KOLESTEROL TEORİSİ İFLAS ETTİ

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Kolesterol teorisine göre kötü yani LDL-kolesterol ve iyi yani HDL-kolesterol olmak üzere iki türlü kolesterol vardır.

Kötü kolesterol ne kadar yüksekse kalp krizi ve felç riskinin o nispette yüksek iyi kolesterol ne kadar yüksekse bu risklerin de o kadar düşük olduğu bilinir.

Sadece daha çok ilaç ve endüstriyel gıda satmak için “uydurulmuş” olan bu teori modern tıp tarafından adeta mukaddes kitap emri gibi kabul edilse de bu esasında bir pazarlama oyunudur.

Tıp ve gıda endüstrisinin tüm yalanlarını, saptırmalarını, oyunlarını, kusurlarını bilimsel kaynakları ile Büyük Kolesterol Yalanları isimli kitabımda anlatmıştım (1).

Kolesterol teorisini yerle yeksan eden yeni bir araştırma vesilesiyle bu mevzuyu tekrar kaleme aldım (2).

Hayâl kırıklığı yaratan araştırma

Amerikan Kardiyoloji Koleji’ nin senelik toplantısında sunulan araştırma 12 bin hasta üzerinde gerçekleştirildi.

Eli Lilly firması tarafından “evacetrapib” isimli ilaçla yapılan çalışma aslında ekim ayında sonlandırılmıştı ama toplantıda sunulan raporla kararın arkasındaki veriler ortaya çıkmış oldu.

İlacı alanların kötü kolesterolleri 84’ den 55’ e inmiş ve iyi kolesterolleri de 46’ dan 104’ e çıktıysa da kalp krizi oranları ilaç alanlarda da plasebo alanlarda da aynı idi (256’ya karşı 255).

Durum felçler bakımından da farklı değildi: Evacetrapib içen 92 kişi plasebo içen 95 kişi felç geçirmişti.

Kalp damar hastalıklarından ölenlerin sayısı ilaç grubunda 434 plasebo grubunda 444 idi.

Evacetrapib gibi CETP inhibitörü olan iki ilacın da işe yaramadığı daha önce ortaya çıkmıştı.

Gelelim neticeye

İyi kolesterolün kalp ve damarları koruduğu kötü kolesterolün ise kalp krizi, felç ve ölümleri artırdığını iddia eden kolesterol teorisi tıp ve gıda endüstrisinin en büyük yalanlarından biridir.

Bunu anlamamakta, insanların kalp sağlıklarını hâlâ kolesterol üzerinden  değerlendirmek ve tedavi etmekte ısrar edenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindedirler.

Kaynaklar:

1. http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/04/02/kitaplar/yeni-kitaplar/buyuk-kolesterol-yalanlari/

2. http://www.nytimes.com/2016/04/04/health/dashing-hopes-study-shows-cholesterol-drug-has-no-benefits.html?ref=health&_r=1

Yazı için 2 yorum yapılmış:

  1. sabriye dedi ki:

    ahmet beyi canan hocayı dinledim kolostrol ilaçlarımı içmedim aradan iki yıl falan geçti akciğer enbolisi olmuşum geçmeyen öksürüknefes alamama yol yürüyemiyordum dahası kıpırdanamıyordum zaten diyabet 2 hastasıyım hiper tansiyonum venöz yetmezliğim vardı antalya ssk hastanesi kardioloji dr kolostrol ilaçlarına tekrar devam dedi ediyorum ayrıca bu ilaçlar bende yüzümde kıllanma yapıyor kime inancez resmen kobaymıyız

  2. heccav dedi ki:

    Şu kolesterol teorisi hiç kimseden çekmedi hayatta Küçükustadan çektiği kadar. Yazık oldu Kolesterol Efendiye.

Siz de yorumunuzu paylaşın: