LİGHT ÜRÜNLER DAHA FAZLA KİLO ALDIRIYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Neredeyse her gün modern tıbbın yalanlarından biri deşifre oluyor.

Hem kilo almak istemeyenlere, hem obezite, diyabet ve kalp hastalarına zayıflayabilmeleri için “düşük kalorili” “LAYT ÜRÜNLERİ” yedirdiler ama netice ortada.

Obezite de diyabet de kalp krizleri de salgın hastalıklar gibi arttı ve artmaya devam ediyor.

Metabolizma ve diyabet uzmanları ise bu hastalıkların son 10 senede yüzde 100 artmasının sorumluları arasında sanki kendileri yokmuş gibi gururla açıklamakla meşguller.

Obezite ve diyabetteki çılgın artışın en önemli unsurlarından biri de bu “LAYT ÜRÜNLER” ve “LAYT BİLİM ADAMLARI” dır.

Üstelik de bu ürünler hakiki gıdaların birkaç kat fiyatına satılarak ayrıca da bir soygun yapılır.

Senelerdir ağımızın da sağlığımızın da tadını kaçıranların yalanları tüm dünyayı hasta etmişti ama gerçekler artık saklanamayacak şekilde ortada.

Buyurun, tam yağlı haberi afiyetle okuyun!

***

ABD’de yapılan son araştırmalar beslenmede doğru bildiğimiz bir çok şeyin yanlış olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, light ürünler, tam yağlı süt, peynir ve yoğurda göre daha fazla kilo aldırıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Harvard ve Taft üniversitelerinde, yaklaşık 22 bin kişinin 15 yıl izlenmesiyle yapılan iki araştırma yağlı süt, peynir ve yoğurt yiyenlerin obezite ve diyabet riskinin ‘light’ ürün tüketenlerden çok daha düşük olduğunu ortaya çıkardı.

Harvard Üniversitesi’nin ‘Kadın Sağlığı Çalışması’ kapsamında 18 bin 438 kadın 11 yıl takip edildi. Araştırmaya göre tam yağlı süt ürünleriyle beslenenlerde obezite riskinin en az yüzde 8 oranında daha düşük olduğu sonucuna ulaşıldı.

Üç yıl önce İsveç’te yapılan tam yağlı süt, tereyağı, peynir ve kaymak tüketen orta yaştaki erkeklerin 12 yıl boyunca izlendiği araştırmada ise bu kişilerin az yağlı ürün tüketenlerden obezite riskinin daha düşük olduğu saptanmıştı.

Uzmanlar düşük kalorili olduğu için tavsiye edilen ancak bir çoğu tatlandırıcı içeren yağsız süt ürünlerine göre yağlı süt ürünlerinin sindiriminin daha yavaş ve daha doyurucu olduğunu belirtiyor.

Taft Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada ise diyabet riskinin tam yağlı süt ürünlerini tüketenlerde, yağsız veya düşük yağlıları tüketenlere göre daha düşük olduğu tespit edildi.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/light-mi-tam-yagli-mi,3GqxKVWCTkaGAvnGmx5ctg

Siz de yorumunuzu paylaşın: