ANNE-BABA RIZASI, MECBURİ OLAN AŞILARDA SÖZ KONUSU DEĞİL

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Hürriyet gazetesinin haberi:

Bakan Müezzinoğlu, torba yasada bebeklerde ve çocuklarda uygulanan aşılara ilişkin yeni bir düzenleme olup olmadığına ilişkinin de açıklamalarda bulundu.

Anayasa Mahkemesinin aşılara ilişkin kendilerinden bir yasal bir düzenleme hazırlanması yönünde talepte bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, söz konusu torba yasa içinde bu düzenlemenin de yer aldığını anımsattı. Müezzinoğlu, “Anne ve babanın izni konusu, sağlıkla ilgili konularda doğru değil, reel de değil. Anne-babanın bir polionun, bir menenjit hastalığının ne olduğunu, çocuğuna nelere mal olacağını biliyor olmasını beklemek çok reel değil.” dedi.

TÜRKİYE AŞILAMAYI EN İYİ YAPAN 10 ÜLKE ARASINDA 

Müezzinoğlu, bu nedenle Bakanlık olarak mecburi olan aşıların 1930 yılından bu yana düzenli olarak yapıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Özellikle son 10 yılda aşı uygulamalarında aşı yelpazesinde 13 hastalığa karşı çocuklarımızı aşılıyoruz. Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü verilerinde aşılamayı en iyi yapan ilk on ülke arasında bulunuyor. Bu, Türkiye’nin bugüne kadar aşılamada gösterdiği duyarlılığın bir sonucudur. Biz, su çiçeğini artık ülkemizde konuşmuyoruz. Niye? Aşılamada başarılı olduğumuz için konuşmuyoruz. O nedenle, biz difteriyi, tetanozu, boğmacayı, polioyu annenin babanın izni var mı ya da yok mu şekline getirirsek, yalnız annenin babanın kendi çocuğuna kötülük yapıp yapmaması değil, Türkiye’deki diğer çocuklara da kötülük yapıp yapmadığının da sorumluluğunu üstlenebilecek bir hukuksal yapı olabilir mi? O nedenle, anne-baba rızası mecburi olan aşılarda söz konusu değil. Bu anlamda, Anayasa Mahkemesi, ‘Yasal düzenleme gerekiyor’ dediği için Torba Yasa’da yasal düzenleme yapıyoruz.”

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/sezaryen-orani-yuksek-hekime-uyari-mektubu-40091283

Yazı için 8 yorum yapılmış:

  1. Dr. T. S. dedi ki:

    Sayın bakanımızın iyi niyetinden zerre şüphemiz yok ama ona bu kararları aldırtan bu açıklamaları yaptıran bilim kuruluna ve oradaki kişilerin kim olduklarına ilişkilerine de dikkat etmeli.

  2. bir anne dedi ki:

    Sayın Bakanımız bu aşılardan herhangi birinin prospektüsünü okusun bakalım ne diyecek

  3. Mehmed dedi ki:

    Bebek aşıdan zarar görse, bunun maddi ve manevi telafisi için vatandaşa devlete tazminat açma yasası da çıkarın bi zahmet Bak(may)an bey.
    Zira aşı üreticileri aşıların akut zararları da dahil hiç bir muhtemel tahribata karşı mesul tuttulamayacaklarını beyan ediyorlar.(Asıl tehlike yavaş yavaş, nesilden nesile aktarılan zararları)
    Ey Bak(may)an bey, aşı olmayan çocuklar neden gürbüz ve hastane nedir bilmiyorlar? Bebekten bebeğe değişse de nasıl aşıların nasıl sinir sistemi tahribatına yol açabildiklerini görmüyor musunuz? Amishler’de (istisnaları yine aşı yaptıran amish ailelerin çocukları) niye otizm yok görmüyor, bakmıyor musunuz baka(may)n bey?
    Madem bu kadar hassassınız hodri meydan, bağımsızlığınızı ispatlayın, tamamen yerli, helal ve Tayyip aşı. Made in Turkey. Hodri Meydan!

  4. Cahilcühela@ dedi ki:

    Peki çocuğa bir şey olursa onun sorumluluğunu kim alacak?Çocuğa bir şey olduğunda ki binlerce örneği var araştırma var Allah’ın takdiri mi diyeceksiniz?Kamuoyundaki endişeleri gidermek yerine neden çocuğun esas koruyucusu ailelere cahil muamelesi yapıp küçücük vücutlara içinde ne olduğunu kimselere açıklayamadığınız güvenilirliği 1 aylık deneylerle sahte belgelerle ortaya konan ilaç firmalarının en iyi para kazanma yolunu zerketme meraklısısınız.Bir de aileye sana mı soracağız diyorsunuz bana soracaksınız tabi!!!

  5. Dünyada çocuklara kanun zoruyla aşı yaptılan ülkeler hangileridir sayın bakanımız açıklarsa memnun oluruz. Ya da dünyada böyle bir üle yok mu, bilmek istiyoruz

  6. Ahmet Ünal dedi ki:

    Dünyada çocuklara kanun zoruyla aşı yapılan ülkeler hangileridir sayın bakanımız açıklarsa memnun oluruz. Ya da dünyada böyle bir ülke yok mu, bilmek istiyoruz

  7. yasemin dedi ki:

    Evet difteriyi, tetanozu, boğmacayı, polioyu,su çiçeğini vs konuşmuyoruz çünkü artik cocuklarimizda kanser, MS,dikkat bozukluğu, hiperaktivite, diyabet gibi hastalıklar var…

  8. ismet badem dedi ki:

    Bu adamlara nasıl ulaşacağız sesimizi nasıl duyuracağız yapmayın etmeyin en azından bağımsız bir şekilde bir araştırın şu aşıları içinize sinerse öyle karar verin. Ahmet hocam Alişan hocam yok mu tanıdıklarınız mani olun…

Siz de yorumunuzu paylaşın: