DOKTORLAR GRİBE KARŞI BİLİMSEL AŞURE DAĞITTI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Amerika’ da “Aşı olmazsanız grip öldürür” diye tantana yapılan şu günlerde ülkemizde doktorlar grip aşısının adını bile ağzını almıyorlar.

Gribe karşı aşure tavsiye eden doktorlarımız yürekten tebrik ediyorum: Helâl olsun size!

CDC ve adamlarının da ibret alması dileğiyle…

***

Aşure ayı dolayısıyla Aydın’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle vatandaşlar aşureye doydu. Her mahalle ve hatta her sokakta aşure kaynatılırken, Adnan Menderes Mahallesi’nde gerçekleştirilen aşure etkinliğinde ise mahalle sakinleri ve karayolundan geçen vatandaşlar aşureyi hekimlerin elinden yedi.

Aydın Efeler İlçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan Liva Hastanesi tarafından her yıl aşure ayında geleneksel olarak düzenlenen aşure günü oldukça renkli geçti. Soğuk algınlığı ve gribin yaygın olması nedeniyle gribe karşı önleyici malzemeler de karıştırılarak kaynatılan yaklaşık 10 kazan aşure, hastanedekilerin yanı sıra mahalle sakinlerine ve karayolundan geçen vatandaşlara ikram edildi.

Aşurenin Hz. Nuh döneminden bu yana süre gelen geleneksel bir tatlı olmasının yanında aslında şifa kaynağı bir yiyecek olduğunu belirten Aydın Liva Hastanesi Başhekimi Erdal Gezer, “Liva Hastanesi olarak her yıl aşure ayında geleneksel olarak aşure kaynatıyoruz.

Sağlık kuruluşu olduğumuz için yiyip içtiğimize de dikkat etmemiz gerektiği gibi vatandaşlarımıza mevsime göre hazırlanmış yiyecek ikram etmek istedik. İçinde bulunduğumuz mevsim aynı zamanda grip mevsimi olduğu için aşureye gribe karşı etkili olan meyvelerden de koyarak kaynattık.

Bu yıl Muharrem ayı grip mevsimine denk geldiği için aşureye C vitamini içeren meyveler eklenerek kaynatmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Bu arda şifalı aşure bizzat kazan başına geçen hekimler tarafından dağıtılırken Liva Hastanesi tarafından toplu yaşanan çeşitli yurt ve barınma yerlerine de kazanlarla aşure gönderildi.

Kaynak: http://www.haberturk.com/yerel-haberler/haber/48625099-doktorlar-gribe-karsi-bilimsel-asure-dagitti

Yazı için 1 yorum yapılmış:

  1. faik dedi ki:

    bilimsel aşure ne demek?

    aşure; onuncu gün

    on; tedavi, sağaltma, kurtullma, kutlama, kutsal……

    onuncu gün; gündüz sağlığı, güneş sağlığı, güneş sağlayıcı, kutsal güneş……

Siz de yorumunuzu paylaşın: