KAHVE KALIN BAĞIRSAK KANSERİ RİSKİNİ AZALTIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Kahvenin makul miktarlarda yani günde ortalama 2-3 fincan içilmesi sağlığımız için faydalıdır.

Ancak bu ya bizim Türk kahvesi veye filtre kahve şeklinde hazırlanmış olmalıdır ve şekersiz içilmelidir.

Hazır çekilmiş kahve yerine çiğ kahve çekirdeklerini alıp kavurur ve kendiniz çekerseniz daha da isabetli bir iş yapmış olursunuz.

Tabii ki sadece kahve içmekle kalın bağırsak kanserinden tamamen uzak kalmak mümkün değildir

Kanserden korunmak için sağlıklı yaşamanın tüm icaplarını yerine getirmek gerekir, kahve içmek bu unsurlardan sadece biridir.

Kahvenizi afiyetle için.

***

Amerikan Kanser Araştırmaları Derneğinin yayımladığı tıp dergisi Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention’ın nisan sayısında yer alan makaleye göre, düzenli kahve tüketimi kolon ve rektum kanseri riskini azaltıyor.

Makalede, Güney Kaliforniya Üniversitesi araştırmacılarından Stephanie L. Schmit ile ekibinin, 5 bin 145 kanser hastası ile 4 bin 97 kişilik kontrol grubunun gıda tüketimini karşılaştırarak yaptığı çalışmanın bulgularına yer verildi.

İsrail’in kuzeyinde gerçekleştirilen araştırmada kahvenin kafein miktarının, hazırlanma şeklinin, kanserin geliştiği bölgenin ve tüketicinin etnik kökeninin dikkate alındığı bildirildi.

“KAHVE KANSER RİSKİNİ YÜZDE 26 AZALTIYOR”

Mercek altına alınan kanser hastaları ve kontrol grubu üyelerinin yüzde 61,3’nün Aşkenaz Yahudisi, yüzde 21,4’ünün Sefarad Yahudisi, yüzde 13,5’inin de Arap olduğu belirtilen makalede, kahve tüketiminin genel olarak kanser riskini yüzde 26 azalttığı kaydedildi.

Makalede, tüketilen kahve miktarının özellikle Aşkenaz ve Sefarad Yahudilerinin kolon ve rektum kanseri geliştirme oranlarını azalttığı tespitine yer verildi.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/kahve-kalin-bagirsak-kanseri-riskini-azaltiyor,G0j0wDIjpkm_WKwfZ8grdw

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. CANAN KARATAY dedi ki:

    Rahmetli Dedem, Harputlu Kemalettin Efendi, ‘Türk kahvesi, şekeri sevmez’ derdi.

Siz de yorumunuzu paylaşın: