SEZARYEN İNSANLIK SUÇUDUR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sezaryenle doğum yöntemiyle ilgili “Suni bir algı ile entelektüel ortam oluşturup ihtiyaç yokken doğum yapacak bir kadını ameliyat ederek çocuğunu tabi yoldan doğurmasını engellemek, bana göre bir insanlık suçudur. Malpraktis dediğimiz kötü hekimlik uygulamasıdır.” dedi.

Akdağ, sezaryen konusu her gündeme geldiğinde muhalefet eden birilerinin çıktığını belirterek, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), ülkelerde sezaryen uygulamasının ortalama yüzde 15 ila 20 olmasının tıbbi ihtiyaçları karşıladığını raporladığını anımsattı. Akdağ, dünyanın en gelişmiş İskandinav ülkelerinde sezaryen oranlarının yüzde 15-20 civarında olduğunu, Türkiye’de ise bu oranının yüzde 50’nin üzerine yükseldiğini belirtti.

”İHTİYAÇ YOKKEN YAPILMASI KÖTÜ HEKİMLİKTİR”

Bundan birilerinin çıkarı var. Kamu hastanelerinde sezaryen oranları yüzde 35’lerde iken özel hastanelerde sezaryen oranları yüzde 65’lerde. Bu size bir şeyler söylemiyor mu? İhtiyaç olduğunda sezaryen kaçınılmaz bir gerekliliktir ve elbette yapılmalıdır. İhtiyaç yokken sezaryen yapılması kötü hekimlik uygulamasıdır. Yerine göre para kazanma hırsından, yerine göre hamile kadının yanlış yönledirilmesinden, yerine göre de orada işlerin bir an önce bitirilme arzusundan kaynaklanıyor.

”BUNA GÜCÜM YETTİĞİNCE MÜSAADE ETMEYECEĞİM”

Doğum yapan hanımlar bilirler, ilk doğum uzun sürer. Sağlık kuruluşu için de oradaki ekip için de hamile kadını ameliyathaneye alıp narkoz verip karnını yarıp bebeğini çıkarmak çok pratik görünüyor. Bu çok yanlış bir uygulama. Açıkçası bu işi yapanların zihniyeti açısından en hafifi ile istismardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Sağlık Bakanı olarak buna gücüm yettiğince müsaade etmeyeceğim.”

Kaynak: http://www.mynet.com/haber/politika/saglik-bakani-akdag-sezaryen-insanlik-sucudur-2481467-1

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. Canan Karatay dedi ki:

    Merak ediyorum, gebelere OGTT uygulamaları başladıktan ve rutin hale geldikten sonra, Sezaryan ameliyatları ne oranda artış göstermiştir?

    Yenidoğan üniteleri neden dolup taşmaktadır?

    Yeni Doğan üniteleri sayı olarak neden yetetsiz kalmaktadır?

    Annelerde ve çocuklarda, bebeklerde şeker hastalığı neden zirveye fırlamıştır?

    Erken ve ölü doğum oranları neden çok fazladır?

    Sayın Sağlık Bakanımız’ın kesin olarak
    bu sorunları da çözeceğine inanıyorum.

Siz de yorumunuzu paylaşın: