TÜRK PROFESÖRDEN KANSER TEDAVİSİNDE ‘UMUTLANDIRAN’ BULUŞ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Medyada kanser tedavisinde umut olduğu bildirilen ilaç ve bitki haberlerinin yer almadığı gün yok gibidir.

Gelin görün ki bu “umut” Kaf Dağı’nın ardındadır yani pratik olarak mevcut değildir.

İçinde antikanser ve antioksidan bulunmayan bir bitki yoktur ama bu onların tedavide işe yarayacağı anlamına gelmez.

Mutlaka civanperçeminde de bu tür kimyasal maddeler bulunuyor olabilir ama bu onun kanseri tedavi ettiğini göstermez.

Bunlar istisnasız her bitkide vardır.

Asıl dünyayı sarsacak haber içinde antioksidan, antikanser, “anti-bilmem ne” olmayan bir bitkinin keşfidir.

Zaten civanperçemi ile yapılan çalışmalardan “gerçek manada umut veren” bir netice alınmış olsaydı bu bilimsel bir dergide makale olur ve yer yerinden oynardı.

Bu habere “Kanser tedavisinde umutlandırmayan buluş” benzeri bir başlık yakışırdı ama o zaman da hiçbiriniz bu haberi okumazdı.

Evet, durum bu kadar vahimdir.

Bu tür haberleri bu bilgilerle değerlendirin ve keyfinize bakın.

Bilmem anlatabildim mi?

***

Pet şişelerdeki kanserojen etki üzerine yaptığı çalışmalarla adını duyuran Prof. Hamdi Temel’in son araştırması kanser tedavisinde yeni bir umut olabilir. Prof. Temel, yaptığı araştırmalar sonucu civanperçemi bitkisinin kanser hücrelerini yok ettiğini ileri sürdü.

Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Temel, son çalışmasıyla Türkiye’de sık rastlanan civanperçemi bitkisinin kanser hücrelerini yok ettiğini ortaya çıkardığını duyurdu.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Prof. Temel, civanperçemi üzerinde yaptıkları çalışmanın Dicle Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesinin ortak doktora çalışması olduğunu söyledi.

Doktora çalışmasında önemli sonuçlara vardıklarını belirten Temel, civanperçemi bitkisinde antioksidan ve anti kanser özelliklerinin yüksek oranda olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. Temel, doğal beslenme ürünlerinden civanperçemi gibi çayların kullanılması durumunda kansere yakalanma riskinin azaldığını, yaptıkları çalışmalarla bunu ispatladıklarını iddia etti.

“TÜRKİYE’DE ÇOK AZ TÜKETİLİYOR”

Civanperçemi bitkisinin 17 çeşidini incelediklerini anlatan Prof. Dr. Temel, şöyle konuştu: “Çok memnuniyet verici bir sonuç bulduk ki gerçekten yaptığımız çalışmada anti Alzheimer olsun, anti kanser olsun bunlarla ilgili yüksek aktivite değerlerini bulduk. Oksidan değerlerinin yüksek aktivitede olduğunu gördük. Literatürü incelediğiniz zaman bu kadar yüksek aktivite olup da bu kadar az kullanan ülkelerden biri herhalde Türkiye’dir. Dünyaya baktığımız zaman Japonya, Amerika, Kanada gibi ülkelerin civanperçemi ürünlerini çok fazla kullandıklarını gördük.”

“AĞRILARIN GİDERİLMESİ İÇİN DE KULLANILABİLİR”

Yoğun baş ağrısı durumunda bir bardak civanperçemi çayı içilmesinin ağrıyı azaltacağını söyleyen Prof. Temel, “Özellikle menopoza girmek üzere olan kadınlar çok büyük ağrılar çekiyor. Bu tip çayları kullanmak,  bu ağrıların da azalmasına yardımcı olacaktır” diye konuştu.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/turk-profesorden-kanser-tedavisinde-umutlandiran-bulus,lW_y5EqAbkiFHLqAKZdjMg

Siz de yorumunuzu paylaşın: