BİR BARDAK SU GRİP AŞISINDAN DAHA FAYDALI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Ünlü Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi CDC tarafından daha etkili olduğu gerekçesiyle senelerdir 2-17 yaş arası çocuklarda iğne şeklindeki grip aşısına tercih edilmesini istediği FluMist isimli buruna püskürtülen aşının sadece yüzde 3 etkili olduğu ortaya çıkmıştı.

Koskoca CDC de geçtiğimiz aylarda hiçbir utanma belirtisi göstermeden FluMist’ i bu sefer faydasız olduğu için yapılmaması gerektiğini bildirmişti.

Dünya tıp âleminin her dediğini emir kabul ettiği CDC’ nin şu rezilliğine bakar mısınız?

Geçen sene mutlaka tercih edilmesi gerektiğini emrettiği aşının bu sefer yapılmamasını siz nasıl değerlendirirsiniz bilmem ama Alabama Eyaleti Halk Sağlığı Bürosu müdürü Dr. Jim McVay FluMist aşısı için “buruna su fışkırtmaktan farklı bir şey değil” tanımlamasını yapıyor (1).

Sözleri aynen şöyle: “It’s basically like spraying water up your nose.”

Modern tıp ilaç şirketleri tarafından yönetiliyor

Bizimkiler dâhil tüm dünya doktorları tarafından “otorite” kabul edilen anlı-şanlı tıp kurumların rezaletleri saymakla bitmiyor.

Yakın geçmişten iki örnek 50 senedir sağlığımızla nasıl oynandığını, nasıl kandırıldığımızı ve paramızın nasıl gasp edildiğini çok güzel ortaya koyuyor:

BİR: Tıbbi fetva kurumu FDA 50 seneden beri antibakteriyel sabunlarda kullanılan triklosanı “faydası olmadığı gibi muhtemel zararları” olduğu gerekçesiyle yasakladığını açıkladı (2).

Ancak triklosan kullanan şirketlerin zarara uğramamaları için yasağın bir sene sonra yürürlüğe gireceğini bildirdi.

FDA “şirketler zarar etmesin de varsın insanlar bir sene daha hem zehirlensin hem kazıklanmaya devam etsinler” demeye getiriyor.

İKİ: Birkaç gün önce de şeker endüstrisinin 50 sene önce bilim adamlarına para vererek şeker ve kalp hastalıkları arasındaki ilişkiyi önemsizmiş gibi gösteren, yağı esas suçlu gibi öne çıkaran makale yazdırdıkları ortaya çıktı (3, 4).

50 senedir sadece kalp hastalıklarının değil obezite, diyabet, kanserler başta olmak üzere tüm kronik hastalıkların bir numaralı müsebbibi olan şekeri bize afiyetle yedirmişler.

Gelelim neticeye

BİR: Alabama’ lı arkadaş, benim CCDC yani “Comedy Centers for Disease Control and Prevention” adını verdiğim CDC ile gayet güzel dalgasını geçmiş ama eksik söylemiş.

Sadece FluMist değil kola iğne ile zerk edilen grip aşılarının da sudan farkı olmadığı gibi içinde “bonus” olarak bir sürü zararlı ve riskli kimyasal ve yabancı maddeler vardır.

Grip aşısı olmak yerine bir bardak temiz su içmek daha faydalıdır.

İKİ: Hiç şüpheniz olmasın; CDC, FDA ve benzeri “otorite” kurumlar 50 sene sonra da grip aşısının işe yaramadığını hem de yüzleri bile kızarmadan söyleyeceklerdir.

ÜÇ: “Grip aşısı olun” diyen uzmanların olmadığı bir ülkede yaşamanın kıymetini bilin.

Kaynaklar:

1. http://www.al.com/news/index.ssf/2016/09/flumist_like_spraying_water_up.html

2. http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm517478.htm

3. https://www.yahoo.com/beauty/sweet-lies-sugar-industry-tricked-us-worrying-fat-233649580.html

4. http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=2548255

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. faik dedi ki:

    Su ama nasıl su? Soğuk su mu, sıcak su mu, maden, kaplıca, zemzem, dağ, bağ, yayla, …..?

Siz de yorumunuzu paylaşın: