.1999 DEPREMİNDE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMA ATARAX VERİLDİ. 19 YAŞIDA PROZAC VERİLDİ.ŞİMDİ BİPOLAR-ŞİZOFRENİ VE DİĞER RUHSAL PROBLEMLERLE UĞRAŞIYORUZ.3 ÇOCUĞUMDAN SADECE BİRİNDE PROBLEM VAR. ANTİDEPRESANLARIN SEBEP OLDUĞU KANAATİNDEYİM. HÜRMETLER EDERİM.

  2. bakkal dedi ki:

    cchr : mothers’ stories — the labeling & drugging of our children

Siz de yorumunuzu paylaşın: