İNSÜLİN DİRENCİ NASIL ORTADAN KALDIRILABİLİR?

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

İnsülin direnci bir hastalık değildir; temelinde beslenme kusurları ve hareketsizlik yatan hayat tarzının bir sonucudur.

Kalkıp da bunun genlerle oynanarak yok edilmeye çalışılması bir yanlışın bir başka yanlışla düzeltilmesi gibi abes bir şeydir.

Bir yanlış hasta eder, iki yanlış ne yapar siz bulun.

insulin resistance fatty belly ile ilgili görsel sonucu

***

California Üniversitesi Tıp Fakültesinden bilim adamlarının liderliğinde fareler üzerinde yapılan çalışmanın sonuçları Cell dergisinde yayımlandı.

Araştırma çerçevesinde, hücrelerdeki insülin reseptörlerini bağlayarak, insülinin reseptörlere eklenmesini önleyen, dolayısıyla hücresel insülin direncine yol açan galektin-3 proteini, bir grup obez ve diyabet hastası farenin genlerinden çıkarıldı.

Bu proteinin çıkarıldığı farelerde, hatta yaşlı olanlarında bile, insülin hassasiyetinin ve glukoz toleransının normal seviyelere dönebildiği, bunun, galektin-3’ü hedef alan farmasötik önleyicilerle de sağlanabildiği görüldü.

Öte yandan farelerin genlerinden bu proteinin çıkarılmasının, obezite üzerinde etkisi olmadığı kaydedildi.

Araştırma ekibinin lideri, UC San Diego Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metobolizma Bölümünden Profesör Jerrold Olefsk, başka rahatsızlıklarla da bağlantısı olduğu saptanan galektin-3’ün genlerden çıkarılmasının, kalp ve karaciğer fibrözlerinin yanı sıra alkol dışı karaciğer yağlanmasına etkisi olup olmayacağını inceleyeceklerini söyledi.

Kaynak: http://www.trthaber.com/haber/saglik/farelerde-insulin-direnci-ve-glukoz-intoleransi-ortadan-kaldirildi-280881.html

Yazı için 4 yorum yapılmış:

  1. Meral Altan dedi ki:

    Merhaba ben ilmine çok güvendiğim Ahmet Rasim Küçükusta dan bir ricada bulunmak istiyorum.İnsülin direncini nasıl kırabiliriz ?Detaylı bilgi alabilirmiyim.?Saygılar selamlar

  2. Aysun Kurt dedi ki:

    Sayın Hocam
    İnsülin direnci 23 nasıl düşürebilirim,hürmetler…

  3. Prof. Dr. Canan Karatay dedi ki:

    Karatay senelerden beri İNSÜLİN DİRENCİNİ bilimsel verilerle açıklıyor!

    Ekmek ve tahıllar sıfır olacak
    Şeker sıfır olacak
    Meyve sıfır olacak
    Şekerli gazlı içecekler sıfır olacak

    Sık sık yemek yenmeyecek
    Akşam yemek yenip yatılmayacak
    Yeterli temiz su içilecek
    Her gün 10-20 dakika, açık havada, normal tempoda yürünecek!

    Sağlıklı yağlar ve proteinler mutlaka yenilecek!

    Uzun lafın kısası: DÜŞÜK GLİSEMİK İNDEKSİ KARBONHİDRATLAR TÜKETİLECEK.

  4. Müzeyyen SAYAR dedi ki:

    Merhaba Hocam,
    ben yaklaşık 1 aydır Karatay hocanın diyetini uyguluyorum kan şekerim evdeki cihazla 20 altı çıkıyor bir şeyler yiyince 50-60 ancak geliyor ama halsizlik vs.yok sadece baş ağrısı var hahif.tavsiyenizi bekliyorum çok teşekkür ederim.Saygılarımla

Siz de yorumunuzu paylaşın: