ZERDEÇAL KORTİZON KADAR TESİRLİ ÜSTELİK YAN ETKİSİ YOK

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Dikkat: Yazının sonunda ek var!

***

Almanya’ da Saarlandes ve Frankfurt ile İtalya’ da Perugia Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada zerdeçalın etken maddesi kurkuminin iltihap giderici etkisinin hangi mekanizmayla gerçekleştiği ortaya çıktı.

Journal of Biological Chemistry’ de yayınlanan araştırmada kurkuminin etkileri hücre kültürlerinde incelendi (2).

Kurkuminin de tıpkı kortizon gibi insan vücudundaki iltihaplarda anahtar rolü olan belirli bir proteinin (Gilz proteinleri) üretimini artırdığı tespit edildi.

Gilz (Glucocorticoid-induzierter Leuzin Zipper) proteinleri, enflamatuar olaylarda tipik olarak bağışıklık hücreleri tarafından parçalandığı için azalıyor ama ortamda kurkumin varlığında üretimi artıyor.

Kortizon tedavisinde de Gilz üretimi -başka bir mekanizmayla- artıyor ve böylece enflamasyon baskılanıyor.

Kurkuminin kortizon kadar enflamasyon baskılayıcı etkisi olmakla beraber kortizonla görülen yan tesirler kurkumin ile görülmüyor.

Uzmanlar, araştırmadaki etkiyi gösteren dozun ağız yoluyla alınmasının mümkün olmadığının ve ayrıca da suda çözünmediği için emiliminin zor olduğunun altını çiziyorlar ve araştırmalarına dayanarak yeni ilaç geliştirmenin mümkün olabileceğini söylüyorlar (2).

Hindistan’ da kanser azlığının sebebi zerdeçal mı?

Hindistan’da günde en az 1 çay kaşığı zerdeçal kullanılmaktadır.

Bu nedenle, Hintlilerde akciğer, meme, böbrek kanserleri daha az görülmektedir. Ayrıca Alzheimer oranı yaşlılarda yok denecek kadar azdır.

Zerdeçalın zeytinyağı, karabiber, kırmızıbiber ile birlikte tüketilmesi vücut tarafından tamamen emilmesini sağlamaktadır.

Zerdeçalı kaynayan her yemeğe 1 tatlı kaşığı eklemekle kullanabilirsiniz. Hemen hemen her yemeğe yakışan bir tadı vardır.

Süte ekleyerek içilebileceği gibi çayı da tüketilebilir. Fakat belki de en etkili kullanım salatalara ekleyerek, limon ve baharatlar ile kullanımıdır (3).

Gelelim neticeye

BİR: Sağlıklı yaşamanın yolunun sağlıklı gıdalarla adam gibi beslenmekten geçtiği bir kere daha ispatlanmış oluyor.

Zerdeçal da diğer baharatlar gibi sofranızdan eksik olmasın!

İKİ: Balık yemeyip balık yağı hapı içenler, güneşlenmeyip D vitamininden medet umanlar, zerdeçala da burun kıvıracak, bin bir bahane üreteceklerdir.

Onlara şimdiden Alman’ların zerdeçal yerine geçecek hapları için para biriktirmeye başlamalarını tavsiye ediyorum, çünkü anca toparlarlar.

Kaynaklar:

1. http://www.jbc.org/content/291/44/22949.abstract?sid=2b2c3cf8-2488-4be5-b7ad-9ff8c8d97f61

2. http://www.scinexx.de/wissen-aktuell-20850-2016-11-17.html

3. http://www.gazetevatan.com/zerdecal-mucizesi-999605-saglik/

Zerdeçal Toz 250 Gr

***

EK 1 (18.4.2022): Herbal combination from Moringa oleifera Lam. and Curcuma longa L. as SARS-CoV-2 antiviral via dual inhibitor pathway: A viroinformatics approach. The combination of Moringa oleifera Lam. and Curcuma longa L. is predicted to have antiviral and anti-inflammatory activity through dual inhibitor mechanism played by cryptochlorogenic acid and curcumin. 

Kaynak: http://repository.ubaya.ac.id/41219/1/jppres21.1174_10.1.138.pdf

***

EK 2 (18.4.2022): In vitro antiviral activity against SARS-CoV-2 of common herbal medicinal extracts and their bioactive compounds. Considering these data, we recommend deeply investigating C. longa extract, which can be combined with quercetin or naringenin, as a new cost-effective and safe treatment—or at least as an adjuvant through, clinical trials to help in the fight against this unprecedented pandemic.

Kaynak: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/ptr.7463

***

EK 3 (18.4.2022): Curcumin: a Wonder Drug as a Preventive Measure for COVID19 Management. In conclusion, we propose that curcumin could be used as a supportive therapy in the treatment of COVID19 disease in any clinical settings to circumvent the lethal effects of SARS-CoV-2.

Kaynak: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7299138/

***

Yazı için 5 yorum yapılmış:

  1. Harun dedi ki:

    Çok hem de pek çok haklısınız efendim. Bizim insanlarımızın bir kısmı bedava olan şeylere hayat da kurtarsa dönüp bile bakmazlar ama Amerikadan geldi kutusu 300 lira dendi mi koşa koşa gider alırlar. Yahu hamsinin kilosu 5-10 lira ama bunlar gidip o plastik balık yağı hapının tanesine 10 lira vermekten hoşlanırlar.

  2. emre dedi ki:

    Yorumlarınız muazzam adeta zerdeçal yemiş gibi canlandırıyor insanı. İnşallah balık yağı omega hapı d vitamini c viztamini z vitamini içenler de uyanırlar.

  3. Hande dedi ki:

    Hocam bende kolesterol yüksekliği varmış inflamax optimize zerdecal diye bi hap aldım bugün geldi sabah içtim ilk defa suan yüzüm tupturuncu gözlerim kanlandi ve terliyorum sürekli çok korkuyorum acile gitsemmi bidaha asla icmem yüzüm bildiginiz turuncu ve gecmiyor

  4. Orhan dedi ki:

    gastrit ve divertikül rahatsızlığımdan dolayı aspirin türü ilaç kullanamıyorum.

  5. Zerdecalin faidelerini Pakistanda yasiyarak goruyorumh 63 yasindayim ronaldo gibi top kosturuyorum kaliteli yasam az ye az uyu az konus cok yuru ile mumkun sabah gunesi senin ustune dogmuyorsa basardin sayilir.

Siz de yorumunuzu paylaşın: