MUTFAĞINIZIN SAĞLIKLI YAĞLARI: KÖY TEREYAĞI VE SOĞUK SIZMA ZEYTİNYAĞI

Yazı Fontunu Büyült Yazı Fontunu Küçült Yazı Fontunu Sıfırla
kasa fişi

Senelerce kolesterole, yumurtaya, tereyağına çamur atarak insanların hem ağız tadını bozan hem hasta eden bilim dünyası şimdi de insanları “bitkisel yağ sağlıklı yağdır” sözüyle kandırmaya çalışıyor. Bitkisel yağların zeytinyağı gibi muhteşemi de vardır, adının bile ağza alınması sakıncalı olan “muzırları” da. “Bitkisel yağ aldatmacasına son!

***

Bitkisel yağlarla pişirilen yemeklerde kanser, demans ve kalp hastalıklarına yol açan toksik aldehitlerin ortaya çıktığı bildiren uzmanlar, kızartmaların zeytinyağı, hindistancevizi yağı, tereyağı ve hatta kuyruk yağı ile yapılmasını tavsiye ediyor. Ben de köy tereyağı ve soğuk sızma zeytinyağı diyorum. Peki ya siz?

***

Başta obezite ve diyabet tüm kronik hastalıkların altında yatan sebeplerden biri de diyetimizde 1:1 olması gereken omega 6/omega3 oranının 50:1’ e kadar çıkmasıdır. Ayçiçek, mısırözü, soya gibi tohum yağlar giderek daha fazla, omega3 (balık, otla beslenen hayvan yağları, kuruyemiş) daha az tüketiliyor. Omega6/omega3 oranını düzeltmeden sağlıklı olmak imkânsızdır.

Seyretmek için: https://www.youtube.com/watch?v=zDgXWF9lc4c

Siz de yorumunuzu paylaşın: