AKŞAM 7′ DEN ÖNCE YEMEK KALP KRİZLERİNİ ÖNLÜYOR

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Bizim yıllardır söylediğimiz gerçekleri araştırma yapma modasına bir örnek daha.

Adam gibi beslenmenin unsurlarından biri de akşam erken saatte yemek yemek ve daha sonra 14 saat aç kalmaktır.

Bu sayede sadece kalp krizleri değil kanserlerden alerjilere, obeziteden diyabete, depresyondan sedefe kadar tüm kronik hastalıkların riski azalır.

Modern tıp buna “intermittent fasting” diyor.

***

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir araştırma, akşam saat 7’den sonra yemek yemenin kalp krizi riskini büyük ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Sonuçlarının İtalya’nın başkenti Roma’da gerçekleştirilen Avrupa Kardiyoloji Derneği’nin (ESC) yıllık toplantısında açıklanan araştırmaya göre, geç saatlerde yemek yemek yüksek tansiyon sorunlarına neden olup kalp krizi riskini artırıyor.

Yaşları 18 ila 65 arasında değişen 700 kişinin yeme alışkanlıklarının incelendiği araştırmada, katılımcıların gün İçerisindeki tuz tüketimi, neler yedikleri, kahvaltı alışkanlıkları ve hangi saatlerde yemek yedikleri gözlemlendi.

Ortaya çıkan sonuçlara göre ise kalp krizini en çok tetikleyenin geç saatlerde yemek olduğu belirlendi.

KAHVALTI ÇOK ÖNEMLİ

Geç saatlerde yemenin başta ‘adrenalin’ olmak üzere stres hormonlarının salgılanmasına neden olduğunu belirten araştırma ekibinin başındaki Doçent Doktor Ebru Özpelit, “Bu hormon salgılandığında vücudun günlük ritmine de zarar vermiş oluyor. Geç saatlerde yemek yediğimizde vücudumuz alarmda oluyor. Aslında o saatlerde vücudun dinlenmeye ve uykuya ihtiyacı  var” ifadelerini kullandı. Kahvaltının ve akşam yemeğinin önemine de dikkati çeken Doktor Özpelit, “Kahvaltı çok önemli. Vücudun güçlü bir kahvaltıya ihtiyacı var. Akşam yemekleri ise saat 7’den sonra yenmemeli” diye konuştu.

GENÇ YAŞTA GELEN BAŞARI

İngiliz Daily Mirror gazetesi, Türk doktor Ebru Özpelit’in araştırmasını manşetine taşıyarak, “Kalp krizi geçirmek istemiyorsan akşam 7’den sonra yeme” başlığını attı.

Kaynak: http://www.haberturk.com/saglik/haber/1291129-turk-doktorun-calismasi-ingiliz-mansetlerinde

Siz de yorumunuzu paylaşın: