AŞIRI SÜT İÇMEK ERKEN ÖLÜM NEDENİ!

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Haberde bahsi geçen araştırmanın neredeyse iki seneye yakın bir geçmişi var.

Nitekim ben de bu çalışmayı GÜNDE 3 BARDAK SÜT KEMİK KIRIĞI VE ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIYOR başlıklı yazımda tüm mühim teferruatı ile sizlere aktarmıştım (1).

Bayram değil seyran değil ama gene de bu araştırmanın gündeme getirilmesi faydalı olmuştur.

Süt içmeyin, hele de kutu sütleri asla!

Sütü mayalayın; sütü yoğurt, ayran, kefir, peynir olarak tüketin!

Kaynak: 

1. http://ahmetrasimkucukusta.com/2014/10/29/yazilar/tip-yazilari/beslenme/gunde-3-bardak-sut-kemik-kirigi-ve-olum-riskini-artiriyor/

***

Habertürk’ ün haberi (1):

İsveç’teki Uppsala Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre her gün düzenli olarak 3 bardak süt içen kişilerin erken ölüm riskleri yüzde 50 oranında daha yüksek…

Araştırmaya göre her gün düzenli olarak 3 bardak ve üzeri süt tüketen kişilerin erken ölüm riskleri, bir bardak içenlere göre iki kat daha yüksek.

Vatan’ın haberine göre; 20 yıl boyunca 61 bin kadın ve 45 bin erkeğin süt içme alışkanlıklarının incelendiği araştırmada, aşırı süt tüketmenin kemikleri güçlendirmediği, aksine kadınlarda tam tersi bir etki yaptığı ifade ediliyor.

Araştırmayı yürüten profesör Karl Michaelsson, aşırı süt tüketiminin kemik sağlığında kalıcı hasarlara yol açtığını vurgulayarak, “Kemiklerde çatlama problemleri yaşanabilir. İçilen günlük süt limitine dikkat edilmeli” diye konuştu.

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1282567-asiri-sut-icmek-erken-olum-nedeni

Siz de yorumunuzu paylaşın: