YEDİKLERİNİZLE DNA’ NIZA YABANCI DNA SOKMAYIN

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Beslenmenin kanserden korunmadaki önemine vurgu yapan Tıbbi Onkolog Prof. Sezgin, gıdaların cinsi ve kalitesinin kanserden korunmada önemli belirleyicilerden olduğunu söyledi, “Kanserlerin en az üçte biri yanlış beslenme veya besinlerle zararlı maddelerin alımına bağlıdır” dedi.

Kanser hızla yayılıyor. Dünyada kanserden ölüm oranlarının önümüzdeki yıllarda kalp ve damar hastalığını geçerek ilk sıralara geçmesi bekleniyor.

Kanser tedavisindeki gelişmelere rağmen, kanserin en etkili tedavisinin korunma olduğunu vurgulayan İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Canfeza Sezgin, kanserlerin en az üçte birinin beslenme ile alakalı olduğunu söyledi.

REKLAMLARLA ÖZENDİRİLİYOR, KANSERE DAVETİYE ÇIKARILIYOR

Prof. Sezgin’e göre, reklamlarla özendirilen modern diyet; tuz, doymuş yağ ve işlenmiş şekerden zengin. Bütün bunlar da vücutta iltihap, kanser, alerjik ve otoimmun reaksiyonlarda artışa neden oluyor.

Son araştırmaların bu açıdan ilginç bilgiler verdiğini dile getiren Sezgin, araştırma sonuçları hakkında şu değerlendirmede bulundu:

BAĞIRSAK BAKTERİLERİ HÜCRELERE DNA TRANSFERİ YAPIYOR

“Vücudumuzdaki bakterilerin sayısı, hücrelerimizin 10 katı kadardır. Bunların çoğu da sindirim sistemi florasındadır. Bakterilerle hücrelerimiz arasında hayat boyu yüksek yoğunluklu temas bulunur. Bağırsak bakterilerinden hücrelerimize DNA transferi olduğunun gösterilmesi, bilim dünyasında heyecan yaratmıştır. Eğer bağırsak florası sağlıklıysa DNA transferi bağışıklık sistemini destekliyor, bu transfer kişisel bağışıklık yanıtlarını vermede belirleyici olabiliyor.

“KATKI MADDELERİ VE GDO’LAR BAĞIRSAK FLORASINI BOZUYOR”

Fakat gıdalardaki katkı maddeleri, pestisit, antibiyotik ve GDO bağırsak florasının bozulmasına yol açıyor. Sayısı veya genetiği anormal değişen bakteriler de yabancı genlerin vücudumuzdaki sağlıklı hücrelere girmesine neden olabiliyor. Bu da kanser başta olmak üzere çeşitli hastalıklara zemin hazırlıyor. Zararlı kimyasal maddeler, kendi kanser yapıcı etkilerinin yanı sıra flora bozukluğu yaparak da sürece katkı sağlayabiliyor.

“MODERN SAĞLIKSIZ DİYET SİNDİRİM SİSTEMİNDE TAHRİBAT YAPIYOR”

Kanser hücrelerinde sağlıklı hücrelere oranla 210 kat daha fazla miktarda bakteri DNA parçaları bulunmuştur. Modern sağlıksız diyetin sindirim sisteminde yarattığı tahribatın yanı sıra, bakterilerin genetik şifrelerini oluşturan DNA’nın sağlıklı hücrelerde bozulmaya yol açtığı, bunun da kanser gelişiminde rol oynayabileceği düşünülmektedir.”

“BESLENME KELEBEK ETKİSİ YAPAR”

“Yediğiniz-içtiğiniz her şeye dikkat edin, DNA’nıza sağlıksız DNA karışmasına engel olun” uyarısında bulunan Prof. Sezgin, “Vücutta kötü yaşam tarzından ve beslenmeden oluşan bozukluklar ileriki yıllarda kelebek etkisi ile kanser gibi ciddi hastalıklara neden olabilir. Beslenme ve yaşam tarzınız konusunda uzman yardımı alarak kanser başta olmak üzere birçok hastalıktan korunabilirsiniz” ifadesini kullandı.

Kaynak: http://www.ntv.com.tr/saglik/yediklerinizle-dnaniza-yabanci-dna-sokmayin,xqjrjbDROkOqwOimwnJK9A

Siz de yorumunuzu paylaşın: